reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Merlin mój tez marudzi przy baczkach. często zje marudzi muszę go przebrać i zaraz znów je. do nocnego wstawania ja się już przyzwyczaiłam. zaczęłam mieć lekki sen

Polisia tak też ale już rzadziej najważniejsze by odkaszlnąć. a wiem że cieżko bo boli brzuch i rana. doradzono mi by przyłoży poduszkę do brzuha na rane i kaszleć można spokojnie bez bólu. i ten spray na pepuszek ocetansept też dobry na rane po cc szybciej sie zagoi podobno

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej:)
U nas nocka w miare.Mnie baniaczek dalej boli ale nie czuje sie najgożej.Wyglada na to ze nie połamie mnie poważnie,ze to tylko delikatne przeziebienie.Nochal smarcze ale kichawa nie czerwona wiec nie bedzie tak zle z moim wygladem jutro na chrzcie:-D.
Ja lekko zdołowana bo mój mezo cały tydzien pracuje po 12h,a ja całe dnie sama z dziecmi,dzis tez spi bo mu wcisneli dodatkowa zmiane na noc,nie powiem bym myła szczesliwa ze sie zgodził bo pożytku z niego nie mam,a jutro bedzie nieprzytomny na tych chrzcinach:dry:.
maybebaby powiem Ci ze za bardzo byłam wystraszona by mu sie przygladac czy sinieje,chyba raczej nie,dwa razy wygladał zwyczajnie tak jakby spał spokojnie,ale zaraz łapałam go na rece i oddychał normalnie a raz wygladało to tak ze monitor piknoł i w tym momecie usłyszałam takie głebokie westchniecie i go nie budziłam dalej spał sobie spokojnie.
A co tam u naszego pierwszego dzielnego wrzesniaczka:-)
Mykam sprzatac dopuki mały kimie

Dobrze, ze nie grozne to bylo. Wiedzialabys ze zsinial. To bardzo widac. A jak cos to bez kitu budzic, gdy trzeba mocniejszej stymulacji, choc na pewno sie ak nie zdarzy, podrapac po plecach, pomasowac mocno stopki czy nawet dac klapsa. Nic lekko, dosc solidnie by sie dżiecko obudzilo. A u nas ok, w omku urzedujemy i juz 2685 waga :)

dziewczyny u mnie chyba się cos dzisiaj ruszylo bo cały dzień mam skorcze wprawdzie nieregularne ale odstepy wahaja się od 7 do 15 min wiec moze sie coś rozkręci i w nocy pojade do szpitala. Wolałabym jutro bo dzisiaj teściowie sa na imprezie i nie chcialabym im psuc zabawy bo jak my będziemy jechac to teść ma wrócić z imprezy i nocować u nas z córka. Po za tym tak jak wczesniej pisalam corcia jest chora i wolalabym ja jeszcze dopilnować. Czułabym sie pewniej sama podając jej lekarstwa bo nie ufam do konca dziadkom czy dobrze to zrobia

Witam sie niedzielnie :-):-)

MENTAZOWA Trzymam &&&&

Cos strasznie cicho tu na forum, no mamuski co jest z wami ? Wszystkie odsypiacie?
Mnie zaczeły łapac skurcze łydek, nie wiem czy przypadkiem magnezu mi nie jest brak, w srode mam wizyte u pediatry takze wypytam sie czy moge brac jakis magnez jak karmie piersia, a tak apropos piersi to mi moja niunia z sutkow robi sobie gumę do zucia i zaczeła przygryzac dziasłami, nie wiem czy moze jej słabiej mleko leci czy o co chodzi, czy to rodzaj odpoczynku i relaksu podczas karmienia, obawiam sie za za jakis czas beda poranione.

Witam sie niedzielnie :-):-)

MENTAZOWA Trzymam &&&&

Cos strasznie cicho tu na forum, no mamuski co jest z wami ? Wszystkie odsypiacie?
Mnie zaczeły łapac skurcze łydek, nie wiem czy przypadkiem magnezu mi nie jest brak, w srode mam wizyte u pediatry takze wypytam sie czy moge brac jakis magnez jak karmie piersia, a tak apropos piersi to mi moja niunia z sutkow robi sobie gumę do zucia i zaczeła przygryzac dziasłami, nie wiem czy moze jej słabiej mleko leci czy o co chodzi, czy to rodzaj odpoczynku i relaksu podczas karmienia, obawiam sie za za jakis czas beda poranione.

za wczasu już stosuj krem na sutki, mi moja córka tak pogryzła że miałam strupy i popodgryzane sutki po bokach, teraz karmię ją tylko przez nakładki, a czasem ma taką nerwę że jak przygryzie tymi swoimi fiszbinami to gwiazdy z bólu zobacze :tak:

Dziewczyny, położna to ile razy przychodzi? bo moja do tej pory była raz, a jutro młoda kończy 3 tygodnie, moglaby jakąś wagę ze sobą przynieść bo jestem ciekawa ile Amelka przybrała
&&&&& za nierozpakowane mamuśki:-)

reklama
za wczasu już stosuj krem na sutki, mi moja córka tak pogryzła że miałam strupy i popodgryzane sutki po bokach, teraz karmię ją tylko przez nakładki, a czasem ma taką nerwę że jak przygryzie tymi swoimi fiszbinami to gwiazdy z bólu zobacze :tak:

Dziewczyny, położna to ile razy przychodzi? bo moja do tej pory była raz, a jutro młoda kończy 3 tygodnie, moglaby jakąś wagę ze sobą przynieść bo jestem ciekawa ile Amelka przybrała
&&&&& za nierozpakowane mamuśki:-)
roznie z tymi poloznymi. jak chodzila do mnie do Toma, to bywala i co dzien/dwa i tak az 3 tyg, az mu pepek nie odpadl. teraz ta do Macka jest raz w tygodniu, bo stwierdzila ze jak ze mna ok, i z dzieckiem sobie radze to nie musi. ma byc jeszcze wtym tyg, dogladnie pepka, bo tez dlugo sie trzyma. a na wage to kazala przyjsc do przychodni jak chce.

co do sutkow - tez polecam juz smarowac, a nie jak bedize za pozno... ja sie tak z Tomkiem zmasakrowalam, ze on pil czerwone mleko z krwia heh. teraz juz sie nie dalam, Maci na pocz mi ostro masakrowal, ale sie smarowalam i on w koncu doszedl do tego co i jak i jest ok :-)

Do góry