reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziewczeta potrzebuje pomocy bo albo zglupialam ja albo mam dziecia okropnego spiocha albo nie wiem. no wiec Oli jak mial troszke ponad miesiac potrafil nie spac pol dnia i budzil sie w nocy co 3,4h. teraz ma prawie dwa miesiace i spi w dzien wiecej nawet do 4h budzac sie w nocy co 3h lub 2.5h lub przespi cala. do tego zauwazylam ze przysypia jak go karmie i musze go troszke wybudzic bo nie zje wtedy tych swoich 120ml. wydaje mi sie ze mniej chetnie je. to ze spaniem i jedzeniem po szczepieniach sie zaczelo.

przed szczepieniem sie tak nie zachowywal a skoro jest coraz starszy to teoretycznie powinien miec wiecej tego czasu czuwania tak mi sie wydaje. do tego bawi sie tzn smieje sie gaworzy sobie itp normalnie. wizyte u pediatry mamy dopiero za 5dni. i teraz ja nie wiem czy szukam dziury w calym, czy to jest normalne, czy mu sie cos przestawilo czy jednak moja niedoczynnosc tarczycy wplynela w jakimkolwiek stopniu na jego rozwoj... nie wiem moze do poloznej zadzwonic zapytac albo moze poprosic by przyszla i powiedziec co zauwazylam?

po szczepieniu mial na jednym udku lekki obrzek, spal duzo, mniej jadl i byl placzliwy temperaturki nie mial. ech no ja nie wiem. ale mnie to niepokoi jednak zwlaszcza spanie... moze mu krew i mocz zrobic?

reklama
Martusia ja bym to skontrolowała zadzwoń do polożnej...
mój śpi non stop malo jest wybudzony, ale zauważyłaś zmianę to ja bym nie czekała tych 5 dni
ew mozesz zrobic badanie moczu z posiewem od razu to bedziesz wiedziala czy bakterii nie ma...

ja bym już nie zwalała wszystkiego na te szczepienia :tak:
Po pierwsze mogą być to skoki rozwojowe i dziecie to przesypia, mój też ostatnio więcej spał a teraz jakoś sie to wyrównało. Po drugie ospałość i niechęć do jedzenia to też objaw anemii lub niedoboru jakiejś witaminy - jak pójdziesz do pediatry zapytaj sie o badania krwi wtedy wyjdzie co i jak. Po za tym niepokojące by było to jesli on by spał cały czas .. a powiem Ci tak u nas bylo tak ze Krzyś przespał praktycznie 3 dni bo tak mu coś strzeliło a teraz mu sie unormowało z czasem spania.

martusia ja bym to skonsultowała i nie czekała. jeśli zauważyłaś wyraźna zmianę w zachowaniu. Nie wiem ale może to wina pogody albo skoki bo moja od 3 dni też więcej sypia. Kiedyś 3-4 drzemki po 40min do 1h + 2,5 na spacerze w nocy od 22:00 5h później 3h i 2h, a teraz w dzień 2 po 1h i popołudniu 2 po 3h:szok: budzi się o 19-20 mleko i dalej by spała ale muszę ją przetrzymać do 22 bo noc bym miała z główki:no::szok: dodam że nie była szczepiona wiec nie sądzę żeby to było to.

Joasia Dla Lilianki duże buziaki z okazji 3 miesięcy!
Bebe I duże buziaki dla Marcelinki dzisiaj 2 miesiączki!!!
Stokrotka dla Arturka całuski z okazji 2 miesięcy!!!
Martusia moja śpiąca królewna dwa dni temu nie spała w zasadzie przez trzy dni, spała tak po 20 minut, a normalnie to ona śpi non-stop. Minęły trzy dni i wszystko wróciło do normy, czyli śpi po 4 godziny w dzień, i całą noc + nauczyła się łapać przedmioty.
Tygrysek tak na Święta jedziemy do Pl, moi rodzice w Bydgoszczy i my tez tam mieszkaliśmy, a rodzice M z Szubina, 20 km od Bydgoszczy. W Chojnicach faktycznie super aqua park!
Mafu niestety ja będę musiała być tam 8 dni:-(, a przecież nie powiem teściom, że nie mają zapraszać gości. Najwyżej jak się wścieknę, to do rodziców wybędę!

Ostatnia edycja:
Dzięki Axa, rzeczywiście dziś 24 :-D Moja dzisiaj świętuje chyba i śpi po 20 min i wstaje dalej zmęczona...ciekawe jak w nocy będzie.

Martusia ja bym to skontrolowała zadzwoń do polożnej...
mój śpi non stop malo jest wybudzony, ale zauważyłaś zmianę to ja bym nie czekała tych 5 dni
ew mozesz zrobic badanie moczu z posiewem od razu to bedziesz wiedziala czy bakterii nie ma...

ech no nie odbiera, nagralam jej wiadomosc z prosba o kontakt... w naszej przychodni w pt ciagle bylo zajete, w luxmedzie na 29 dopiero termin ale zobaczymy co polozna powie i czy w ogole mam sie czym martwic.

ja bym już nie zwalała wszystkiego na te szczepienia :tak:
Po pierwsze mogą być to skoki rozwojowe i dziecie to przesypia, mój też ostatnio więcej spał a teraz jakoś sie to wyrównało. Po drugie ospałość i niechęć do jedzenia to też objaw anemii lub niedoboru jakiejś witaminy - jak pójdziesz do pediatry zapytaj sie o badania krwi wtedy wyjdzie co i jak. Po za tym niepokojące by było to jesli on by spał cały czas .. a powiem Ci tak u nas bylo tak ze Krzyś przespał praktycznie 3 dni bo tak mu coś strzeliło a teraz mu sie unormowało z czasem spania.

nie zwalam wszystkiego na szczepienia gdyby tak bylo to to ze ulewa tez by bylo wina szczepien oczywiscie :-D ale to ze po szczepieniu byl inny nie ulegalo watpliwosci. no z tym spaniem to bywa roznie u roznych dzieci moze akurat moj syn tak ma a ja wyolbrzymiam? zobaczymy. chociaz pamietam ze jak moj brat byl w podobnym wieku co Oli i spal wiecej i to bylo widoczne to niedlugo zaraz byl chory...

niedlugo sie dzieciak mnie bedzie bal bo tylko troszke cieplejszy jest a ja zaraz do niego z termometrem.

axari wszystkiego naj dla Mamy, to będziesz jakieś 130km ode mnie heh
Lilianka, Marcelinka, Adrianek wszystkiego naj
Martusia mój tez bardzo dużo śpi, ale ja bym wszystko co mnie tylko zaniepokoi konsultowała,
fasolka co do szpitali to ponoć wyjątek od reguły tylko ja potwierdza ;-)

w życiu się tak nie namęczyłam żeby dziecko coś zjadło wypiło no nie chciał nic tylko ryk, co mu włożyłam butelkę jeszcze większy ryk, zmieniłam smoczek na mniejszy z 3 na 2 i zrobiłam herbatki ryk, dopiero jak zrobiłam mu mleko o łyżeczkę rzadsze plus smoczek 2 a nie 3 jak do tej pory, zgasiłam światło i śpiewałam mu jego ulubiona piosenkę to zjadł 100ml mleka i teraz śpi; ale.... ktoś mi powiedział żebym go ułożyła na brzuszku bo niby tak mu tylko zejdzie wydzielina (nie wiem czy to prawda) ale on się z uporem maniaka w tej pozycji kładzie na łapki i buźka prosto w materacyk, i co ja mam zrobić?

reklama
Martusia jestem zdania, że lepiej jechać do lekarza 10 razy za dużo niż raz za mało. Ty jesteś przy dziecku non stop nie my, Ty wiesz jak sie zachowuje na co dzień nie my. Rób jak Ci instynkt podpowiada... ja mam dwójkę dzieci a do drugiego też non stop latam z termometrem bo mi sie wydaje, ze chory...że temp ma...

Tygrysku, żeby wydzielina schodzila nam pediatra poradzila pod nóżki, gdzie maluch ma główkę dać po 2 ksiażki grubsze, żeby z górki miał

a teraz mam schiza bo moja mama mi mowiła, ze jej lekarka powiedziala, że zna przypadek, gdzie starsze dziecko zabilo miesięczne. Maluszek plakal a starszy chciał mu tylko jeść dać :(

axarai wszystkiego naj dla mamy ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry