axarai
dziecioholiczka......
Awersja tu w DE jest tak jak powinno być, czyli Kościół osobno, szkoła osobno, więc nikt dziecku w szkole dogryzać nie będzie. Niby w Pl możesz wybrać, czy dziecko chce chodzić na religię czy nie, ale rodzice jakoś się chyba boją i posyłają. A w szkole uczą katecheci, którym na mózg padło, i na stos się nadają!!! Zniechęcają normalnie dzieci, to już żadna przyjemność. A kiedyś............ pamiętam to bieganie po ciemku z lampionami na roraty do kościoła, kochanego księdza, który wymagał od dzieci Wierzę w Boga, Zdrowaś Mario, i Ojcze Nasz, który był miły i dobry, i z którym jeździliśmy na wycieczki, ach to były czasy. Nawet powiem Wam w sekrecie, że czytałam do mszy
Future 777777777? Ja po 2 leżę i kwiczę!
I wiecie co, doszłam do takiego konsensusu, ciężko jest zaleź Chrzestnych, bo wszyscy po rozwodach A w tej kwestii, Księża nie chcą patrzeć na dobro dziecka, i jakkolwiek ochrzczą dziecko rodziców którzy ślubu kościelnego nie mają, a tu ustąpić nie chcą!
Future 777777777? Ja po 2 leżę i kwiczę!
I wiecie co, doszłam do takiego konsensusu, ciężko jest zaleź Chrzestnych, bo wszyscy po rozwodach A w tej kwestii, Księża nie chcą patrzeć na dobro dziecka, i jakkolwiek ochrzczą dziecko rodziców którzy ślubu kościelnego nie mają, a tu ustąpić nie chcą!
Ostatnia edycja: