reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

My dziś na usg bioderek byliśmy- późno strasznie,więc chwała Bogu,że wszystko jest ok.
W ogóle ostatnio mój Maluch nas terroryzuje. Na masażu ryk, po leżeniu na brzuszku ogromny ryk, gdy pora spać ryk że hohohoh... Padam na twarz z tej okazji.... Poza tymi trzema sytuacjami dzieć kochany, radosny i bezproblemowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Mafu889- wydaje mi się że to przez włoski, mój Filipek też tak ma :tak:
awersja- ja też właśnie ubolewam nad tym że nas te zmiany nie obowiązują, takiego malusza zostawić i do pracy :no: a roczne dziecko to już takie troszke bardziej samodzielne...
axarai- w moim mieście jak zostałam chrzestną prawie 8 lat temu też chcieli takie zaświadczenie a 2 lata temu i teraz ponowanie zostałam chrzestną i już nie chcieli takiego zaświadczenia, nawet kartki do spowiedzi nie miałam.
*martusia*-gratulacje za odwagę, dobrze im powiedziałaś, ja ostatnio też "ostrzej" rozmawiam z moją teściową- bo jej nie da się nic wytłumaczyć, ona zawsze wie najlepiej hyyy :wściekła/y:
megan09- hehe dobre ale biedni ci ludzie :szok:

No właśnie o to mi chodzi, że ciężko takiego półroczniaka zostawić i iść do roboty.
Roczniak to już jakoś trochę lepiej.
Dlatego ten roczny płatny macierzyński by się przydał.
A tak to trzeba kombinować.
Ja mam zaległy urlop za zeszły rok i za ten rok cały urlop.
Połowę urlopu za 2013 wybiorę.
Może się uda jakieś L4 załatwić.
I tak sobie liczę, że od czerwca trzeba będzie wziąć wychowawczy na 3 miesiące, bo od września chcę wrócić do pracy.
No ale niestety na wychowawczym to ani grosza nie dostanę.

a ja jestem zdania ze chce jak najdłużej być z jasiem w domu, na pewno bede do wrzesnia, chociaz jak mi sie skonczy macierzynki to nie będę miała nic bo miałam umowę do dnia porodu, ale kalkulując ja nie mam nikogo kto by mi mógł za free zając się dziećmi a żeby zapewnić płatną opiekę dwójce dzieci plus mieliby mi zabrać wszystkie dodatki z gopsu to wyszłabym na to samo

no bo tak przedszkole dla malej 450zl
niania w naszym woj bierze min. 600zl
rodzinne z gops 155zl (które by mi zabrali)
dodatek mieszkaniowy (260zl-tez by mi zabrali)-1465zl

ot Polska!

Ostatnia edycja:
No to powiem wam ze i tak w PL nie jest zle bo w IE macierzyński trwa 18 tygodni i należy go zacząć minimum cztery tygodnie przed wyznaczona datą porodu. Czyli za jakies 3tyg powinnam wrócic do pracy :wściekła/y:

megan ja mam 26 tyg macierzyńskiego musiałam go wziąć min 2 tyg. przed porodem ale wzięłam 4 . Do pracy wracam dopiero w lutym.

kasieq a co z mala?

ja z Oliwka miałam to szczęście, ze miałam Babcie do dyspozycji teraz nie mam serca jej obciążać zbyt jest już schorowana,wiem, ze by mi nie odmówiła, ale mimo to nie mam serca, zwłaszcza, ze jutro znowu wyjeżdża na operacje

reklama
Do góry