reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Patrysia ona kaczorka (na naklejce) nogami kopie i gada do niego i przy okazji wypruta się przed spaniem że hoho:-D
Ayni ona uwielbia to wiadro:) W wanience bała się strasznie, chyba za duża przestrzeń i odruch moro cały czas miała, a patrzyła na mnie jak bym ją utopić chciała. Teraz jest super, Dzieć zrelaksowany po kąpieli i już nie płacze to najważniejsze.

Witam nową mamę!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Melduje sie:)
Maluszku-to moze zadzwn do przychodni i podpytaj pielegniarke co mozesz z tym zrobic..?
Lenka 3msc i 3 dni wazy 5850g wydaje mi se ze troszke malo,ae lekarka nic ni mowila..
u nas nawet pieluszka na oczkach nie pomaga:( rece abo cyc:( no i nasze lozko ..cwaniara c jakis czas nawet podglada czy leze z nia jak nie to placz a jak gdzies mnie tam zobaczy to spi dalej..:(
Dziewcyny nie robcie takij ochoty na slodkie bo mi sie wtedy tez zachciewa a tu 5 kg sprzed ciazy jeszcze zostalo:(
palemko- zazdroszcze spiocha ja ostatnio wstaje co godzine:(
nathaliep- Witaj

Nareszcie nadrobilam zaleglosci w czytaniu :-D
Jak wy znajdujecie czas? Przeciez zorganizowana jestem .Ostatnio zamiast czytac ksiazek to czytam forum po poduszki, nawet mi ie spodobalo to. :-)
Moja spi przewieszona przez reke , a boje sie ruszyc zeby sie nie rozdarla.
Co do skazy to siostrzenica miala cos strasznego, miala na policzkach, przedramionach, dloniach, i w zgieciach. Az krew leciala a lekarze przez oki 3 lata zalagodzic nie umieli. Najezdzilysmy sie z siosrta po calym dolnym slasku. Okazalo sie ze to tez na czekolade itd. Pomogla jakas osoba ze Szklarskiej Poreby.
TYGRYSEK fajnie mu powiedzilas sie usmialam z samego rana :-D
Co do wagi to mam nadzieje ze stanie, cos puculowate mi sie moje dziecko wydaje.:szok::happy2:

Melduję się i ja. Witaj nathaliep ;-) co do wagi dzieci moja córa ur się z wagą 3270 a na roczek ważyła 7,5 kg teraz ma 4 lata i waży 15 kg więc jest taki szczypiorek i straszny niejadek niestety a synek to już zupełnie co innego 16 listopada na szczepieniu ważył 5850 więc jest już co na rękach ponosić :-)

Martyna Jaś waży 5320 a ma prawie 3 miesiące (dokładniej jest na suwaczku)
Awersja ja jestem często nie wchodzę ale jestem
Nagapalma włókniak z tego co czytałam to niegrożny gózek będę więcej wiedziała w piatek
Tygrysku tulam
Ayni lepiej skontrolować wszelkie zmiany też myślałam że to kanalik lub zgrubienie mleka ale rozbić się nie dało ani okładami ciepłymi ani masażem

Jaś sie mi przeziębił. nie wiem jak kiedy złapał ale wzieło go w nocy dzis.
Hej dziewczyny takie pytanko mnie naszło- porównywałyście swoją wagę urodzeniową do swoich dzieci??

To moja szwagierka ma córkę 4.5 miesiąca i ona już prawie 8 kg waży :szok: na cycku jest a taka kluska że szok, wygląda jak ludzik michelin.

Mam przez ostatnie kilka dni napad szału miłości do synka, co objawia się ciągłym całowaniem go, aż mój mąż stwierdził że ta skaza na policzkach to pewnie od mojego całowania :-D

Ja z tej miłości się bardzo twórcza robię i dziś mu zaśpiewałam tak:
Schrupię Cię z miłości,
połknę w całości.
Znów będziesz maluszku,
w Mamusinym brzuszku.

:rofl2: trochę kanibalistyczne ale co poradzę, wena nie wybiera :-D

Witajcie Mamuśki w południe:-)
Ja cały dzien wcozraszy nad tym kalendarzem siedziałam ale juz zrobiony i dzis zamawiam. Tak, że jeden prezent z głowy.
Mielismy w tamten piatek na szczepienie, ale w te sobote do Krakowa jedziemy wiec po powrocie sie wybierzemy;-)

Risia- i z tym losowaniem to najlepiej:tak:
Tygrysku- Trzymaj się! Dzielna z Ciebie Kobieta! i &&&& za M
Nathaliep- Witaj :-)
Maleństwo- ja porównywałam.. Mój ważył 3840 a ja 2950..znowu M ważył 4 kg wiec mały chyba na tate się podał;-)
Kasieq- super ten filmik! Lenka widać bardzo polubiła swoje wiadereczko
KasiaP- Powinnaś zostać Narodowym Wieszczem dla Maluchów !!!Super :-):-):-D

reklama
nosz kurka rurka ... mój dziś oszalał do kwadratu może nawet sześcianu co rusz pije mleko 10 minut i drze japę ( jak na 5 kg niemowlę drze się jakby miał z 2 lata)... śnieg pada jak szalony a ja o 15 odebrać starszaka muszę cholera...

a generalnie w ciągu dnia był już luzik pij mleko koło 7 spał do 9 znowu pił mleko spał do 12 znowu pił i do 15 był spokój... od 2 tyg. jedyną rzeczą niezmienną jest to że od 16 do 18.30 ma humory... noszenie jedzenie noszenie leżaczek noszenie jedzenie... w ostateczności rozbieranie do pampersa i wygłupy ... później kąpiel szamanko i koło 19 jak zasypiał tak budził się koło 6 :D ( a dodać trzeba oczywiście że na MM )

Do góry