reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Cześć dziewczyny!!
Mój Filipek tez już 68 ale on ma te nóżki takie długie, że półśpiszki to tak akurat. Dzisiaj pobił swój rekord i spał od 20:30 do 4:45 zjadł i dalej spaćku, dziewczyny mam pytanko czy któraś z was bierze Cerazette? lekarz mi przepisał brałam około tygodnia i dostałam okresu:no::no::no:i teraz nie wiem czy brać dalej czy przestać?? niby jak się je bierze to nie ma okresu, a tu taka niespodzianka, sama nie wiem co myślicie??
martusia ja też tak mniej więcej 3x na dobę a chwilę po karmieniu i tak trzeba dać mm bo synek nadal głodny, a gdzie kupujesz takie tanie mleczko?? ja najtaniej znalazłam za 30,49 za puszkę

ja biorę ... jak rozmawiałam z lekarzem to bierze sie cały czas ciągiem jeśli wystąpi krwawienie brać dalej ale zgłosić sie do kontroli - przynajmniej tak mi powiedział - ale pisały tu dziewczyny że po tym leku to niektóre krwawiły ciągle (poczytaj w temacie antykoncepcji )

reklama
hej dziewczęta !
Najlepsze życzenia dla wszystkich obchodzących miesięcznicę !!!

ps aaaa dziewczyny jakie herbatki podajecie maluchom (oprócz tej z kopru) ????

ja tylko koperkową. ale znajoma melise lub uspokajającą HIPP.

Staram się zrobić fotkę Jasiowi gdy się śmieje ale tylko wyjmę aparat lub w tel włącze aparat to uśmiech znika nie lubi chyba zdjęć.

Dzieńdoberek

W Irl mleka w tej samej cenie tzn różnica najwyżej 1-2 euro.

Co do tematu spania i usypiania to
ja kąpie mała między 20 a 21, o 22 już śpi do 3 nad ranem
o 3 karmienie na śpiocha i śpi do 6 (ostatnio przestałam ją przewijać o tej porze bo pieluszka jeszcze sucha)
6 mleko i pieluszka zasypia ok.7 noc przesypia we własnym łóżeczku,
9 rano kolejna butla, zabawa i o 10 drzemka w moim łóżku do 11-12 butla, pielucha
potem spacer 2 godz 13-15
Po powrocie kupa i karmienie kolejna drzemka z mamusią albo w jej łóżku ok 17 do 18 czasem 19 butla, kupa i zabawa
no i kąpiel ok 21.
Pilnuje żeby przerwy między butlami były co ok. 3 godz bo bez tego nie da rady i plan się rypnie!
Normalnie Dzień Świstaka:-D:-D:-D ale nareszcie się udało:) Jestem dumna z siebie i mojego Dziecia:-D:tak::-)

Palma
skoro mała nie lubi na płaskim to spróbuj tego Babylonia - Hamaczek do łóżeczka - Mama Na Zakupach albo tak jak dziewczyny radzą i ja też tak robię. Połóż się z nią aż zaśnie a najlepiej zaśnij razem z nią:-D
Axarai szybko twoja dziewczynka roście, moja na razie tylko 5cm ma już 60cm i nadal wchodzi w ubranka ze Smyka i Tesco rozmiar 56 nawet w kombinezon 56 się mieści.
Merlin fajowa ta huśtawka:tak: Też mam te plasterki wypróbuje za 2 tyg. ale mam jeszcze czopki viburcol n homeopatyczne.
Megan ja uwielbiam wszystko co ma orzechowy smak i torty też najlepiej z kremem orzechowym:)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW ŚWIĘTUJĄCYCH
MIESIĘCZNICĘ

Brzydka pogoda u nas ale pora na spacerek:)
Miłego dzionka życzę

Kasieq moja maluda urodziła się 50cm, więc musi nadrobić;-) Rzeczy 56 już nie ma, mogła jeszcze trochę nosić, ale ja nie lubię jak na paluszkach się napina, albo ciasno w kroku przy bodziaku.
Kombinezonu małej nie zakładam, bo ten śpiworek z owczej wełny jak kaloryfer działa, na dwór jedzie w bodziaku, pajacyku, portkach i takie bluzie z kapturem jak na zdjęciach wkleiłam. Na szczęście moje dziecię nie dostaje histerii w wózku na dworze (a Kaci tak robił) i nie ma obawy, że będę ją musiała szybko z tego wózka ewakuować na rączki, bo w tedy lipa by była:dry:
Palemko ale fajny ten hamaczek co Kasieq wstawiła! Ja bym spróbowała, zaszkodzić nie zaszkodzi, a może będziesz mogła zacząć funkcjonować jak człowiek:tak: No fajny wynalazek!
Patrysia ależ fajne chłopaki! I myślę, że się nikt nie pogniewa, jak rodzeństwo się pokarze, w końcu krew ta sama w nich płynie:-D (przynajmniej po matce zawsze:-))
Tylko gdzie Marcelek!!!!

Ostatnia edycja:
kasiek - nie załamuj mnie tym swoim planem dnia :szok::szok: moje dziecko - i jakiś plan - hahhahahaha :-D:-D narazie to niemożliwe :dry: Ja juz to wstawanie co półtorej godziny w nocy przeżyję, ale pobudka o 4 nad ranem :shocked2::shocked2::shocked2: masakra !!!

A jeśli chodzi o usypianie razem z małą - juz dawno próbowałam , drze się w niebogłosy ... :eek:

Co do chrzcin-my chrzcimy dopiero na wiosnę 21.04 :) maleństwo będzie juz 8 miesięcznikiem :))

Cześć dziewczyny!!
Mój Filipek tez już 68 ale on ma te nóżki takie długie, że półśpiszki to tak akurat. Dzisiaj pobił swój rekord i spał od 20:30 do 4:45 zjadł i dalej spaćku, dziewczyny mam pytanko czy któraś z was bierze Cerazette? lekarz mi przepisał brałam około tygodnia i dostałam okresu:no::no::no:i teraz nie wiem czy brać dalej czy przestać?? niby jak się je bierze to nie ma okresu, a tu taka niespodzianka, sama nie wiem co myślicie??
martusia ja też tak mniej więcej 3x na dobę a chwilę po karmieniu i tak trzeba dać mm bo synek nadal głodny, a gdzie kupujesz takie tanie mleczko?? ja najtaniej znalazłam za 30,49 za puszkę

taka stronke przez przypadek znalazlam :) wstawie Ci link: dodomku - internetowy sklep spożywczy. Zakupy przez internet, z dostawą do domu i biura. Delikatesy online. Hurtownia: Hipp, Gerber, Bobovita, NAN, Nestle, Bobo Frut, Bebiko, Bebilon, Pampers, Huggies - chyba taniej nie ma juz niz tu.

dziewczyny nie wydawajcie kasy na Bebilon, tylko kupujcie Bebiko, to jest to samo mleko. No chyba, ze zalezy wam na opakowaniu.
Co do rozmiaru dziecia, moja ma 62 na STYK :shocked2:, mysle, ze to kwestia tygodnia, dwóch i przejdziemy na 68 ;) Kombinezon juz 68, kurtałka też.

My pijemy wode z rozgotowanym cukrem ( glukoza nie przejdzie, mała czuje różnice, nie wiem jak, ale nie chce pić z glukoza) ewentualnie dodajemy troszkę herbatki uspokajajacej z Hippa ;)

Co do spania , u nas nawet głaskanie nie pomaga, problem tkwi w tym, ze malutka, nie potrafi w łóżeczku ani na innej płaskiej powierzchni zasnac, tylko bujak lub rece i to po walce, długiej walce, przez co mało spi w dzien. Nie moge jej nigdzie przełożyc jak zasnie, np na rekach, bo mija 5min i sie budzi.

Jedyne w miare porzadne spanie, to w wózku, dlatego niezaleznie od pogody, jestesmy codziennie ze 3h na spacerze.

Co do @ - moja juz sie konczy.

Dodałam zdjecie Nacika na odpowienim watku, przy okazji obejzałam wasze dzieciaczki, są cudne, mogłabym ogladac godzinami :tak::-), pisze tu, bo tam nie mozna kometarzy dodawac.

Ciekawe kiedy dziec da mi pospac, zaneła ok 19 obudziła sie przed 24 ( zjadła 120 ) potem o 2 zjadła 60 potem o 4 nad ranem ( zjadła 30 ) i stwierdziła, ze spac nie bedzie , a my z nia - masakrejszyn - ja chce spaccccccccccccccccccc !!!!!!!! Teraz zasnęła w bujaczku księżniczka !!!!!!!!!!!!

Palemko tylko zauwaz ze my nie wydajemy kasy na bebilon bo tak sie nam podoba tylko dlatego ze dzieciaczki z tendncja do ulewania sa. gdyby bebiko bylo z symbolem AR byloby fajnie a tak to tylko bebilon bo enfamil jest lipny. co do spania Twojej malej moze sprobuj w hamaczku skoro w lezaczku spi troszke? a co pediatra mowi na te Wasze spanie?

Jedyne co moja córka ma zaplanowane w ciągu doby to to, że po karmieniu w nocy ok 2-3 już nie śpi tylko się kręci i budzi co 15-20 min... potem rano ok 5-6 zdrzemnie się godzinkę i trzeba wstawać bo zaraz Starszak wstaje...

My zdecydowaliśmy wczoraj, że chrzcimy za dwa tygodnie; 1 grudnia, w sobotę. Będę miała spokój w święta :)

U nas też różnie z tymi rozmiarami, większość 62, ale niektóre 68, a niektóre 56 jeszcze, zależy od ubranka :)

Jedyne co moja córka ma zaplanowane w ciągu doby to to, że po karmieniu w nocy ok 2-3 już nie śpi tylko się kręci i budzi co 15-20 min... potem rano ok 5-6 zdrzemnie się godzinkę i trzeba wstawać bo zaraz Starszak wstaje...

My zdecydowaliśmy wczoraj, że chrzcimy za dwa tygodnie; 1 grudnia, w sobotę. Będę miała spokój w święta :)

U nas też różnie z tymi rozmiarami, większość 62, ale niektóre 68, a niektóre 56 jeszcze, zależy od ubranka :)

my zdecydowanie na wiosne chrzest. co do rozmiarow mam takie jedne spioszki ktore sa z metki 56 a wygladaja na 68 i na synka za duze :szok: ale wiekszosc juz 62 ubieram :) co firma to rozmiarowka inna.

reklama
Cześć dziewczyny!!

Ja biore od paru dni i narazie nic. Ale lekarz mnie poinformowal, ze moze wystapic plamienie/krwawienie, w kazdym wypadku nalezy brac bez zadnych przerw... Dziwne , ze Twoj lekarz nie poinformowal Cie o tym specyfiku, bo jest troche inny niz reszta tabletek hormonalnych.. A jak sie czujesz po nim ?Bo ja swietnie, a wczeniej mialam problemy z tabletkami zlozonymi z dwoch hormonow..

Merlinku ja rowniez musze pochwalic produkty z Fischer Price, my rowniez nabylismy taka duza hustawke z serii Aquarium i maly jest wprost zachwycony... Kiedytylko ja widzi to sie patrzy i trzeba go wkladac. Oglada rybki, jest taki spokojny no i czesto tam przysypia.

Mamy jeszcze mate Rain Forest z FP i jest swietna, zupelnie inny wymiar mat edukacyjnych... Dzwieki z lasu deszczowego, papugi, motyle nad glowka, swiatelka... Duzo melodyjek.. Tylko maly jeszcze nie jest az tak zainteresowany bo za malutki... Czasem sie pobawi , ale krotko.

Nie moge uwierzyc jak ten czas leci.. Ze juz bedzie 3 miesiac a potem bedzie slinienie, siadanie.. Nasze malenstwa juz takie komunikatywne sie robia, rozmawiaja do nas, usmiechaja sie, radosnie machaja raczkami... A dopiero co czekalysmy na wiesci ze szpitala i kolejne rozpakowane... :-)

Do góry