reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Zbuntowałam się dzisiaj i nie ugotowałam obiadu i mój F focha strzelił, aż sie popłakałam ze złości na niego. Normalnie służącą sobie znalazł:wściekła/y:

nagapalma czy to wszystko na śniadanko wszamałaś ?? podziwiam:tak: Jak wózeczek?
maluszek ja mam wannę z prysznicem, ale wejść i wyjść to też wyczyn już dla mnie, brodzik byłby zbawieniem:-) Kąpiele będę uskuteczniać dopiero przed terminem porodu:) podziel się przepisem na cisto do pizzy:)
Fasolka
zazdroszczę tych pyszności z mamusi ogródka, jak byłam 2 tyg w Polsce u rodziców to im dwie czereśnia obżarłam:-D:-D
Beacia dzięki Tobie już wiem co dzisiaj będę miała na kolację:p Naleśniki.. mniam. Dziękuje
gorgusia ja mam czasami wrażenie że młoda mi zaraz przez pępek wyskoczy, albo się wpycha pod żebra z prawej strony i się rozciąga. Co będzie za kilka tygodni:szok: Gratki dla mamy!
*martusia ja też prawie na brzuchy śpię, na plecach już nie mogę, zaraz mnie bolą i się budzę:/
pauline też tak mam, śpię odkryta, ostatnio jak w nocy budziłam się na siku to zlana potem byłam, bo mnie F przykrył żebym nie zmarzła:/ gratki dla cioci!
Pajkaa miesiąc temu nastraszyli mnie w szpitalu na USG, że Lena ma za mały obwód brzucha i ogólnie że jest mała i muszę robić usg co tydzień żeby porównywać wyniki. Że leciałam do Polski na 2 tyg to najpierw nie chcieli dać zgody na lot, ale dali i zażyczyli sobie że mam iść na usg i przywieść ze sobą wyniki. I tak 2 tygodnie później nagle mała ma wszystkie wymiary odpowiednie do tyg ciąży, a ta sama lekarka mówi, że tak się zdarza że dzieci rosną etapami:/ no i mnie szlak trafił. Teraz waży ponad 1500g i wszystko z nią ok. Tylko po co mnie tak nastraszyli:wściekła/y: Ja się urodziłam 3800g, moj F 2900g.

To i ja się pochwale moimi kg waga wyjściowa 63kg, wzrost 170cm, w pępku 97cm, waga na plusie 13kg.

reklama
Pajkaa z checia pomogę w sprzataniu.

bedzie sie do kogo odezwac i sie nudzic nie bede.

ja mam w brzuszku juz 101cm (czyli ok +20-30cm) a waga +8 kg.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hop hop :-)

wózek przyszedł, czerwony, wszystko spoko, tylko rama jakby trzeszczy , no i kólka sa z leksza zajechane, no i nie wiem co robić ????

Dzięki dziewczyny, właśnie tak sobie myślę, że to może coś z ciśnieniem
Lotka nabieranie powietrza nie pomaga nic no....
Pajkaa ogólnie mam niskie, nie miałam nigdy potrzeby kontrolować stale, mam badane przy wizycie, wychodzi niskie i ok, ale w sumie to nie wiem...

patrysia doskonale Cie rozumiem jak bylam na wynajmie tez 15 km od "swoich" i bylo ciezko nie wyobrazam sobie jakbym miala tam teraz sama bez Mka zostac...a moze to Ciebie jakas kumpela by odwiedzila daleko maja??jesli nie to niech sie w noski ugryza pamietaj ze masz Nas:p
doti u Rodzicow mojego M tez jest nowka wanna narozna taka z wypasem bo duza i z masazem ostatnio sie smialam ze zamawiam ja sobie chociaz raz w tyg Tesciowa patrzac na mnie naprawde serio powiedziala: "...powiedz Kochanie kiedy mam po Ciebie przyjechac, nie ma problemu" hehe i chyba skorzystam:p badz grzeczna i lezakuj jak cisnienie skacze bo przez kolanko przeloze:*
maluszek tak tez zrozumialam:p ale chcialam Ci powiedziec przez to moje pisanie, ze ludzie czesto oceniaja ktory m-c po wielkosci brzuszka a przeciez nie o to chodzi czasami brzus szybko rosnie do pewnego momentu a pozniej stop hehe i w 7 m-cu masz brzuch jak w 9 hihi z pewnoscia nie masz za duzego brzusia po prostu rzadko widac kobiety na miescie w 9 tym m-cu i nie wiedza jakich ksztaltow jeszcze pozniej mozna nabrac:p z pewnoscia nie miala nic zlego na mysli;)
pauline ojj wiem cos o zasypianiu a raczej jego braku chyba kazda to przerabia/la... a cisnienie cholerka nie powinnas zglosic ginowi, mojej Bratowej ginka powiedziala ze jak bedzie cisnienie gorne powyzej 140 a dolne powyzej 90 to jesli nie ma mozliwosci szybkiej konsultacji to do szpitala ma jechac bo takie cisnienie jest niebezpieczne dla Ciebie i Malenstwa...nie chce Cie straszyc pisze co Jej powiedziala,odpocznij, moze sie przespij i kontroluj cisnienie prosze i jak nadal bedzie sie takie utrzymywalo to skonsultuj do z lekarzem....chyba ze doswiadczone Mamusie maja jakies rady moze panikuje niepotrzebnie ale wiem ze z cisnieniem w ciazy nie ma zartow zwlaszcza z wysokim:/ gratki dla Cioci urodzin Coreczki:)
*martusia hehe Synek ma znieczulice albo taki wymeczony albo woli gorzkie i pikantne:p a z tym spaniem na brzusiu to tez mi sie wydaje ze to raczej nie mozliwe moze mialas noge podkurczona i na niej sie opieralas a M myslal ze na brzusiu niech nastepnym razem fotke pstryknie hihih
Beacia hehehe dobrze ze Cie nie zatrzymali na porodowce:*
Kasieq te hustawki nastrojow to hormony zgon na ciaze hehe moja Corcia tez rano jak tylko glona wypina sie napina gniecie bylebym tylko wstala i cos zjadla:D jesli chodzi o kofeine i zwiazek z zaburzeniem wzrostu dziecka to czytalam oczywiscie o tym mity i fakty ale ostatecznie zapytalam poloznej ktora powiedziala ze przy moim cisnieniu srednio co wizyte w granicach 110/60 jedna kawa rozpuszczalna z mleczkiem jest wskazana wiec taka tez pije;) Mala zdrowo rosnie wiec sie nie martwie ale oczywiscie rozumiem jesli Ty sie martwisz i wolisz nie ryzykowac to indywidualnie sprawa kazdej z Nas:*
fasolka super ze kupiliscie kolejne *******ki dla Maluszka no i fotelik:)a te warzywka i owoce z dzialeczki samo zdrowie to tera dopilnuj zeby sie nie zmarnowaly i przeslij po kawaleczku :p
gorgusia gratki ogromne dla mgr Sz.P. Mamy hihi super...oraz zakupow dla Dzidziolka...udanego grillowania byle pogoda dopisala:*
polisia my tu wszystkie marudzimy od tego jest forum hihih a co trzeba sobie w doborowym towarzystwie ponarzekac:p
Pajka oj tak pomoc Rodzicow w takiej sytuacji jest nieoceniona jesli umiejetnie potrafia pomoc:p dokladnie tak jak piszesz nie mozna dac poczuc Starszakowi ze jest pomijany, mniej wazny zadna matka tak na pewno nie mysli ani nie chce zeby jej dziecko tak myslalo ale mimowoli jesli nie mamy pomocy innych to przy noworodku jest tyle "pracy" ze czasami mozna sie zapomniec:/ wazne ze bedziesz miala Mame na pewno Cie wesprze i wszystko bedzie dobrze:*
martusia popieram zdanie *martusi w 100%:) hehe wlasnie wlaczylam 2-ke:D
Palemka zrob foto wozeczka a to nowy bo jesli tak to niech wymieniaja....powinna byc gwarancja zwrotu lub wymiany door too door tzn ze kurier od Ciebie odbiera i do producenta oddaje na koszt sprzedajacego :)

My wymeczone bo dzionek pomimo ze nie goracy i zbytnio nie padalo, tylko przelotnie to jednak mnie wymeczyl... u P popilnowalam 4 m-cznego Smyka i brzuszek dal sie w znaki poszlam na obiadek odpoczelam i juz sie ruszyc nie moglam ale mowie nie no lepiej to rozchodzic tak sie najadlam ze jak balonik sie czulam wiec hyc na spacerek z P i dzieciaczkami i juz jest lepiej. Lilianka dzis w normie hehe ruchy sa nie za mocne ale jeden taki specyficzny w bok az podskoczylam bo nozkami nigdy az tak nie kopala cos musialo sie Jej nie spodobac:p
Teraz juz mykamy bo wymeczone strasznie a dzis dzien SPA sobie robie hehe a co wiec z 2h dla urody:D
Buziaki i milego wieczorka do juterka Piekne:*

Gorgusia gratulacje dla mamci:)
matusia dziękuje całkiem niezle dzisiaj po tych nospach,nawet troche poprasowałam.A Alanek na szczescie ok,u mamy juz kupala nie robił i jak wrócił to tez nie wiec na szczescie fałszywy alarm,dziecko zdrowe:tak:.
pauline gratki dla cioci
pajka
mój tez sie własnie tak zachowuje,posiedzi ze dwie min przytuli sie przeprosi i dziecko spokojne,czasami próbował powtórke to drugi raz zaprowadzałam i za drugim juz skutkowało zawsze.Tak wiec taka kara daje skutki,nie na wszystkich dzieciach,niekture czuja sie odrzucone ale na mojego to akurat dobrze robiło:tak:
kasieg na zdrówko i smacznego:)
Ja sie czuje jakas śpiaca chyba dzis walne w kimono przed północa

reklama
Gorgusia no to fajnie,że problemy z kregosłupem ustały :) Ty masz wiecej sil a ja coraz mniej az dziwnie sie z tym czuje hehe. Gratki dla mamci. Super!!!

Pajka oj jak dobrze,że mam z kim pomarudzic:-D jak milo:-p na temat butow to ja sie nie bede wypowiadac, bo ja wiecznie mialam problem bo zawsze chcialam na takim malym obcasie a zawsze albo na wysokimmmm albo w ogole nie maja plus moj rozmiar 40 wiec ogolnie butkow nie lubie kupowac heheh

Martusia1605 tak jak pisza dziewczyny Twoje dziecko i Wasza sprawa. Jeszcze darmowe i niedaleko nie ma co sie zastanwiac. Nie martw sie mama, nie ma co.

Kasieq przepis zaraz podam na odpowiednim watku, juz kilka osob z niego skorzystalo i sa zadowolone wiec mam nadzieje,że bedzie Ci tez pasowac. Jak tam humorek? tak to jest z naszymi chlopami czlowiek nauczy a potem raz czegos nie zrobi to wielkie halooo

Joasia no naprawde fajnie,że masz tak blisko do znajomych,rodzinki bo teraz to jak znalazl:-) ja mam kilka km do przejechania nie jest zle, zawsze kogos odwiedze czy ktos mnie no ale nie ma to jak podkoczyc spacerkiem raz dwa. SPA dzis urzadzasz mowisz, nio i fajnie. Milego relaxiku :*:*

Buziaki :*

Do góry