reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witajcie:)
Ostatnio nie mam jakoś weny do pisania jakaś płaczliwa i nerwowa się zrobiłam,łatwo wyprowadzić mnie z równowagi.
Mam dziś lenia nic mi się nie chce,maż zaraz zawiezie zwolnienie do mojej pracy,wróci to pójdzie z mała na dwór a ja ogarnę mieszkanko.
Ja mam prysznic i się ciesze bo z wanny to chyba dzwigiem musieliby mnie wyciągnąć:)
Dziewczynki życzę udanego dzionka zrobię sobie chyba kawę mrożoną może postawi mnie na nogi i humor poprawi

reklama
A my własnie wrócilismy z dworu bo byliśmy:))i nawet fajna pogoda:)bez słoneczka(niekiedy się tam przebije)ale ciepło:)

Ja jestem śpiąca cały czas...i taka w ogóle jakaś zmęczona...myślałam że dworek polepszy samopoczucie ale nie...

MALUSZEK nie martw sie ja też narzekam :D w nocy mi dzisiaj coś w biodrze przeskoczyło:/ja sie sypię :D
PALEMKO coś ty dlaczego tak sie czujesz?

maluszek no tak po takim dniu nic dziwnego ze stopki puchna a Dzidz mniej sie rusza wymeczylas Go hihi a komentarz PAni ze stoiska hmmm 2 m-ce to nie duzio:p mnie jak sie pytaja i mowie ze jeszcze 2 m-ce to tylko mowia ze to juz niedlugo ale to podejrzewam pocieszenia hihi

doti dokladnie ja tez mam brodzik z prysznicem i w sumie w ciazy to dosc praktyczne ale jak sobie przypomne ta wanne naroznikowa jaka mielismy na wynajmnie mmmm nie raz bym sobie polezala w piance:p

martusia wspolczuje kontuzji wozka:/ daj znac jak po wizycie Oliwki &&& za dzielna Corcie:* a z pogody to tylko sie cieszyc hehe ze nie zar z nieba:p ale wiem ze te z Was ktore maja Starszakow wola pogode bo wtedy Dzieciaczki na podworko i troszke lzej :p

Pajeczko widzisz tak to jest rozne charaktery sie tu spotykaja jedna doceni ze chcesz sie podzielic doswiadczeniem a inna skrytykuje chociaz tez szczerze tego nie rozumiem bo przeciez po to tu jestesmy ze sobie wzajemnie pomagac i radzic a ze jest Was tu wiele ktore juz maja jedno lub wiecej wychowanych dzieciaczkow za soba to dla mnie takie rady rady sa na wage zlota:)co do buntu 2 latka to Ci powiem ze moja P ma 3 latka i nadal trwa hehe to pewnie kwestia charakterku tez ale po tym jak urodzila 2 synka tylko mu sie nasilily te wybuchy placzu i gniewu bez powodu... P. stara sie poswiecac mu rowniez sporo uwagi w kazdej wolnej chwili tulic mowic jaki jest wazny i wtedy jest ok jest kochany itd. ale jak tylko widzi ze znowu bierze na rece mlodszego to robi wszystko zeby uwaga sie skupila na Nim... biedna tez juz nie daje rady i nie wie co ma zrobic liczy na to ze z tego wyrosnie po prostu...takze 3 mam kciukasy za Sebcia;)

Beacia pamietaj wszystko z umiarem:)mi przy skurczach lekarz kazal zawze brac nospe i sie polozyc jak nie pomaga wtedy do gina nospa jest bezpieczna dla kobiet w ciazy nawet w szpitalu ja podaja takze sie nie martw z reszta mi tez Dziewczyny ja tutaj doradzaly przy skurczach:) a Nasze macice ostatnio chyba sie synchronizuja hehe bo wiele z Nas pisze ze wariuja twardnieja itp. mi sie wydaje ze poprostu szykuja sie juz do wrzesnia:D

patrysia u nas tez taka pogoda ze tylko spac hehe ale nie ma co smecic trzeba wypic kawke i moze ksiazeczke poczytac ja tam tradycyjnie bo lekturze bb wybieram sie do P .:)moze i Ty zadzwon do ktorejs z kumpeli i zapros na kawusie mrozona;)

Palemka wooow same pysznosci Ty masz szarlotke a mnie dzis mama od rana piekla drozdzowe z jabuszkami smazonymi wczesniej na patelni wyszla ala szarlotka pyycha mozemy sie wymienic po kawaleczku:p a co to Peg Perego :p

misiaczek popieram kawka mrozona dobra na wszystko koniecznie dodaj gratis bita smietane ciezarna tez czlowiek hehe milusiego i glowa do gory:*

...to i my ponarzekamy:p na co, na spabnko hehe.... Lilianka przeniosla sie max w strone pecherza bo ta noc byla bezkonkurencyjna jesli chodzi o ilosc pobudek do toalety hehe do tego jak juz spie na jednym boku za dlugo to mi reka pod spodem tretwieje i rano wstaje zmasakrowana jakby walek po mnie przejechal hehe a pomyslec ze jeszcze tyle czasu:p zrobilam dzis focie bo zaczynamy 31 tc i porownalam z pierwsza robiana w 12 tc masakra haha ale pociesza mnie fakt ze od jakis 2-3 tyg nie widac zeby jakos sporo brzus rosl wiec licze na to ze waga tez zbytnio nie szaleje okaze sie we wtorek podczas mojego cotygodniowego rytulalu hehe
U nas tez dzis nie za cieplo sloneczka raczej nie widac ale mi to nie przeszkadza byleby nie padalo i nie bylo skwaru:)
Leikturka bb nadrobiona mykam na kawulca milusiej i bezstresowej sobotki Muminki:*

cześć Palemko
e tam przeźroczysta od razu...
a wy te śniadanko całe to w trójkę wszamaliście czy sama - przyznaj się
jak ci przywiozą to coś :) wózek??? to zrób fotkę

Asiu moja siostra ma taką narożną, fakt, że niewielka, ale już się zapowiedziałam, że wyeksmituje jej mena i zajmę na godzinę wannę :)))
A co do nocki, mi wystarczy, że muszę zmienić bok bo mnie już kości bolą i przewrócenie się z lewej strony na prawą to nielada wyczyn :))))

Chatke ogarnelam, ser potarlam,pieczarni podsmazylam i ciasto wyrasta a ja sie na chwile leglam:-) i wcinam świderka:-p

Joasia nie wiem czy sie zrozumialysmy:-D ja mam termin na poczatek wrzesnia no i powiedzialam tak tej pani a ona do mnie,że za max miesiac urodze czyli do 13stego spierpnia haha i stwierdzilam,że albo mam duzy brzus albo ogolnie jestem juz duzaaaaaaaaaaa ,że skrocila mi termin o miesiac jak i nie wiecej hahha. A moj synek non toper sie rusza nie pamietam kiedy dal mamusi odpoczac:-p miłego dzionka u psiapsiółki i pysznej kawusi :*

Patrysia dzieki za pocieszenie!!! przynajmniej wiem,że to raczej normalne,że tak marudze:-pmowisz,że sie sypiesz? haha nieee no za młoda jestes hihi :* ja dzis rano stwierdzilam do mojego ,że czuje i ruszam sie jak babcia:-D ale skad ja moge wiedziec jak one sie czuja??:-D:-D

hejo :)

dostalam z rana opieprz od malza bo podobno spalam na brzuchu... ja nie wiem przeciez to niemozliwe z moim brzuchem ale moze bylo ciemno i mu sie przywidzialo :p. pranie wlaczone, cukry pomierzone i jak zwykle cotygodniowy remont sasiadow w pelni no juz nie mam sily do nich :wściekła/y:. moj Maly spokojniejszy dzis :) wiecie ze On nie reaguje na slodkie ani jak leze na lewym boku?

Palemko nie gadaj glupot :) smaka mi narobilas tym ciastem i co? dawaj kawalek :p
Pajka ale wez sie nie przejmuj tymi *******ami bo i po co jak widzisz ze nie przetlumaczysz ani nic.
Martusia zdrowka dla Oliwki :)
Beaciu to mialysmy jak samo z macica tzn z tym twardnieniem. mi przechodzi jak dam brzusiowi odpoczac a jak juz dlugo twardy to no-spa.
Do_ti niezly pomysl ;)
Joasiu smacznej kawki zycze :)

z checia zamienie wanne na brodzik bo nie daje rady wstawac sama, ostatnio tak zabolalo ze az mi lzy stanely w oczach. ide cos porobic z twarza bo znowu pryszczata sie zrobilam :-(

milego dnia mamuski :*

maluszek nie przejmuj się niektórzy wygladaja gożej.Na mnie wszyscy mysla ze to 40 tc.Jak poszłam zwiedzac szpital to musiałam sie wszystkim tłumaczyc ze nie ja nie do porodu ze to dopiero poczatek 33tc:-DDodam ze przytyłam jakies 16kg a w brzuszku to mam 115cm:rofl2:
To tak na pocieszenie dla laseczek co mysla ze maja duzy obwód i duzo przytyły,nie martwcie sie jest na forum Beacia i ona jest większa:cool:
Jeju jak mi dzis duszno,masakra,ide wiatrak włączyc

to ja Was zaszokuje [tylko sie nie smiac] bo wygladam jak kulka i sprawca mojego obwodu brzucha to tluszczyk sprzed ciazy :p no to tak: mam 173cm wzrostu, w pepku sie mierze to mam okolo 120cm [serio!] acha od wagi wyjsciowej do ktorej wrocilam juz dawno to okolo 3kg na +.

Beaciu co Ty na to? :-D

reklama
Dzieńdoberek
Jakoś tak ostatnio natchnienia nie mam do pisania:/ Podczytuje was i widzę że nie jestem sama. Jakieś dołki mnie łapią, mój F cały czas mi na nerwach gra, ah te hormony:/ Przynajmniej pogoda znośna słoneczko jest, bo jak deszcz pada to humor jeszcze gorszy:-( Mi ostatnio tez się brzucho napina, ale wydaje mi się że to B-H bo nic nie boli i po chwili przechodzi a może to mała się tak wypina? Teraz poranną gimnastykę uskutecznia... hehehe... chyba już głodna jest, pora na śniadanko.
Ciesze się, że wszystkie cały czas w dwupakach:biggrin2:
Miłego dzionka życzę

Palemko smaka mi narobiłaś tym ciastem, może sobie coś upiekę bo aż ślinka leci:p
Martusia zdrowka dla Oliwki :)
Joasiu smacznej kawusi :)
Uwielbiam mrożona kawę i nie tylko, ale odstawiłam całkowicie, bo przeczytałam że kofeina może zaburzać wzrost maluszka, nie wiem ile w tym prawdy, a jak mi powiedzieli po USG że Lenka jest zbyt mała to załamka, i się nie zastanawiałam, plus jeszcze moja anemia:/ Już nadrobiła wagę i obwód brzuszka przez 4 tyg. i jeszcze moja anemia zniknęła:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry