reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Tygrysek no leci, odrzutowcem!
A jutro Majeczka, Szymonek i dwa Jasie mają 2 miesiączki!!!!!:-)
Ryba gratuluję grzecznego dziecka na Chrzcinach:-D
A, i do dziewczyn które mają problem ze smoczkiem, ja korkuję smoczek pieluszką, żeby nie wypadał:-) Na zdjęciach Ada właśnie zakorkowana pozuje, inaczej pypka tym smokiem, a ostatnio nawet pluje. I herbatką też pluje, i dlaczego, jak jej coli nie dałam posmakować, to skąd ona wie, że ta herbatka jest do doopy:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie martusia to Ty kochana mi radziłaś z tym glaskaniem po czółku :**** Działa i to jak :-D 2 minuty i dzieć spi. Także palemko spróbuj na moją niunie działa.
Axarai oj leci czas leci, jejciu już 2 miesiące :-), a za 2 kolejne już 4 będa, nim sie obejrzymy to już roczekminie - zobaczycie.

Ja dzisiaj tez odpoczywam od bobasa, byłam na zakupach i w kawiarni a M zajmuje sie dzieckiem. I swietnie sobie radzi.

Zaczęłam dopajać synka w sumie od wczoraj, ale do tej pory więcej dostawał cyca więc kupki były oki:tak::tak: i raczej nie było potrzeby dawać pić, no ale mleczka mam mało i synek dostaje więcej mm, wczoraj dałam mu wodę ale oczywiście pluł i się krztusił:no::no: z herbatką poszło o wiele lepiej. Ja w sumie o pokarm już nawet nie walczę, bo ten mój maluch jakoś go nie przyswaja:no::no: i biedny tak się męczy tym ulewaniem. Próbowaliśmy enfamil ar ale niestety nie pomogło za to bebilon jest super.

A nawiązując do tematu usypiania, to mój maluch przechodzi sam siebie:tak: zasypia po kąpieli ok. 20:30 i tak do 3:30, czasem 4, dostaje buteleczkę i dalej do 7 i wszyscy są szczęśliwi, taki z niego aniołek:tak::tak:

Megan, no:-D i będziemy sobie wklejać roczkowe torty:-D
Ja dziś na allegro szukam okazji w letnich ciuchach dla Ady. Zamawiam 68, bo myślę, że malutka będzie, chociaż dziś ją mierzyłam i ma 57 cm, czyli urosła przez dwa miesiące 7 cm;-), i 74, i 80 co myślicie chyba dobrze?
Ewa no popatrz, śpi jak moja Ada:-D
Moja panna też się krztusiła, i każdy mówił, żeby wyżej trzymać, a ja jej w sklepie dawałam na płasko w wózku herbatki, i się nie zakrztusiła! Teraz daję jej tak cały czas, i ani razu sie nie zakrztusiła:confused:

Ostatnia edycja:
Zaczęłam dopajać synka w sumie od wczoraj, ale do tej pory więcej dostawał cyca więc kupki były oki:tak::tak: i raczej nie było potrzeby dawać pić, no ale mleczka mam mało i synek dostaje więcej mm, wczoraj dałam mu wodę ale oczywiście pluł i się krztusił:no::no: z herbatką poszło o wiele lepiej. Ja w sumie o pokarm już nawet nie walczę, bo ten mój maluch jakoś go nie przyswaja:no::no: i biedny tak się męczy tym ulewaniem. Próbowaliśmy enfamil ar ale niestety nie pomogło za to bebilon jest super.

A nawiązując do tematu usypiania, to mój maluch przechodzi sam siebie:tak: zasypia po kąpieli ok. 20:30 i tak do 3:30, czasem 4, dostaje buteleczkę i dalej do 7 i wszyscy są szczęśliwi, taki z niego aniołek:tak::tak:

do wody przegotowanej ja dodawalam plaska lyzeczke do herbaty glukozy - na 100ml 1 plaska lyzeczka. potem sama woda i herbatka u nas z kopru wloskiego bo czasem brzuszek choruje. co do enfamilu jest do doopy synek dostal wymiotow po nim az w szpitalu ladowalismy. ulewal po nim wiecej niz normalnie. natomiast bebilon super :) i znalazlam fajna stronke z ktorej zamawiam za 3 puszki mleka zaplacilam 87zl :)

co do laktacji: chyba sie poddaje bo mam tylko na pol karmienia, w lewej piersi wiecej, w prawej prawie pustynia. i tak dawalam max 3 razy wiec i tak sie liczy jakby byl na mm - co za roznica...

Nadrobiłam, ależ Wy piszecie!

ja @ mie miałam, ostatnia 27.09 rok temu! huhu
Axa 68 na lato? aż taka kruszynka? raaaany my własnie już siedzimy w ubrankach 68 powoli a jak go mierzyłam to ma 62 cm tak plus minus :) z drugiej strony wydaj mi sie ze w 68 dłużej pobędzie, bo kolejne,4 wydają mi się ogrooooomne!

u nas ostatnio dużo problemów z zasypianiem, pomysłów brak :(

dziewczyny nie wydawajcie kasy na Bebilon, tylko kupujcie Bebiko, to jest to samo mleko. No chyba, ze zalezy wam na opakowaniu.
Co do rozmiaru dziecia, moja ma 62 na STYK :shocked2:, mysle, ze to kwestia tygodnia, dwóch i przejdziemy na 68 ;) Kombinezon juz 68, kurtałka też.

My pijemy wode z rozgotowanym cukrem ( glukoza nie przejdzie, mała czuje różnice, nie wiem jak, ale nie chce pić z glukoza) ewentualnie dodajemy troszkę herbatki uspokajajacej z Hippa ;)

Co do spania , u nas nawet głaskanie nie pomaga, problem tkwi w tym, ze malutka, nie potrafi w łóżeczku ani na innej płaskiej powierzchni zasnac, tylko bujak lub rece i to po walce, długiej walce, przez co mało spi w dzien. Nie moge jej nigdzie przełożyc jak zasnie, np na rekach, bo mija 5min i sie budzi.

Jedyne w miare porzadne spanie, to w wózku, dlatego niezaleznie od pogody, jestesmy codziennie ze 3h na spacerze.

Co do @ - moja juz sie konczy.

Dodałam zdjecie Nacika na odpowienim watku, przy okazji obejzałam wasze dzieciaczki, są cudne, mogłabym ogladac godzinami :tak::-), pisze tu, bo tam nie mozna kometarzy dodawac.

Ciekawe kiedy dziec da mi pospac, zaneła ok 19 obudziła sie przed 24 ( zjadła 120 ) potem o 2 zjadła 60 potem o 4 nad ranem ( zjadła 30 ) i stwierdziła, ze spac nie bedzie , a my z nia - masakrejszyn - ja chce spaccccccccccccccccccc !!!!!!!! Teraz zasnęła w bujaczku księżniczka !!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Tyle mnie tu nie było... niestety Zuza miała gorsze dni, czego skutkiem było moje totalne wykończenie :/ Wieczorem jak wreszcie zasnęła robiłam to, co niezbędne w domu i nura do łóżka! A tu tymczasem ponad 10 stron przyrosło! Przeczytałam, ale nie odpiszę, bo by elaborat z tego się zrobił za duży ;)

Wszystkim dwumiesięczniakom życzę dużo zdrówka i uśmiechniętych pysiaczków! :) Moja Zuzinka dziś kończy 3 miesiące. :D To niesamowite jak ona się zmienia z dnia na dzień!

Do góry