Palma zmieniałas proszek do prania lub plyn do płukania albo jakikolwiek kosmetyk? Moze twoje perfumy? Albo ktos inny trzymał bobasa ? Jest milion powodów od skazy białkowej po uczulenie poprzez jednorazowa reakcje alergiczna. Powiem ci jak lekarz '' prosze obserwowac w przypadku pogorszenia zgłosic sie ponownie.''
reklama
Chciałam odciągać ,ale niestety za bardzo boli...chec wypicia nie jest warta tego bolu jeszcze sobie odbije
mam tak samo za bardzo mnie boli dociąganie ale tez nie moge sie doczekać kiedy będę mogła jeść i pić zakazane rzeczy.
Byłam strasznym kawoszem 5 dziennie to standard czasem nawet takie czarne mocne siekiery i dumna jestem ze z dnia na dzień udało mi sie odstawić
Ostatnio pisałaś też ze bolał brzuszek w sensie kolka słuchaj a może pokarmowe ma jakieś uczulenie ? karmisz jeszcze piersią albo zmieniałaś mleko?nacik dostał na brzuszku i klacie jakiejs wysypki takie małe róziowe plamki
U nas uczulenie wychodzi jak cos nie tak zjem i to właśnie często na różnych częściach ciała. Dostaliśmy jeszcze dodatkowo do stosowania DICOFLOR pomaga małemu przetrawić szczególnie nowe produkty które ja zjadam, oprócz tego na kolki Biogaia i wszystko razem na prawdę działa cuda.
Ostatnio kupiłam dla Krzysia nivea do kąpieli z olivką i jestem na prawdę zadowolona bardzo delikatny myję nim buźkę - na prawdę polecam skórka dużo lepsza niż była czasem nawet dodaje kilka kropel do zwykłych płynów NIVEA NUTRI SENSITIVE płyn do kąpieli z oliwką - NIVEA
tygrysek teraz doczytałam :-( trzymam kciki zeby mały szbyko wrócił do sił i zdrowia
na wysypki czy jakies zmainy skorne dobrze jest wykąpać w krochmalu lub ugotowac płatki owsiane i dodac do kąpieli takie przez sitko przetarte zeby sam wywar był :-)
na wysypki czy jakies zmainy skorne dobrze jest wykąpać w krochmalu lub ugotowac płatki owsiane i dodac do kąpieli takie przez sitko przetarte zeby sam wywar był :-)
Jasminum- ja jeszcze małego nie brałam na zakupy itd. jedyne co to wyjazdy do rodziny. Osobiście wydaje mi się że nie ma co dziecka włóczyć po tych miejscach gdzie jest największe skupisko bakterii. Dlatego zamierzam odczekać jeszcze jak mały będzie miał skonczone 4- 5 miesięcy i dopiero powolutku przyzwyczajać do takich wypraw. On cięzko znosi wyjazdy do rodziny więc nie wyobrażam sobie teraz fundować mu takich nie potrzebnych atrakcji. Ale to oczywiście zależy indywidualnie od każdej mamy i dziecka.
Merlin- fajnie wytłumaczyłaś to o tych bodźcach. Podoba mi si e Twoje podejście. Ja jak pisałam Jasminum moj mały nie nadaje się na takie eskapady.
Megan- Superaśne te smoki!! chyba też sobie zakupie coby juniora na zdj. utrwalić:-)
Pati- &&&&& za egzamin!!! Bedzie dobrze!!:-)
Ale Fajnie że możecie dzieciaki na basen zabrać..Ja bym to z chęcią uczyniła, ale u nas w mieście jest taki co tylko syfa jakiego się idzie po nim nabawić i tyle, a zajęć dla maluchów nie ma, a choćby były to w życiu bym tam małego nie zabrała..
Axarai- hehe ale Córcia w nim będzie wygladąć:-)Może jak ją w nim pokażesz sąsiadom u góry to się uspokoją
Ryba- co do smoczków masz rację nie ma co na siłę dziecku wmuszać, bo potem to tylko ciężko odzwyczaić. Ja się cieszę jak synek possie chwile i sam wypluwa, tak że w tej chwili tylko do zasypiania mu potrzebny a jak już śpi to sam wypycha go języczkiem.
Tygrysku- życzę zdrowia dla Jasia. Trzymaj się!!
Taycia- Mój zjada od trzech dni 150, wczesniej jadł 120 i je co 3h czasem 2,5
Future- dajże lampkę. smaka mi narobiłaśA w sumie przyznam się, ja u siebie wina już do barku nie chowam- nie widzę sensu..siedzi przy kanapie Zresztą już mi nie wiele zostało..
Buuu a ja dzisiaj na noc sama z małym zostałam..M. pojechał do brata, coś przy samochodach porobić o dopiero jutro rano wróci..Nie lubię sama zostawać, w sumie nie mieszkamy sami bo z rodzicami- ale to nie to samo. Artur już ukąpciany i nyna już 30 min. tak że wreszcie mogę sobie nic nie robić ehh szkoda tylko że sama
Merlin- fajnie wytłumaczyłaś to o tych bodźcach. Podoba mi si e Twoje podejście. Ja jak pisałam Jasminum moj mały nie nadaje się na takie eskapady.
Megan- Superaśne te smoki!! chyba też sobie zakupie coby juniora na zdj. utrwalić:-)
Pati- &&&&& za egzamin!!! Bedzie dobrze!!:-)
Ale Fajnie że możecie dzieciaki na basen zabrać..Ja bym to z chęcią uczyniła, ale u nas w mieście jest taki co tylko syfa jakiego się idzie po nim nabawić i tyle, a zajęć dla maluchów nie ma, a choćby były to w życiu bym tam małego nie zabrała..
Axarai- hehe ale Córcia w nim będzie wygladąć:-)Może jak ją w nim pokażesz sąsiadom u góry to się uspokoją
Ryba- co do smoczków masz rację nie ma co na siłę dziecku wmuszać, bo potem to tylko ciężko odzwyczaić. Ja się cieszę jak synek possie chwile i sam wypluwa, tak że w tej chwili tylko do zasypiania mu potrzebny a jak już śpi to sam wypycha go języczkiem.
Tygrysku- życzę zdrowia dla Jasia. Trzymaj się!!
Taycia- Mój zjada od trzech dni 150, wczesniej jadł 120 i je co 3h czasem 2,5
Future- dajże lampkę. smaka mi narobiłaśA w sumie przyznam się, ja u siebie wina już do barku nie chowam- nie widzę sensu..siedzi przy kanapie Zresztą już mi nie wiele zostało..
Buuu a ja dzisiaj na noc sama z małym zostałam..M. pojechał do brata, coś przy samochodach porobić o dopiero jutro rano wróci..Nie lubię sama zostawać, w sumie nie mieszkamy sami bo z rodzicami- ale to nie to samo. Artur już ukąpciany i nyna już 30 min. tak że wreszcie mogę sobie nic nie robić ehh szkoda tylko że sama
D
Doloress
Gość
Moje dziecko to mały aniołeczek. Grzeczna tylko wymaga mojej uwagi. Dziś posadziłam ją koło siebie na leżaczku lub macie, bo miałam gości i kilka godzin robiłam sałatkę i ciacho.
A ona grzecznie się bawiła - no oczywiście była nakarmiona i przewinięta
Przy gościach grzeczniutka. Śmieła się, a ciotki zakochane w moim dzieciu
Dziewczyny ile razy dziennie można pić tą werbenę?
Tygrysku trzymaj się
dobre
a ty to co z tym wózkiem
wpadliśmy na gwoździa
A ona grzecznie się bawiła - no oczywiście była nakarmiona i przewinięta
Przy gościach grzeczniutka. Śmieła się, a ciotki zakochane w moim dzieciu
Dziewczyny ile razy dziennie można pić tą werbenę?
Tygrysku trzymaj się
hahaha to nie złe musieliście robić wycieczki - jakieś ekstremalne tory przeszkód skoro wózeczek nie wytrzymał ale nie martw sie mi tez ostatnio koło odpadło w trakcie spaceru i taksówkarze mnie poratowali a mówili ze będzie mocny - niemiecki - niezniszczalny jak czołg a tu takie cuś
Koszmary też miałam i to ewidentnie z przemęczenia było - mi pomogło jak któregoś dnia wzięłam sobie "urlop" tylko karmiłam małego a tak to mąż sie nim zajmował, bawił sie a ja w końcu sie wyspałam, poszłam do fryzjera i poczytałam książki
dobre
a ty to co z tym wózkiem
wpadliśmy na gwoździa
T
taycia
Gość
Cloudynka – czasami tak bywa,ze dziewczyny,ktore sie zzylyna forum nie lubia ‘nowych’ osob,dlatego nie chcialam Wam sie wcinac…
Martusia – tak,daje mu wode po kazdym jedzeniu (lub przed –zalezy),bo mamy troszke problem z zaparciami. Herbatke koperkowa daje od dwochdni ,ale wypija max 20 ml
Dziekuje slicznie za wasze wypowiedzi.
No wlasnie moj je 150 ml co 4-4,5h ,ale ostatnio zdarza musie przebudzic po godzinie I chce wiecej. Chyba trafil mi sie zarlok. Ile WaszePociechy waza? To porownam mojego. Moj wazony tydzien temu 5,6kg I 58 cm (urodzony3080 g I 51 cm w 35 tyg.). Wybaczcie,ale na listopadowkach sa jeszcze Malenstwa,wiec nie mam z kim porownac. Pamietam,ze moj starszak 6 kg majac 3 miesiace,a ten na dniach dwa bedzie mial
Martusia – tak,daje mu wode po kazdym jedzeniu (lub przed –zalezy),bo mamy troszke problem z zaparciami. Herbatke koperkowa daje od dwochdni ,ale wypija max 20 ml
No wlasnie moj je 150 ml co 4-4,5h ,ale ostatnio zdarza musie przebudzic po godzinie I chce wiecej. Chyba trafil mi sie zarlok. Ile WaszePociechy waza? To porownam mojego. Moj wazony tydzien temu 5,6kg I 58 cm (urodzony3080 g I 51 cm w 35 tyg.). Wybaczcie,ale na listopadowkach sa jeszcze Malenstwa,wiec nie mam z kim porownac. Pamietam,ze moj starszak 6 kg majac 3 miesiace,a ten na dniach dwa bedzie mial
D
Doloress
Gość
widzę że pojawiają się nowe wrześniowe mamuśki
super
super
R
RiSiA
Gość
czesc dziewczynki
ja sobie musze jakies miejsce w psychiatryku załatwic...
jak starszak teraz spi to Adi ma jakis kaprys
6 nocy juz nie spie...
Tygrysku zdrówka dla Jasia
witam nowe dziewczyny
a pozostałym sle buziaki
ja sobie musze jakies miejsce w psychiatryku załatwic...
jak starszak teraz spi to Adi ma jakis kaprys
6 nocy juz nie spie...
Tygrysku zdrówka dla Jasia
witam nowe dziewczyny
a pozostałym sle buziaki
Dziewczyna82
Fanka BB :)
Stokrotka my już dawno mamy zmienione mleko na bebilon pepti. A jedyne co jem to "suche" bułki albo chleb gotowanego kurczaka ryż ze startym jabłkiem i piję wodę niegazowaną albo sok jabłkowy z miętą i raz zjadłam z mięsa mielonego ugotowanego kotlecika także wyeliminowałam wszystko co jest możliwe a skorupka jak była na policzkach tak jest nadal :-(
reklama
ja na jedzonku sztuczny nie znam się więc nie podpowiem ale jeśli chodzi o wagę moim zdaniem jest ok.
Mój Krzyś urodził się 54cm i waga 3720 a dwa tygodnie temu ważony to miał 6539 i 59cm
w tej siatce centylowej będziesz miała szybką odpowiedź jak przybiera Twój maluszek siatkicentylowe.com - Witamy