reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Ayni u Was macierzyński trwa 16 tygodni? A myślałam, że w Polsce jest najgorzej jeśli chodzi o politykę prorodzinną, u nas jednak macierzyński to 24 tygodnie - zawsze coś.

Ayni u Was macierzyński trwa 16 tygodni? A myślałam, że w Polsce jest najgorzej jeśli chodzi o politykę prorodzinną, u nas jednak macierzyński to 24 tygodnie - zawsze coś.

No moze w Polsce sobie dluzej posiedzisz w domu, ale wysokosc macierzynskiego zmusi Cie chyba do szybkiego powrotu do pracy. Nawiazujac do polityki prorodzinnej, kazda rodzina dostaje kwartalnie 250 EUR na 1 dziecko, plus 800 eur raz w roku ze zwrotu podatku, za posiadanie dziecka. Niby nie ma oszolamiajacych kwot, ale lepiej sie to ma niz wielkie zero , czy jednorazowe becikowe o ile sie orientuje okolo 1000 PLN, tak ?
Wiec mysle, ze dlugosc macierzynskiego niekoniecznie wplywa na polityke prorodzinna. BTW. porownujac ceny utrzymania 1 dziecka w polsce, wolalabym w to miejsce utrzymywac 3 w Holandii. Zycie jest po prostu tanie, nie placisz za lekarstwa dla dziecka, wiec nie straszna Ci zima i ile znow wydasz na antybiotyki. Nie ma problemu tez z ksiazkami do szkoly dla dziecka, wyprawka itd. W polsce sie tylko wydaje pieniadze, placi podatki i nie dostaje w zamian nic... no chyba ze becikowe ...

Ayani- super,że możesz być spokojniejsza. :)

Ja najadłam się jak bąk...ale zupa mi wyszła genialna! na kolacje jeszcze grapefriut i już.

A ja jendak dałam radę uprasować te firanki i jeszcze trzy wielkie obrusy i koszulę.
Ciśnienie cały dzień na poziomie około 100/60. W sumie lepiej niskie niż za wysokie :)

No moze w Polsce sobie dluzej posiedzisz w domu, ale wysokosc macierzynskiego zmusi Cie chyba do szybkiego powrotu do pracy. Nawiazujac do polityki prorodzinnej, kazda rodzina dostaje kwartalnie 250 EUR na 1 dziecko, plus 800 eur raz w roku ze zwrotu podatku, za posiadanie dziecka. Niby nie ma oszolamiajacych kwot, ale lepiej sie to ma niz wielkie zero , czy jednorazowe becikowe o ile sie orientuje okolo 1000 PLN, tak ?

W Polsce jest także roczna kwota zwrotu podatku 1112 zł na kazde dziecko, to tak uściślając :)

A mnie przed chwila naszlo na pierogi które mialam w zamrażarce od świat Bożego Narodzenia. Najadłam sie tak że zaraz pękne, brzuchol jest dwa razy wiekszy niz normalnie:-)

Daj , daj !!! ja wlasnie mam piers, puree i fasolka szparagowa z wody

Ryba, co super, majatek :) mozna poszalec :D akurat starczy na tanszy wozek

Rybko spoko maroko nie ważne gdzie ważne by dobrze urodzić i wychować. Już niebawem będziemy się przygotowywać do porodu ajjjj. Jak ten czas leci =-O zostało nam tylko lato do przejścia a potem Baby Boom !!!

My jeszcze dziś idziemy na wieczorny spacerek przed snem.

reklama
Hej Piekne:)
Ale dzis mialam zalatany dzien od rana w odwiedzinkach to u mamy, to kolezanki, pozniej bylam z emkiem na lodach amerykanskich<mniam> i troszke porzucalismy frisbe:)

Dziewczyna82 &&&& za jutrzejsza wizyte i czekamy na wiesci ja mam w czwartek:)

Pajka szczerze to mi najlepiej wychodzi i smakuje babka cytrynowa w proszku chyba z Dr. Oetkera kosztuje ok 5 zl dodajesz jajka i mleko, zawsze wychodzi i co roku ja wychwalaja u mnie na Wielkanoc:-D

gorgusia a mowilam zeby Mkowi zostawic firanki trzeba bylo sobie rozlozyc w czasie, nie przemeczac mi sie tam za bardzo:tak:

amy22 witam i gratki Syneczka:-)

Co do picia kawy ja pije nadal ale tylko okazjonalnie jak jade do kumpeli, albo u tesciowej czy mamci tak samej to jakos zadna frajda;)

martusia powodzonka jutro:-)

Ayni fajnie ze macie juz taki wazny zakup za soba no i extra ze dostalas ten zasilek wszystko sie dobrze uklada:-)

Dobra Laseczki mykam poczytac inne watki i zabieram sie za puche kukurydzy ktora juz na mnie czeka na stole :-D

Do góry