reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

polsia oj z tym zasypianiem to ja tez tak mam m ciagle na mnie gada ze ja nie wyspana ale dla mnie czas miedzy 20 a 24 jest bardzo istotny jest cisza, dzieci spia, o 22 tez m a ja w koncu mam cisze i czas dla siebie, bez wyrzutow bo nikt nic ode mnie nei chce, takie psychiczne odbudowanie

a moj dzis wyjatkowo od 4tej nie chcial spac tylko gledzil i sie smial nawet przy zgaszonym swietle tylko diodki od hustawki sie swiecily, myslalam ze sie wscieknie jak zawsze jak zgasze swiatlo bo nie bedzie nic widzial a ten sie cieszyl heh

dobra uciekam z malym do lekarza na 13ta

reklama
No jak fajnie i AYNI twój smyku ładnie pospał :))

U nas standardowo po 1 pobudka i po 5 pobudka ;)

Ja chodze o tej 21 spać jedynie w sobote pozwalam sobie na dłużej bo i to czas z M że on też może a tak to padamy jak muchy haha no cóż zmęczenie bierze a co ja tam będe sie męczyć wole korzystać ze snu :p

jak tak was czytam, to ja chyba zle oceniam mojego maluszka.
w dzien okej, malo spi (cvhociaż dzisiaj spi ciągle), ale jak zasnie kolo 21-22 to do 2-3, i potem do 6-7. ale fakt taki, ze ja po 24 spac chodzę i to pierwsze wstanie w nocy to zataczam sie jak pijana.
Pamietam, ze hesia miala 2 tygodni i przesypiala nam od 23 do 6 rano. i w dzien tez spała.

Gutkowi trochę chrypka zmalała, ale dziś spi duzo. nie wiem, czy coś go nie rozkłada, bo to podejrzane, że tak spi, no ale je ładnie, kupka, wiec się nie martwię. Myślę, że klimat mu służy, bo postawiłam kojec koło kominka. i mu strzela nad uchem, i ciepełko...może to to ;)

Witam kochane
Nawet nie próbuje was nadrobic bo 10 stron przybylo :szok:
Bylam na badaniach na tarczyce no i tak jak przypuszczalam, wyniki nie wyszly za dobrze, znowu mam poziom hormonu niski mimo to ze tabletki biore, juz nie mam sily do tego chorubska, najpierw w ciaze nie moglam zajsc przez długie lata a teraz znowu mnie wykańcza. No ale cóż jakoś zyc z tym trzeba, tłumacze sobie ze i tak nie jest żle ze ludzie walcza z gorszymi chorobami.
Z tego co zdazylam przeczytac mamusie wyspane dzisiaj, oja jak ja wam zazdroszcze, ja niby tez wyspana ale godziny od 3 w nocy do 10 sa malo satysfakcjonujące, wolalabym od 12 do 7 no ale coz przeciez nie wytlumacze mojemu malenstwu ze kupy o 2 w nocy to sie nie robi. Ze lepiej rano wychodzi toaleta :-D

I ja tez sie w nastepnym tyg na masaż wybieram, miala ktoras z was masaz goracymi kamieniami?? Dostalam voucher na masaz i moge wybrac tradycyjny relaksujacy lub gorace kamienie i nie wiem co wybrac.

Moja niunia tez piąstki zajada, i ślini sie strasznie. Wyczaiła ze mozna piszczec i teraz zamiast aguuuu jest aaaaaaaaaaaaa i chyba jej sie to starsznie podoba bo smieje sie przy tym.

Dziewczyny prosze o porade. Moja Olivcia od jakiegos czasu dostawala takie kropeczki na klatce piersiowej-myslalam, ze to potowki ale teraz juz ich jest mnostwo, na nogach, rekach, brzuszku, najwiecej na szyi i pod broda, za uszami. Co to moze byc?? Dodam, ze karmie tylko piersia i naprawde nic nowego nie jadam czego do tej pory bym nie jadla. Nie wyglada na to, ze ja to swedzi ale jest tego duzo, wyglada jak kaszka, nie jest zaczerwienione ani suche tylko chropowate. Wiem, ze pisalyscie wczesniej o roznych uczuleniach, skazach.. czy miala ktoras z was takie cos jak ja, a wlasciwie moja dziecina? Bolow brzucha nie ma..

My wrociłysmy ze spacerku i zakupow :-pjak by ktoras interesowało to w realu pampersy 3 -58 szt(pomaranczowe opakowanie )sa dwie paczki za 49 zł w promocji....
Pati pospała jak zwykle na spacerku a teraz lezy w łozeczku i gada sobie a pies siedzi obok i słucha zdziwiony:szok::-D

Merlin-ssanie piąstki to normalna rzecz i nie powinno się z tym walczyć- Twoje dziecko odkrywa własne rączki i to postęp,więc gratuluję :-) Gdyby ssało kciuka to co innego ;-)

Axa- Ty się nie dawaj! Zdrowiej z prędkością światła!

My po spacerku. Kacper leży na macie i się bawi, a przed chwilą zasunął kupola,więc muszę go iść ogarniać.
Wczoraj zjadł na kolacje 210ml, a dziś przed spacerem 200 :szok: ja nie wiem o co chodzi. Moje cyce tyle nie ogarną. Ale niech je mój okrąglinek kochany :)

Witam kochane
Nawet nie próbuje was nadrobic bo 10 stron przybylo :szok:
Bylam na badaniach na tarczyce no i tak jak przypuszczalam, wyniki nie wyszly za dobrze, znowu mam poziom hormonu niski mimo to ze tabletki biore, juz nie mam sily do tego chorubska, najpierw w ciaze nie moglam zajsc przez długie lata a teraz znowu mnie wykańcza. No ale cóż jakoś zyc z tym trzeba, tłumacze sobie ze i tak nie jest żle ze ludzie walcza z gorszymi chorobami.
Z tego co zdazylam przeczytac mamusie wyspane dzisiaj, oja jak ja wam zazdroszcze, ja niby tez wyspana ale godziny od 3 w nocy do 10 sa malo satysfakcjonujące, wolalabym od 12 do 7 no ale coz przeciez nie wytlumacze mojemu malenstwu ze kupy o 2 w nocy to sie nie robi. Ze lepiej rano wychodzi toaleta :-D

I ja tez sie w nastepnym tyg na masaż wybieram, miala ktoras z was masaz goracymi kamieniami?? Dostalam voucher na masaz i moge wybrac tradycyjny relaksujacy lub gorace kamienie i nie wiem co wybrac.

Moja niunia tez piąstki zajada, i ślini sie strasznie. Wyczaiła ze mozna piszczec i teraz zamiast aguuuu jest aaaaaaaaaaaaa i chyba jej sie to starsznie podoba bo smieje sie przy tym.

Moja siostra właśnie sie dowiedziała że ma bardzo złe wyniki tarczycy i też zaczęła przyjmować hormony :-(trzymam kciuki aby u Ciebie nic nie wracało !
Jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju masaży i to zawsze najlepszy prezent dla mnie - zawsze tak mowie bliskim że jak okazja to ja bardzo chętnie :-pkamieniami miałam jest bardzo delikatny to takie głaskanie :tak: warto wziąc wcześniej gorącą kąpiel zęby się rozluźnić

Merlin-ssanie piąstki to normalna rzecz i nie powinno się z tym walczyć- Twoje dziecko odkrywa własne rączki i to postęp,więc gratuluję :-) Gdyby ssało kciuka to co innego ;-)

Axa- Ty się nie dawaj! Zdrowiej z prędkością światła!

My po spacerku. Kacper leży na macie i się bawi, a przed chwilą zasunął kupola,więc muszę go iść ogarniać.
Wczoraj zjadł na kolacje 210ml, a dziś przed spacerem 200 :szok: ja nie wiem o co chodzi. Moje cyce tyle nie ogarną. Ale niech je mój okrąglinek kochany :)

No ja dziękuję za taki postęp :baffled:ostatnio włożył sobie tak całą piąstkę że aż sie zakrztusił :szok: a wczoraj w samochodzie ryczał bo w kombinezonie ma zasłonięte łapki :crazy:

reklama
Do góry