reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Axa- Kacper zasypia nie wcześniej jak o 21,a ja idę się kąpać dopiero o 23,bo wtedy ściągam mleko na pierwsze nocne karmienie,więc zanim obrządze cyce i ogarne siebie to juz jest 24,a o 1 pierwsza pobudka na karmienie. O 3 pobudka na ściąganie,o 4 na karmienie...cudownie. a mój M ciągle jęczy jaki to on jest zmęczony,a przesypia całe noce :wściekła/y:

Wieszam pranie na milion rat,bo co odejdę to Kacperek się budzi...

reklama
Witam się już przy kawie i tostach.

Dzisiaj ciurkiem 5 spałam bo młoda porę karmienie sobie przesunęła:-) Teraz chodzi spać o 20 pobudka na mleko o północy następna o 5 i pobudka o 8:30 jupi!!!!:) Oby jej tak zostało:tak: bo ja chodzę spać o 23 czasem o 24!

Palma zdrówka
Gorgusia podziwiam za wytrwałość!!! Ja odciąganie odpuściłam po nie całych 3 tyg. chodziłam jak zombi niewyspana a dzieć mi się budził co 2h. Teraz na mm rzadko śpi w dzień ale w nocy ciurkiem 4-5h.
Mój też takie teksty wali że on strasznie zmęczony jest szczególnie głośno to powtarza jak ma wolne żeby tylko małą się nie musiał zajmować:wściekła/y::wściekła/y: bo przecież musi odpocząć po tygodniu pracy, a ja to chyba na wakacjach jestem 24h 7dni w tygodniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Martuś myślę że z Dodą to lipa, Jej prowokacja. Czekam kiedy się pojawi na bb wątek o ciąży Dody tej samej Autorki co o Kate:-D:-D:-D
Ayni ja też z Opola z Malinki:-D Kurcze nie wiedziałam że do tej tragedii doszło w tym szpitalu. Nasłuchałam się od koleżanek które tam rodziły a teraz jeszcze to:wściekła/y: Też nie chciałabym tam rodzić:no:
Future &&&&&& oby tak zostało:) brrrr jak zimno u ciebie, u mnie +7:)
Axarai współczuje moja odbekuje zaraz po jedzeniu, czasem sama:tak: Nigdy nie musiałam jej nosić tylko sadzam ja na kolanie i poklepuje po pleckach a brodę podtrzymuje wyżej albo przez ramię - zawsze bek;-)
Tygrysku jak mały po nocy?? Lepiej??

Witam;-)
My dziś na spacer wreszcie wyjdziemy bo pogoda piękna a śniegu po kolana.
Przez ostatnie dni tak kurzyło że się nie dało wyjść wiec mam nadzieje że teraz to już lepiej tylko będzie.
No ja już po kawie i idę mamie pomóc uszka na wigilię robić, ona tak zawsze wcześniej robi i mrozi żeby potem nie mieć wszystkiego na głowie.
A Artur dzisiaj pierwszy raz chyba tak spał bo nie pamiętam wcześniej żeby tak się zdarzyło..spał od 21 do 10 z 2 pobudkami na jedzenie!:szok:

Palma- życzę szybkiej reaktywacji Matki Polki;-)
Axa- Mojego tak właśnie przez te włoski postarzają, dają mu 6 m-cy jak nie więcej
Gorgusia- głowa do góry! ze zdj. widziałam że masz włoski długie i efekt taki że ich dużo wypada..no bo wystarczy ze z 5 wyjdzie a ze długie to już efekt robią.:tak:

Witam Was!

Zazdroszcze sniegu... u mnie +4'C i sloneczko!

Dzisiaj znowu jestem sama z moja dwojka kochanych Lobuzow... Starszak spi,a Mlodszy pojechal z tata na wizyte z pielegniarka srodowiskowa ,bo mamy bilans '3miesieczniaka'...:-D:-D:-D chociaz 3 miesiecy jeszcze nie mamy...:tak:

Starszak ma juz ladniejsze oczka, po przemyciu rumiankiem i moim mlekiem ( ma zapalenie spojowek) coraz rzadziej mu ropieja...moze posle go jutro do zlobka,bo chcialabym ogarnac mieszkanie,ktore wyglada jak po wojnie :-D ale co tam... Mamusia chwile relaksu tez musi miec :tak:

Wspolczuje Chorowitkom i dolaczam sie do Was.... tak mnie boli gardlo,ze zaraz wyjde z siebie.... czy oprocz plukania sa jakies leki,ktore mozna stosowac przy karmieniu? co myslicie o Strepsils??

Milego dnia Babeczki!

Adi jak zaśnie, to nic nie jest wstanie zmusić jej do beknięcia.
Lotka dzieci urodzone 12 września zniknęły:cool2::sorry:
I w ogóle od tygodnia śpi w dzień ze 3/4 razy po 15/30 minut.

No my juz po spacerku u nas -7 ale piekne słonko i duzo sniegu:-) ide nastepna kawe robic bom nietomna jakas:-p:-D Chorowitkom wszystkim zdrowka:tak: mamusie z dwojka maluchow dacie rade ja dałam i zyje to wy tez dacie:-)

Kochane podpowiedzcie mi ... czy mogę wypić wapno dla alergików karmiąc piersią :confused: firmy zdrovit - nie ma na ulotce przeciwwskazań a w necie też nie bardzo mogę znaleźć

wysypało mnie i mam katar - jestem uczulona na koty i chyba jeden mi sie zakradł do szafy bo włożyłam dziś sweter był w sierści i nie zauważyłam dopiero jak drapać sie zaczęłam to sie zorientowałam ze to nie jest sierść psa :eek: a wapno mi zawsze pomagało tylko nie wiem czy mogę

reklama
10473_401602766578602_129005485_n.jpg

Do góry