reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Tygrysek- mam nadzieję,że jednak ta różnica będzie większa i tym razem nam się upiecze :-)

Mały śpi. Zjadł na kolację 210ml mojego mleka- dobrze,że miałam zapas zrobiony :szok:
Teraz tylko napić się Karmi, ogarnąć i odpoczywać.....
Spokojnej nocy wrześniówki.

reklama
Nie moge uwierzyc!! moj synek spał dzis 4 godziny, dwie na spacerku i dwie w wozku jak wrocilismy:szok::-D i głodny nie byl??? no jak to?:szok: alez on wydziwia:-D wstal o 18.50 a ja juz przezywałam,że co on bedzie robil w nocy tym bardziej,że maz na nocke poszedl to juz w ogole sama z malym bym buszowala po nocach :-D ale wykapalam go, pogadalismy itd posluchal nuty z radiobaby co dzis ktoras wrzucila dostal cyca i zasnal:szok::szok: niepowiedziane,że zaraz mu sie odwidzi ale poki co spi 30min:-D:-D a ja czekam na film przyjaciolki jest swietny a dzis moge go obejrzec:-):tak: oby!!

A ja mam masazystke w domku:-)szwagierke fakt jeszcze sie uczy ale masuje swietnie:-) dzis wlasnie mnie wymasowala zebym znow miala sily nosic mojego klocusia:-) dzis tak sie przygladalam i stwierdzam,że on zaraz nie bedzie sie miescil w wozku:szok:musi do wiosny!!! haha

W ogole on jest taki silny az jestem z niego dumna:-) na brzuszku uwielbia glowko ladnie trzyma i sie rozglada. A w nocy patrze a on spi sobie na boku i sie podnosil!!! az oczy przetarlam normalnie glowke mial kilka cm od podusi w szoku bylam!

ciekawe jaka bedzie noc? Wam kochane zycze spokojnej i przespanej nocki no i sobie tez:-)

Jak czytam o tej zazdrości starszaków to aż mi smutno się zrobiło. U mnie bardzo pozytywnie, Ada zakochana w swojej siostrze, ale naprawdę sporo pracy włożyłam w to by takie podejście miała to raz, a dwa bardzo dużo uwagi Jej poświęcam i teraz, a jak nie mogę to daję albo zajęcia typu malowanie wodą albo zachęcam Ją do pomocy, przerabiając to w zabawę, np, gdy zmieniam pieluszkę i Weronika leży sobie na kanapie to wołam "kto pierwszy złapie nóżki/rączki/brzusio/paluszek itp?" i Ada zachęcona zabawą łapie nóżki, a ja udaję, że łapię. W ogóle jakaś taka kreatywność mi się zwiększyła.

Witam porannie:-) noc spokojna bo moje dziecie w dzien mamusi popalic daje ale w nocy od jakiegos czsu budzi sie tylko raz ok 3-3.30 wtedy biore ja z łozeczka do nas pociumka cyca i spi dalej:-) U nas takich objawow zazdrosci nie było musiałam tylko młodego pilnowac bo resoraki młodej do łozeczka wrzucał ''bo ona bawic tez chce sie'':-p albo raz jak na lezaczku lezała to ciastkiem ja nakarmic chciał ''bo ona głodna'':-D...A teraz taka roznica duza jest ze wszyscy wkoło małej skaczemy :szok::-Dostatnio mała w lozeczku kwekła dwa razy a Szymon do mnie no mała płacze nie słyszysz :-pa ona stekła tylko:-D ...

Mluszek ja to samo wczoraj pomyslałam jak młoda w gondoli sie przeciagała ,jaka ona długa juz a gdzie tam marzec:szok::-)

Miłego spokojnego dnia;-):-)

Moja mama się śmieje, że Weronika za chwilę całą gondolę zajmie, a ja mam najdłuższą gondolę jaką można kupić, bo to był jeden z warunków jak wózek kupowałam dla Ady. A Weronika dłuższa i w ogóle większa niż Ada w tym samych tż.

My dzisiaj uciekamy do Poznania, trzeba troszkę zakupów zrobić na zimę, jakieś rajstopki, grubsze skarpety, sweterek itp. Do tego jadę poszaleć do Ikei troszkę, pierdół mi potrzeba :-p No, a o 16 spotykam się z psiapsiólami, będzie dzieciarni, że hoho, a organizatorka jeszcze w ciąży. Także temat pewnie będzie przewijał się jeden "dzieciowo" :-p

no witam fasolowa witam - widze, ze Ty tez ranny ptaszek, jak ja :)
Moj Nacik od paru dni idzie spac o 18 , budzi sie o 23.30 (mleko), potem o 3.30 ( mleko ) a potem 5.30 i 6.30 , no i bujaaaaamy sie w bujaku ... i jęczymy ;) i jęczymy ... he he ...
no i kuzwa czy wasze dzieciaczki tez swiruja czasami przy butli, kurde od dwóch dni mamy dzien swira, raz ładnie wypija mi 120 a innym raze krzyki wrzaski i jakies dziwne 40 , 50 co półtorej godziny, dławi sie , wierci , a przeiez smoka nie zmieniam.

Mąż mi pojechał po ciacho do kawki , która zje ze mną ?;-)

lili - udanych zakupów i miłego posiedzenia ;)

Palma mojej tak sie zdarza choc nieczesto ja wtedy pionizuje i odbijam i probuje znowu czasami pomaga a czasami robie chwile przerwy gadam i do niej i probuje znowu ...moja tez charakterna jak moj m ostatnio stwierdził ze trzy baby i wszystkie nerwozy plus suczka wariatka a ich tylko dwoch biedakow:-p :-D

reklama
Do góry