reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

doti/dolores
przypadkiem zauważyłam, że pisałaś na bb w temacie pieluch wielorazowych.
Nawet podawałaś listę co zamierzasz kupić.
No i jak?
Próbowałaś wielorazowych czy odpuściłaś?
Też się nad tym zastanawiam i chciałabym poznać twoje zdanie, jeśli pielu****esz wielorazowo.

edit:
ale numer!
jak napisałam w poście "p i e l u c h u j e s z" to mi ocenzurowało i wstawiło gwiazdki hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Merlin &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny nie przejmujcie sie waga (no chyba ze niedowaga jakas duza)moja Dorota była kluska jak była mała :-p:-D a jak zaczeła biegac :-pnie chodzic bo jej zawsze sie spieszyło:-p:-Dto szczuplaczek sie zrobiła a teraz to wogole oboje ,,dzieci oswiencimia'' jak moj tata na nich mowi:szok::-Dubrani jeszcze ale jak sie rozbiora to same kosci:sorry2:....

Hallo Kochane!!!
My dziś od rana na Skypie:-) Uzgodniłam to co mi spać nie dawało, a mianowicie, że ja z Adi będziemy spały u mojej mamy, a Kaci z M u jego mamy:-) Trochę mi głupio, że osobno, no ale Ada pójdzie spać o 20, a my będziemy dalej sobie siedzieć, a jak już się zrobi później, to Kaci z Tatą do dziadków pojadą spać, zjedzą śniadanko i przyjadą do nas. I tak więcej będziemy siedzieć u moich rodziców, bo tu Kaca bracia są których on uwielbia, i sporo rzeczy mamy do załatwienia w Bydgoszczy. Więc jestem trochę spokojniejsza, mimo jakiegoś wewnętrznego "ale"
Ayni kochana wejdź na wagę zważ siebie, później wejdź z małym, i różnica to waga małego:-) Ja mam zamiar wagę w piątek kupić, to zobaczę ile moja waży, ale M każę sie zważyć, żebym zawału nie dostała przed Świętami ile ja ważę:rofl2:
Fasolka moja ma 60 cm, i tu jestem w szoku, bo urodziła się 50 długa:szok: A zauważyłam po koszu do spania, że coś się za krótki zrobił:-D
Nath witam serdecznie nową wrześniową mamusię. Proszę mamusię o wysłanie PW do Lotki z danymi Maluszka:-D
Future jak z tego samego dnia Malutki, to jakiego bo na liście Go nie ma:dry::-p
KasiaP śliczny wierszyk:-D
Tygryski brykają i wszystko w nosie mają, i się nie poddają!
Zastanawiam się, czy umyć włosy, to tyle roboty:baffled:

futuremummy
ty też pisałaś w wątku pieluch wielorazowych przed urodzeniem Hesi.
I jak?
Odpuściłaś wielorazowe czy ci podpasowały i stosujesz?

Czesc!

Pisze na szybko,bo Mlody dzisiaj slabo spi i co chwile mi sie budzi... ja tez dawalam 150 ml ,a Mikus byl ciagle nerwowy,bo nie dojadal,wiec teraz 180 ml ... zje tyle ile potrzebuje,nie bede mu zabraniac,bo tylko dziecko bedzie zle i glodne :baffled::baffled:

Moj Starszak pomimo tylu kg jest bardzo aktywny, biega, wchodzi po schodach...ale je...kurcze,je tyle co ja :szok::szok: :szok:ale wierze,ze wyrosnie z tej pulchnosci! :-)

Dzis bylam u gino...mowi,ze powoli jajniki szykuja sie do @, zaproponowala mi krazek, zrobila cytologie i potwierdzila,ze niestety,ale scianki pochwy mi spadly:szok::szok: i mam cwiczyc miesnie Kegla... to mam co robic teraz :tak:

Milego dnia Babeczki!

Kasiaq Świetny film, a Leneczka jaka laleczka, i fajnie koleżankę z forum po głosie poznać:-)
Patrysia Mikołaj pełzaczek, może do mnie z tą choinką:-)
Awersja dziewczyny pisały, że te wielorazowe to duże są, dla takich trochę większych dzieci, może jeszcze nie zakładają, albo lenia mają;-)

Axa ja mam i tak juz duza liczbe na wadze, a z malym to chyba w ogole doznalabym traumy... I zajadla sie jakas czekolada :baffled:

A ja wlasnie czytam Usnij wreszcie - z nadzieja, ze napisza tam cos jak uspac dziecko w dzien.

jakby ktos byl zainteresowany w wersji elektronicznej mozna poczytac tu

dr Eduard Estivill

ja juz nie wiem o co kaman... w nocy wystarczy go odlozyc i spi a w dzien to niestety jakby go lozeczko parzylo w plecy.. Placz niesamowity... Najchetniej by zasypial na moich kolanach, ale przeciez ja tez musze do WC, zjesc, zyc... Oczywiscie jak sie go odklada spiacego to od razu sie budzi. Z ta pieluszka na buzi wczoraj zadzialalo, ale dzis juz nie i sie poddalam, bo M spi po nocce i nie chcialam go budzic :baffled:

wiem, ze wiekszosc dzieci zasypia sama z siebie w jakimkolwiek miejscu, ale moj to moglby caly dzien nie spac, ale widze, kiedy jest spiacy.

Czy ktos ma jakis madry pomysl ?

Awersja dziewczyny pisały, że te wielorazowe to duże są, dla takich trochę większych dzieci, może jeszcze nie zakładają, albo lenia mają;-)

posty futuremummy są z 2011 roku - pisała jak w ciąży była z Hesią.
Teraz ma już kolejnego dzieciaczka, czyli już tyle czasu minęło, że albo się wciągnęła w wielorazowe pieluchowanie albo całkiem zniechęciła.
No nic.
Czekam aż dolores i futuremummy się podzielą wrażeniami :-D

reklama
Ayni, mój tez nie spi w dzien i ja go nie zmuszam, na zmianę jest albo na moich rękach, albo na bujaczku albo na macie, do łóżeczka w ogóle go nie kładę w dzień, w nocy za to pięknie śpi i jak się go włoży do łóżeczka to zasypia w 2 minuty :)

Do góry