reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

No i chiałam jeszcze cos napiasc i mi posta wysłało.A przy edycji zechlało mi to co napisałam wiec juz tylko tak szybciutko bo Alankiem musze sie zając.
do ti az wstyd sie przyznac u mnie prawie 15 na plusie
joasiu smaka mi na ta chałe narobiłas ze masakra.I zazdroszcze tego zmeczenia dworkiem.Mnie od tego lezenia od kilku dni głowa boli a dzis wogóle jestem strasznie jakas otumaniona.
pajka ja tez wczoraj nie miałam odwagi do czeresienek zagladac:-p
A u dentystki było super pani z super podejsciem,syn dostał ksiazeczke do wyboru i paste dla dzielnego pacjenta.wybrał sobie zielona plombe i cieszył sie ze ma taki beton w zabku jak betoniarka w bobie budowniczym mieszałsa na kort tenisowy:tak:Od mamy tez była nagroda bo miał obiecane.Juz chce jechac tam z powrotem i mówi ze teraz pomaranczowa plomba będzie.Co prawda to była robiona tylko mała dziórka ale ciesze sie ze mały sie nie zniechecił bo to zostaje potem na lata.
Mykam do malca męża jeszcze nie ma wiec mam pretekst do zejscia z kanapy:-D

reklama
witam sie ponownie :)

bylam na spotkanku, potem u tesciów i tak czas zlecial teraz padnięta jestem

mi z cycków cieknie jak z kranu :angry:jak nie zalożę stanika z wkladkami to wszystko mam mokre:angry:

Merlin przede wszystkim nie rodzisz z lekarzem tylko polożną to po pierwsze, po drugie bol porodowy wcale nie jest gorszy od bólu wyrywania zęba...rodziłam bez znieczulenia i żyję a przez 3 h musialam wstrzymywać bóle parte i na dodatek mialam 5 razy masaż szyjki te co rodziły i to miały wiedzą, ze ani wstrzymywanie partych, ani masaż szyjki do przyjemnych nie należą, a bolą cholernie...Nie zakładaj, ze dostaniesz znieczulenie, bo jak przyjedziesz w 2 fazie porodu to Ci go po prostu nie dadzą... ze względów medycznych... nastaw się na poród bez znieczulenia...Nie róbmy z porodu jakiejś masakry...

*Martusia*
wszystko zalezy jak sobie poukladasz w głowie...ja byłam wyczerpana, podłączyli mnie pod tlen bo miałam po 3 h wstrzymywania partych problemy z oddychaniem - a mam jeszcze problemy z sercem... - dziecko monitorowali pod KTG... padło haslo - cesarka a ja mówie, ze NIE że jeszczew raz...dostałam takiego kopa, ze urodziłam w 10 minut :-Dgdybym się nastawila, ze nie dam radyu nie ma zmiłuj...Ja nastawiałam się bna znieczulenie i co>? było za późno...

Maja spokojnej podróży :tak:

Ryba zgadzam się z tym co napisalas o znieczuleniu :tak:

Gorgusia tak, ale jeżeli bedziesz miała tajką sytuację, jak ja, że będzie 1 anestezjolog i będzie na CC to nie dostaniesz znieczulenia:tak:niestety...bo on nie odejdzie od pacjentki z CC

Martusia
a darcie to cos zlego?? ja się darłam na calego mimo, ze mówiłam, ze drzeć się nie będę i co?? mam odwagę się do tego przyznać i nie jest to dla mnie ujma...i nie mam się czego wstydzić :tak: a najwięcej komentarzy usłyszysz od tych własnie co nie mają odwagi się przyznać, ze się darły :-D

tutaj macie fajnie info o zzo

ZNIECZULENIE ZEWNĄTRZOPONOWE przy porodzie – prawdy i mity - bóle porodowe, ciąża, dziecko, poród, znieczulenie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Do_it no dzidzia ma czas do 34 tc niektore nawet w 36 tc sie odwróciły także zaciskam kciuki ja mam nadzieje, ze moje dziecie sie nie odwrócilo bo było główkowo:)

Przede wszystkim dziewczynki bez paniki...

Beacia e tam
czym my się w ogóle przejmujemy???
najważniejsze, żeby nasze maleństwa były zdrowe

Pajeczko, a moja była ładnie ułożona główkowo
a teraz jest tyłkowo :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pajkaa :))) wiesz idąc Twoim tropem to poród to pestka :D tym bardziej, że ja u dentysty nigdy nie biorę znieczulenia bo nic nie czuję po prostu nie boli mnie i już hehe, tylko jednak z opowiadań mamy i siostry jakoś to tak różowo nie jest :D i jednak zdecydowanie boli jak nic innego i bardzo :))
gdybym miała możliwość znieczulenie to myślę, że bym chciała, szczególnie przy pierwszym, bo ponoć kolejne porody są ciut łatwiejsze.

Do_ti i Beacia nie martwcie się, same nie jesteście :D +12 hehe

*martusia no widiocznie u Was tak sie spece cenia:baffled:oby zrobil raz a dobrze:-)

maluszek a ostatnio sie ze mnie smialas, ze duzo dreptam hihi oklady na stopki albo do miski z woda i bedzie git, ja chyba tesciowi piernika upieke bo dzis mial imieniny dzwonilam ze jutro przy okazji zajde a z pustymi rekoma nie wypada:-D

Beacia jeszcze sie nacieszysz dworkiem i tez bedziesz miala dosc:-) ale masz Synka odwaznego kurcze chce wracac do dentysty to moze mnie tam zapisz moze sie w koncu przekonam ze satysci to mili ludzie i krzywdy nie robia:-D

no to koniec produkcji na dzis definitywnie bo zaraz zasne na laptopie:-D takze slodkich snow Brzuchatki:*

Martusia a darcie to cos zlego?? ja się darłam na calego mimo, ze mówiłam, ze drzeć się nie będę i co?? mam odwagę się do tego przyznać i nie jest to dla mnie ujma...i nie mam się czego wstydzić :tak: a najwięcej komentarzy usłyszysz od tych własnie co nie mają odwagi się przyznać, ze się darły :-D

tutaj macie fajnie info o zzo

ZNIECZULENIE ZEWNĄTRZOPONOWE przy porodzie – prawdy i mity - bóle porodowe, ciąża, dziecko, poród, znieczulenie - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

ostatnio bardzo ciekawy artykul o porodzie czytalam w ma jak mamie czy innej dobrej mamie wlasnie o tym, ze krzyk jest naturalna czescia porodu i pomaga rozluznic miesnie i jak sie czuje potrzebe to trzeba krzyczec. Moze to paradoks ale krzyk i (uwaga!) usmiechanie sie rozluznia miesnie dolnej czesci ciala przez co porod przebiga latwiej. gdzies mam jeszcze te gazetki i postaram sie przed przeprowadzka ten artykul znalezc.

WITAM:)

Upalisko upalisko ale niech jest jest :))

Dzisiaj do cioci na ogródek(piekny ma)zrelaksowac się:)

Co do porodu to trzeba iść z pozytywnym nastawieniem i pójdzie:))tak czy siak urodzić trzeba i tego się nie ominie...ja też stracha mam bo jednak etz zawsze sie boje czy wszyskto dobrze będzie z Marcelkiem?z Domisiem miałam komplikacje dlatego zakończono cc pomimo że ja już parte miałam...
Jak nastawi się kobieta na zasadzie"o matko boje się ja nie chcę i jeszcze bez znieczulenia?nie dam raaaadyyy"(cyt.tak dla przykładu)to faktycznie panika zrobi swoje...
Ja się cieszyłam dniem porodu bo w końcu moje maleństwo przy sobie chciałam mieć a ze boli to normalne i może dzięki mojemu podejściu jest mi łatwiej...

U nas mialo byc upalnie ponad 30st a poki co jakos pochmurno no ale dopiero przed 10ta. Wczoraj padlam odrazu jak sie wykapalam i polozylam, a wstalam mulnieta jak nie wiem, kopniak w dupsko by mi sie przydal bo te szaszlyczki trzeba zrobic..

Joasia no widzisz ale Ty i tak to nasz dreptaczek jestes:-)a ja dzis chodzic nie moge:-( stopy mnie tak bola, te "poduszki" piety nie tak jak wczoraj od 5tej spalam z stopkami owinietymi mokrym recznikiem:-Da dzis te urodzinki taty chyba na siedzaco caly czas bede dzis imprezowac a tesciowi faktycznie zrob ciacho ucieszy sie i to nawet nie wiesz jak bardzo:-) to Paweł albo Szczepan? bo moj brat wczoraj tez mial imieninki ten co pojechal do Austrii wiec tylko eska napisalam.

Pajka ciekawy artykul, ja zielona w tym temacie juz w ogole wiec fajnie było czegos sie dowiedziec. Dzięki

Patrysia to miłego relaxiku :-) a co do porodu to masz racje uważam. Fakt teraz czasem napada mnie strach ale mam nastawienie,że moze nie bedzie zle kazdy porod inny wiadomo bolec bedzie ale moze urodze szybko wiesz nie rodzilam to nie wiem co mnie czeka:-D:-D dlatego ide taka odwazniejsza haha albo dopiero przed porodem, w sierpniu panika wezmie gore oby nie

Hmm leje u nas zglupialam teraz wiem dlaczego taka mulnieta jestem

reklama
Dzien dobry! :-)
godzina 10, +26stopni..... ciekawe co bedzie dalej. Toma pewnie wypuszcze po poludniu, bo juz sie oddychac nie da, a jeszcze wczoraj go mocno zesmażyło i ledwo co spał w nocy... No i cienia jak narazie ani na lekarstwo. W planie mam dzis tylko wypad do pysznej lodziarni po termos pelen lodów :-)

Jutro z kolei czeka mnie pakowanie, czego nie znosze.... no i w koncu do domu.... :-D bede mogla normalnie wrocic na BB, a nie tak "z doskoku" :-)

Pajkaa, dzieki za artykuł ;-)

co do wagi... ja sie nie wypowiadam, bo zwaze sie dopiero w domu, ale "wizualnie" jest tak samo jak przy Tomku... rosnie mi brzuch i nic wiecej, wiec jest OK ;-)

Do góry