reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Nagapalma no to kolejny raz się rozumiemy, ja już nie mam pomysłu, autentycznie, też bez względu na pogodę jest codziennie spacer, bo tylko wtedy śpi. Widać takie mamy już te dzieciaki, mam nadzieję, że wyrosną :szok:

u nas najgorsze są wieczory, on się jakby boi zasypiać, zamykają mu się oczka i naglę otwiera i wrzask i tak czasem bite dwie godziny samego takiego zamykam, otwieram, wrzask. Ja tulę, śpiewam, całuję, bujam i dupa. W dzień tylko bujaczek no i spacer, dlatego ogarnę się i zaraz śmigamy.
w nocy śpi w łóżeczku, ale ostatnio też są cyrki, zasypianie obok mnie też nie wchodzi w grę, ogólnie totalna masakra.

Patrysia a powiedz jak Twoje chłopaki się wzajemnie "znoszą" ? wczoraj czytałam to co Risia napisała i tak mi się tkliwie na sercu zrobiło. Wiadomo dzieci są różne, ale tak podpytuję, bo obecnie co raz częściej myślę o tym, że chyba więcej dzieci nie będzie, choć jeszcze w ciazy chciałam trójkę :(

reklama
nagapalma tez zlyszalam ze to mleczko to to samo,a roznica w cenie kolosalna...ostatnio posmakowalam to bebiko HA ...fe smak ma ochydny i jest strasznie gesty, ciezko go rozmieszac

My tez chrzcimy 25.12

moja mala nosi rozmiar 62i niektore 68 ale ta rozmiarowka jest rozna jedne dobre a inne duzo za duze ech...
Juleczka sypia ostatnio w dzien bardzo duzo,za to spac chodzi o 00;30 i spi do poludniA:-D( z przerwami na papu)

Hallo Kochane!
Cloudynka 3 miesiączki:-) Mojej siostry córka 10 skończyła też 3 miesiączki, i różnica ogromna mimo, że to miesiąc tylko, u takich maluchów to bardzo widać, Duże buziaki dla Malutkiej z okazji Miesięcznicy!!!

Właśnie z tymi rozmiarami to jest tak dziwnie, bo teraz szybko rosną, ale później już nie, i np. rozmiar 74 jest na 6-9 miesięcy, ale z H&M są większe rzeczy. A jak dziecko koło 90cm załapie, to później długo tak ma. Mój Kaci chudzina w lutym skończy 6 lat, a ma 110. To oczywiście z późniejszym wzrostem nie ma nic wspólnego, mój Kamil urodził się 56cm, jak był w wieku Kaca też tyle miał, a teraz ma 185, Emil ma teraz 190. Myślę, że Ada też będzie taki drobny kurczak:-D

Ostatnia edycja:
Witam się

O jeny i znowu poniedziałek ....i znowu sama zostałam.

I my tez w rozmiarze 62/68
Wczoraj wieczorem moja koleżanka urodziła synka 4260 :szok::szok::szok: i to naturalnie bidula sie meczyła....podobno strasznie poród przeszła.

Ja postanowiłam ze na chrzest zrobie sama tort. Uwielbiam piec ciasta, i dekorowac torty, zastanawiam sie nad smakiem i szukam po necie jakich propozycji na ozdabianie. Macie jakies ciekawe pomysly na smaki?

Szybko rosną te nasze dzieciaczki :-) Kacper za tydzień konczy 3msc :-) u nas 62 to już z podkulonymi nóżkami i muszę jakieś spiochy na 68 na allegro upolowac,bo w mother care sobie 100 krzyczą za 3szt :no:
My mieliśmy beznadziejną noc...jak się Małe o 1.30 na jedzonko obudziło tak buszowało do po 4. Później znowu o 6 pobudka i o 8 ostatecznie. Jutro idziemy znowu na masaż,a po masażu jest duża poprawa,więc nie mogę się doczekać...
Niedługo na spacer lecimy,bo się trzeba przewietrzyć.
Megan- u nas był tort śmietanowy z brzoskwiniami- pycha! I karmiąca mogła jeść :-)

wszystkiego naj na kolejny miesiąc- dla dzisiejszych solenizantów :)

a ja mam od wczoraj nerw, myślę, ze największą frajdę sprawiło by mi wypie... m z chaty... aż szkoda słów żeby opisywać co on wyprawia i jak mnie traktuje, no wyżaliłam się a teraz uśmiech na twarz i wjo dalej w życie bo grunt to być samodzielną

MEGAN ja jestem fanka tortu bezowo-śmietanowego z wiśniami :)i też taki zawsze M zamawia dla smerfów na urodziny...
POLISIA u mnie nie ma tak czegoś jak zazdrość...moje chłopaki to rwa sie aby pomagać przy Marcelku :)Domis z Alankiem razem sie bawią jak i kłóca(to nie uniknione)...Domiś tez specjalnie nie był zazdrosny o Alanka...owszem niekiedy sie zdarza np.niekiedy rywalizują który pierwszy :p albo np.M weźmie Alanka na opa i do łóżka zaniesie to Domis tez chce :)no ale to normalne jest...ogólnie zazdrości typu jak u Sebusia nie było i nie ma u mnie...także zależy to od dziecka po prostu...
Ja nie chciałabym mieć jednego dziecka ...rodzeństwo musi byc jest wtedy inne wychowanie inne rozumowanie ogólnie inne myślenie dziecka...dziecko jedno moze byc zbyt chciwe/samotne/samolubne/strachliwe/itd.dużo jest cech jedynaków których bym w moich dzieciach nie chciałą...dziecko w rodzeństwie lepiej sie rozwija takie moje zdanie(z obserwacji również nie tylko mam takie zdanie bo mam)...

hej dziewczęta !
Najlepsze życzenia dla wszystkich obchodzących miesięcznicę !!!

My weekend spędziliśmy w końcu rodzinnie na spacerkach i leniuchowaniu. Na jednym ze spacerków mieliśmy nie złą akcje wyszliśmy z małym i naszą suczką Bubą. Bubie za każdym razem jak wychodzę na spacer pokazuje małego aby go znała i wiedziała ze ktoś jest ale generalnie nie "podstawiam" do niej bo Buba to mieszaniec kaukaza z owczarkiem niemieckim i choć mamy dziecko w domu które ją targa za wszystko i ona nie reaguje ale lepiej uważać... No więc na tym wspólnym spacerze jakaś babcia nachyliła soe nad wózkiem chciała zobaczyć małego no i Buba jak sie na nią rzuciła a ze ją trzymałam prawie odfrunęłam :szok: no czegoś takiego w jej wykonaniu nie widziałam Na szczęście nic sie nie stało bo ja w porę złapałam :wściekła/y: chyba chciała bronić :confused: ale to był ostatni wspólny spacer:eek:

dostaliśmy wczoraj huśtawkę od mojej koleżanki która już nie planuje dzieci a też dostała FISHER PRICE HUSTAWKA KOŁYSKA LEŻACZEK NA PRĄD HIT (2753291044) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. generalnie nie działa automatyczne bujanie ale po za tym wszystko i bujać można ze sie machnie dzieciątko :-D i jest super i nawet jak nowa do kupienia to warta swojej ceny w zamian za inne zabawki :tak:

My dziś o 14:40 na szczepienie przeciw pneumokokom dzis pierwszy raz bez taty jedziemy - prosze trzymać kciuki :tak: Kupiłam plasterki te znieczulające szczepienie - teoretycznie w aptece powiedzieli że dziecko nie czuje tego bólu :eek: i że te plasterki mają sens po skończonym roku :confused: no nie wiem - sprawdzimy bo teoretycznie nam pielęgniarka zalecała :cool:
Relacje zdam wieczorkiem i wieczorkiem was nadrobię bo na razie nie ogarniam :sorry:

ps aaaa dziewczyny jakie herbatki podajecie maluchom (oprócz tej z kopru) ????

reklama
Cześć dziewczyny!!
Mój Filipek tez już 68 ale on ma te nóżki takie długie, że półśpiszki to tak akurat. Dzisiaj pobił swój rekord i spał od 20:30 do 4:45 zjadł i dalej spaćku, dziewczyny mam pytanko czy któraś z was bierze Cerazette? lekarz mi przepisał brałam około tygodnia i dostałam okresu:no::no::no:i teraz nie wiem czy brać dalej czy przestać?? niby jak się je bierze to nie ma okresu, a tu taka niespodzianka, sama nie wiem co myślicie??
martusia ja też tak mniej więcej 3x na dobę a chwilę po karmieniu i tak trzeba dać mm bo synek nadal głodny, a gdzie kupujesz takie tanie mleczko?? ja najtaniej znalazłam za 30,49 za puszkę

Do góry