reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

no to ja tez sie wypowiem co do porodu, przy Oliwce mialam CC, jak wspominam? podczas CC mialam w pewnym momencie wrazenie jakbym odjezdzala, balam sie wtedy strasznie, pamietam tez bol jak wyjmowali Oliwke mialam wrazenie jakby przejechal mnie pociag ale tylko przez chwile, potem bardzo dlugo dochodzilam do siebie i zazdroscilam dziewczynom po naturalnym, ze chodzily normalnie po korytarzu ja nie moglam z bolu, potem jeszcze dlugo dochodzilam do siebiew domu, teraz przy drugiej ciazy strasznie bola mnie zrosty przy rosnieciu brzuszka

teraz gdybym sie uparla tez bym mogla miec CC, ale chyba wole silami natury chociaz sprobowac, chociaz u nas nie ma zo tylko jakis gaz do wdychania, ale czy dam rade sn jak wymiekam przy kanalowym leczeniu zeba bez znieczulenia nie wiem

ja mam taka opinie, moze bledna, ze CC i sn to porownywalny bol tylko przy sn mocniejszy bardziej jednorazowy, a przy CC mniejszy ale za to dluzszy,
no i po CC dluzej sie lezy z reguly w szpitalu, mi sie wdalo jakies zakazenie i w ogole dlugo dochodzilam do siebie

reklama
Joasiu tak wiec Twoja polozna musi mi sie poklonic ale dla pewnosci zapytam doktorka ;)
Martusia jak czytalam to przy CC wypis jest w 5 dobie, przy SN juz w 2 dobie. ale tu i tu moga byc komplikacje...
Gorgusia super pomocnice masz :)

zrobilam dzisiaj gulasz, M zajadal ze smakiem a podobno to on po gastronomii jest :p. spisalam tez liste rzeczy do szpitala dla mnie i Oliwierka. no i zonk-zadzwonilam do hydraulika, pytam czy moglby jutro a on ze w weekendy jest 100 % drozej. wiec opisalam sytuacje, umowilismy sie na srode no i pytam o cene a on 150zl+czesci zamienne :szok: jedyny plus taki ze zrobi ta spluczke i mam nadzieje ze nie spsuje szybko. szczerze mowiac myslalam ze takie drobne naprawy nie kosztuja tak drogo... a i dalam rade pomalowac paznokcie u nog ;) nie jest tak zle jednak :p

dziewczynki a dla Was ode mnie malinki pyszne i slodkie :)
P290612_12.34.jpg

Ja na zzo jestem już zdecydowana. W moim szpitalu jest darmowe i położna wręcz zachęca. Poród nie ma obowiązku być wydarzeniem bardzo bolesnym. Ma być dla kobiety ważnym i pięknym wydarzeniem,a nie traumatycznym przeżyciem. U nas jest rewelacyjny anestezjolog,który ponoć idealnie dobiera dawkę i kobieta może później normalnie chodzic i nie traci zupełnie czucia i nie drętwieje.

a jak akurat na dyzurze bedzie inny anestezjolog? :-D u niektorych kobiet trzeba podac dawke wieksza, zeby dzialalo i wtedy juz z chodzenia nici. Ja chce sprobowac bez, bo tu przy zzo raczej dla bezpieczenstwa każą leżeć a ja chce urodzic wertykalnie jelsi tylko nie bedzie przeciwskazan.
ja sie bolu jakos specjalnie nie boje ale tez mysle, ze nie mam pojecia o czym mowie :-D

ja tu nawet gdybym bardzo chciala cc to na zyczenie nie robia, bo to powazna operacja i nikomu sie nie orbi powaznej opercaji, bo ma taka zachcianke. CC to tylko ostatecznosc, najpierw probuja wszystkiego byle tylko sie udalo naturalnie i ja sie z takim podejsciem zgadzam. CC tylko jesli sa przeciwskazania do naturalnego.

bron boze sie nie kloce, bo w sprawie znieczulenia kazdy ma inne podejscie i inie ma tu zlego, ani dobrego. Zycze Wam kochane, zeby wszystkie z was, ktore chca zzo mialy taka mozliwosc!

joasiu hej! :) a ja ojej.. dlugo by mowic. na wakacjach w pl bylismy przez ponad tydzien, potem zaczelismy intensywnie szukac mieszkania, ja zaczelam porzadkowac nasze rzeczy w obecnym, zeby smieci nie zabierac do nowego. znalezlismy w koncu mieszkanie, do ktorego trzeba sie wprowadzic szybciej niz planowalismy. duzo papierowej roboty, bieganiny i ze starym i z nowym. do tego wszelkie sprawy drobne i wieksze, ktore wyskakuja zawsze bez zapowiedzi i tak zlecialo. Teraz upaly nastaly ponad 35 stopni codziennie, wiec mnie zmoglo, nic nie zrobie, leze przed wiatrakiem z kompuerem i czekam na ochlodzenie... w niedziele chyba przyjdzie.

Co do siary - nie posiadam, ale położna mówiła, że ona może się po porodzie dopiero pojawić.

Co do porodu - gadam z moją Fasoliną żeby się odwróciła, ale póki co ma świat w d.... :D, że się tak brzydko wyrażę, wolałabym nie mieć cc

Co do znieczulenia - widziałam tylko uśmiech położnej, teoretycznie możemy się przygotować, że go dostaniemy, bo anestezjolog będzie, musi być w razie komplikacji czy cc, zaświadczenie mamy, ale w teorii często mówią że za późno, czyżby oszczędzali???

Tak w kwestii siary to mogę Wam napisać, że oczywiście nie zdążyłam mieć jej przed porodem a po porodzie zaczęłam odciągać pokarm dopiero po ponad 24h, jak rodziłam o 16 to odciągałam następnego dnia ok 21 i udało się na początku parę kropel, przeźroczystych, następnego dnia jeszcze przeźroczysta siara a potem już białe mleko. I mimo iż późno rozpoczęte karmienie wytrwałością, dużą systematycznością i uporem udało się wzmóc laktację i rozkręcić ją że hej :D dziś bez problemu odciągam pokarm w 10-15 minut i po trzech tygodniach zaczęto podawać go dziecku więc nie stresujcie się nie potrzebnie w tej chwili jeśli nie macie pierwszych oznak siary bo to nie warunkuje problemów z karmieniem. Wszystko można zdziałać :))))))

Witaj nasza Matko Polko. Wzorze wytrwałości. Widać że kobiety waleczne są :)
Mam nadzieję, że Twoja kruszyna rośnie jak na drożdżach i że wszystko ok, u Ciebie też.
Cieszę się, że się odezwałaś.
Trzymamy kciuki

ja zaś tylko ostatnią stronę podczytałam,sorka dziewuszki ale do wyjazdu coraz bliżej. ogarnełam dziś torbę teraz tylko jeszcze ją spróbowac dopiąc i gra gitarka:)
co do znieczulenia to tu jest tak ze wlasnei sie dziwia jak nei chce sie znieczulenia! i chodza i namawiaja na to jak tylko si eda:) a no i jak irlandki widza ze karmi si epiersia to patrza jak na uuuuffo i pytaja czy nie szkoda czasu i wszystkiego zeby karmic cycem:) wiec co kraj to obyczaj
ja tez wpadam w panike jak pomysle ze musze wykluc Malego bez takiej opcji jak tu np gaz,aromaterapia ewentualnie znieczulenie to az mi ciary przechodza,jasne ze da sie przezyc ale jak mozna cosik takiego sobie wybrac to chyba warto, tym bardziej jak dziewuszki pisza kazda z nas bedzie przez to inaczej przechodzila , jedna urodzi w godzine a druga bedzie sie meczyc 27
milego dzionka ciezaroweczki
aha Pajka bo gdzies przeczytalam twojego poscika ,ja na plusie juz 12kg a w pasei ponad 103:) ciekawe z jaka waga zakoncze ciężarowanie:)???

no to bardzo mi miło bo myślałam, że tylko ja już tu na forum mam ponad 10kg i aż mi głupio ;)
witam w gronie wagi 10+
a co mi tam :D

Hej:)
Wczoraj nie zagladałam bo pogłebiałam sie w opinie o szpitalach.Widze ze tu temacik własnie którym się zaczełam interesowac,szpitale,porodziki,zzo.
Ja czym bliżej porodu to mniej sie boje:-palbo sobie wmawiam;-)
Z poczatkiem ciąży twierdziłam ze wolałabym cc,jeszcze niedawno ze jak bedzie trza to i normalnie byle z zzo,a teraz to juz mysle ze jakos to bedzie czy cc czy sn aby dziecie zdrowo to przeszło a ja sie jakos poskładam.
Pierwszego porodu sie nie bałam,myslałam ze jestem wytrzymała na ból i dam rade bez znieczulen,nie przewidziałam ze to bedzie armagedon zakonczony i tak cc.Teraz juz nie zgrywam odwazniaka i chciałabym miec mozliwoc zzo chociarz odpłatnie.W Mińsku gdzie rodziłam poprzednio zzo nie ma do tego opinie od czasu mojego porodu to jakas masakra i ja mówie temu szpitalowi dziekuje no chyba ze na umówione cc.
merlin wczoraj dużo czytałam o międzylesiu bo to pierwszy szpital ode mnie w Warszawie.I faktycznie opinie ok,wiadomo ktos był nie zadowolony z tego inny z czego innego,ale krzyczacych postów to tam nie było.Miałam Cię pytac o zzo czy daja i miałam nadzieje ze tak a tu kiszka widze.Ale i tak mam na niego chętkę:tak:.Chyba zajade w przyszły poniedziałek i zrobie wywiad z położną.
Jutro bede sie zagłębiac w kolejne szpitale.

*martusia jasne zapytaj i daj mi znac co On na to:-) ten hydraulik jakis dziwny a dzwonilas gdzie indziej porownac cene mi sie wydaje ze powinno sie zamknac w ok 50 pln:/ malinki pyszniutkie wlasnie bylam na ogrodzie i tez troszke podjadlam:-)

pok oj to rzeczywiscie sie nazbieralo, ale ciesze sie ze o Nas nie zapomnialas w tej calej bieganinie:-)

Beacia powodzenia obys znalazla taki jakiego szuksz:-)

my wymeczone po calym dniu na podworeczku padamy na ryjek zaraz kapu jakis film rozmowa z M i nyny:)jeszcze tu zagladne przed snem wiec sie nie zegnam na dzis:)

dzwonilam do mamy zapytac czy ona by mogla kogos polecic i mowi ze takie ceny to norma, ona za wymiane dwoch wezykow do wody zaplacila 100zl. no ale nie moge miec zepsutej spluczki i zlewac woda, zyje w XXI wieku no ;)

reklama
Witamy sie :* my tez padamy na ryjek, jednak wzielam dzis za duzo na siebie, cały dzien jezdzenia(bez klimy oczywiscie) albo lazenia, ledwno zrobilam tego torta !!! i jeszcze smietanka mi sie zwarzyla nie wiem jakim cudem jak nigdy wrrr!!!upał dzis masakryczny a jutro jeszcze gorzej:-( oj nie, naszczescie nie mam potrzeby wychodzic z domku wczesniej niz 15sta wiec nie powinno byc zle:-)

A mnie dzis bola pięty:-( nie wyrabiam, pieką az, połozyłam sie wkoncu i az nie chce mi sie kąpac:-( nie wiem czemu bola za duzo dreptalam ? stałam? za duzy ciezar to wiem:-p

Szwagierka nie zdala matury a razem z nia 15osob z jej klasy, uwalili matme nie dziwie sie tak ich uczyla babka i jak widac nauczyla ale nie wiem czego hehe, bo Ci co uczyla inna pani to zdawalnosc byla 99%.

Do góry