Tygrysek1985
Fanka BB :)
ayni no to super gratki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ayni u Was macierzyński trwa 16 tygodni? A myślałam, że w Polsce jest najgorzej jeśli chodzi o politykę prorodzinną, u nas jednak macierzyński to 24 tygodnie - zawsze coś.
No moze w Polsce sobie dluzej posiedzisz w domu, ale wysokosc macierzynskiego zmusi Cie chyba do szybkiego powrotu do pracy. Nawiazujac do polityki prorodzinnej, kazda rodzina dostaje kwartalnie 250 EUR na 1 dziecko, plus 800 eur raz w roku ze zwrotu podatku, za posiadanie dziecka. Niby nie ma oszolamiajacych kwot, ale lepiej sie to ma niz wielkie zero , czy jednorazowe becikowe o ile sie orientuje okolo 1000 PLN, tak ?
A mnie przed chwila naszlo na pierogi które mialam w zamrażarce od świat Bożego Narodzenia. Najadłam sie tak że zaraz pękne, brzuchol jest dwa razy wiekszy niz normalnie:-)