reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Wrocilismy :-p:-) szczepienie zaliczone waga 6100:-p długosc 60cm:-) potem powedrowalismy do babci troche czasu jej zajac coby sie za fes nie stresowała bo ma dzis zabieg zaćme z oka drugiego jej sciagaja.Młoda babci sie posmiała ,pogadała i babcia zachwycona:-).Potem poszłysmy na spacerek do lasu zakupki po drodze i dotarłysmy w koncu do domku:-p:-) .Ogarnełam chałupke młoda spi ja odpoczywam bo obiadek na 16 dopiero bo dzieciaki dzis duzo lekcji maja ..

my dziś jedziemy na kontrolę do neurologa proszę o kciuki żeby tam nic nie wyszło :tak:

Krzyś grzecznie dziś spał ale ja cos nie wyspana to chyba ta pogoda bo normalnie szaro. buro aż światło w domu musiałam zapalić :crazy:
I przy okazji chce dziś kupić prezent dla męża - porządny portfel wczoraj wydrukowałam zdjęcie moje i Krzysia takim rozmiarze jak legitymacyjne i włożę mu do portfela :tak:

Ja juz ze spacerku potem mala do ogrodka wstawilam to obiad szybko nastawilam.
Nie pamietam czy juz pisalam ale moja mala urodzila sie z waga 2.54kilo a na 9 tyg czyli 2 mies miala 5.52. dlugosci tu nie mierza ale tak ok 57-58 cm. jest na cycku to chyba jej nie tucze?? troche sie stresuje ale syn mial na 6 tyg 5,6kilo wiec jeszcze wiekszy tyle ze ze wzrostem ponad siatke centylowa wyrastal i tak ma do dzis :-D
Ja wazylam przy urodzeniu 2.95 i mialam ok 50 cm a moj M wazyl chyba ponad 4 kilo(jakos tak tesciowa mowila),ale corki miala chude ok 3 kilo, spytam raz jeszze jak na swieta prxyjada
Merlin trzymam kciuki

Verita, ja to w ogóle uważam że tak małego dziecka nie da się utuczyć lub nie, bo niby jak mu nie dać jeść jak płacze? nie da się, oszukać herbatką - to się nie udaje, jak dziecko jest głodne to się będzie darło póki nie dostanie więc jak kiedyś patrzyłam krzywo na mamy pulchnych bobasów bo uważałam że chowają przyszłych otyłych dorosłych, to teraz zmieniłam zdanie bo widzę jak to jest.
W ogóle wiele moich teorii zweryfikowało bycie mamą, także jestem już dużo bardziej wyrozumiała.
Idę na spacerek bo u nas akurat piękna pogoda, słońce i czyste błekitne niebo jak latem.

reklama
dziewczyna - to moja Heśka ma 20 miesiecy i juz ma prawie 15. (14,5 dokładnie). i nie jest gruba :baffled: to twoja rzeczywiscie drobniutka chyba jest ;)

nathaliep - witaj. czyżbyśmy miały dzieci z tego smaego dnia?? mój też Leon, ale na drugie ;)

Do góry