reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
nagaplama- gratuluję kończenia 18-tego tygodnia :) Smacznego :)
Witam jeszcze z pracy..ale już za tydzień mam wizytę i USG (12.04)..hurrrrrrrrrrrraaaa i mam zamiar iść na L4.
Wczoraj byłam na czyszczeniu zębów i przeglądzie - nie jest źle ufff. Nie lubię dentysty i sam fakt, że ma mi tylko zrobić przegląd ...sprawia ,że mam dreszcze brrrrr.
Byłam też na krótkiej wizycie u innego ginekologa... bo złapałam jakąś bakterię brr, której nie mogę się pozbyć od 2 tyg. (kora z dębu, hust.intymne z kwasem mlekowym - łagodziły objawy...ale nie wyleczyły).
Dostałam krem (nie pamiętam nazwy).. po 2 dniach ma być lepiej ale mam go stosować przez 5 dni.
A planowałam chodzić na basen :(

hej Laseczki!
Ja dziś mam jakiś misz-masz śniadaniowy, rano śledzik w sosie śmietanowym, przed chwilą arbuz a teraz lody bakaliowe...hmm, a jeszcze do niedawna upierałam się, że nie mam żadnych zachcianek hehe
Ansure ja też miałam jakies bakterie to lekiem na C (tzn. globulkami) mnie mój doktorek potraktował, nom i teraz cisza, spokój, a kiedyś miałam maść pimafucort czy coś takiego
Dużo dziewczyn pisze że prasuje i wiesza firanki... a moja Mama powiedziała, że jak tylko zobaczy u mnie coś takiego to głowę mi ukręci ;) szczególnie za wieszanie, bo prasowanie może być, nom ale ja dzisiaj zamierzam trochę ten zakaz złamać i przewiesić to co mój M. powiesił.......
ściskam Was wszystkie mocno

Lenkka - znalazłam nazwę leku w necie; to PIMAFUCIN , troszkę poczytałam na forach i chyba jest bezpieczny?
Dziewczyny znacie ten lek?

Ansure moim zdaniem nie powinnaś przyjmować leków przeciwgrzybicznych, dopochwowych bez porozumienia z lekarzem nawet jeśli jest to lek pozornie bezpieczny. Na forum zawsze jesteśmy chętne do pomocy i podpowiedzi ale nie znamy Twojego organizmu i przebiegu ciąży tak jak zna Twój lekarz, różne są tez bakterie i grzyby a lek na własną rękę, źle celowany może nawet infekcję wzmocnić, poza tym w większości raczej nie jesteśmy lekarzami. To, że jednej pomogło nie znaczy, że sprawdzi się na to co ma druga. Piszesz, że byłaś u lekarza i dał Ci krem to ja bym dopiero gdy to nie pomoże dalej do lekarza uderzała, że nie działa. Na pewno uda się zwalczyć to paskudztwo ale nie ryzykuj na własną rękę :))

Dzień doberek.
Lenkka- firanek nie powinno sie wieszać,ale prasować to ok. U mnie B. powiesił.
Dziś muszę dosprzątać na parterze,a przede mną jeszcze piętro i zmiana pościeli na 3 lóżkach...ech. fajnie,że mają mnie w domu na l4,bo nie wiem...
Dziś jakiś spacerek by się przydał. A tak to nie mam pomysłu na ten dzień.

A dziś zaczynam 20tydz :) już prawie połowa!
Miłego dnia Kochane.

hej Laseczki!
Ja dziś mam jakiś misz-masz śniadaniowy, rano śledzik w sosie śmietanowym, przed chwilą arbuz a teraz lody bakaliowe...hmm, a jeszcze do niedawna upierałam się, że nie mam żadnych zachcianek hehe
Ansure ja też miałam jakies bakterie to lekiem na C (tzn. globulkami) mnie mój doktorek potraktował, nom i teraz cisza, spokój, a kiedyś miałam maść pimafucort czy coś takiego
Dużo dziewczyn pisze że prasuje i wiesza firanki... a moja Mama powiedziała, że jak tylko zobaczy u mnie coś takiego to głowę mi ukręci ;) szczególnie za wieszanie, bo prasowanie może być, nom ale ja dzisiaj zamierzam trochę ten zakaz złamać i przewiesić to co mój M. powiesił.......
ściskam Was wszystkie mocno
zalezy co mama miala na mysli ;-)
firanek wieszac sie nie powinno, bo sie dlugo stoi z podniesionymi wysoko rekami i wtedy wszystko jest takie naciagniete, znaczy nasz brzuszek, cala macica itp i to moze zaszkodzic, nawet przedwczesnym porodem.
ale wiem, ze jeszcze sa ludzie, ktorzy nie pozwalaja ciezarnym nawet powiesic prania, nawet na takich niskich suszarkach czy sznurkach, na ktorych tych rak nie trzeba wysoko trzymac... ale to juz nie ma medycznego uzasadnienia, tylko durnowaty stary zabobon, mowiacy, ze jak matka ma kontakt ze sznurkami, linkami, to w tym momencie dziecko sie zaplatuje w pepowine :-)

hej kochane

przez tę pogodę moja padła godzinę wcześniej, no ale trudno. najwyzej wieczorem się trochę pomęczymy ;)

Ansure ja brałam wlasnie nystatine i pimafucin, pisałam wam ostatnio. Jest bezpieczny, bo nie przenika, ale ja dostałam na receptę, wiec nie wiem, czy bez recepty da się kupić.
sęk w tym, ze mi nie pomógł.....
powodzenia

Ayni - to super, ze masz jakąś kaske. ja w 1 ciązy poszlam od razu na zwolnienie, teraz nie mogę, bo nie mam takiej umowy, i ile zrobię z dziećmi, tyle mam kasy. boję się, ze jakbym poszła na zwolnienie, to ktoś wskoczy na moje miejsce i dupa.
ja pracuje 1-2 godziny lekcyjne dziennie, i powiem wam, ze kasy mam tyle, co inni na całym etacie, dlatego nie chcę tego stracić za żadną cenę. dzieci mnie lubią, ja je też, dogaduję się świetnie z babkami z przedszkola, juz 3 rok tam jestem. w tamtym roku od stycznia poszłam na zwolnienie i czekali na mnie aż do wrzesnia (nowy rok szkolny). i jak urodzę we wrześniu, to od pażdziernika, an te godzinkę dziennie też chciałabym wrócić. będę się starać. kogoś bede szukać na godzinkę dziennie do dzieci. musi się udać. nie przepuszczę takiej okazji.
ale Ayni co do macierzyńskiego to.........
my mamy 20 tygodni w Polce urlopu podstawowego, plus 4 tygodnie dodatkowe na żadanie, jeśli mama chce.
ja w tamtym roku mialam 2 dodatkowe, a teraz są 4 dodatkowe ;)

reklama
Patrysia podziwiam odwagi. Ja tam póki mnie nie zmusi sytuacja żadnego prawka nie zrobię ;) Trzymam kciuki za zdanie i jazdy :D
A ja tam kawosz jestem straszny. Mam nawet 2 ekspresy i kawiarkę. Mogłam pić tylko kawę, a teraz mi się za nią tęskni :)))

Z zakupami dla dzidzi czekam do czerwca. Wtedy zrobię to co mi potrzeba na wyprawkę ;) W sierpniu ewentualnie kupię łóżeczko i wózek. A po przyjściu dzieciątka na świat kupię całą resztę.

Nagapalma dobrze, że masz apatyt. Jak chce Ci się jeść to jedz. Mi się nie chce wcale jeść i jem z musu :) dla dzidzi

Gorgusia Ty dbaj o siebie kochana i uważaj, a sprzątanie pranie i gotowanie to bierz na spokojnie. Święta przyjdą i wyjdą ;) Minął bardzo szybko, a najważniejsze żebyś o siebie dbała.
Na święta u mnie będzie 10ciu ludzia :D.

MENU świąteczne

Robię:
-kotlety z piersi kurczaka z sezamem,
-pieczonego kurczaka
-i pieczeń z cebulką.
Do tego:
-ziemniaczki,
-ogórki korniszony,
-sałatka z pekińskiej i fety z pomidorkami a na to sos winegret
Tyle na obiadek. A po obiadku małe conieco, czyli:
-szyszki
-muffinki
-ciasto z brzoskwiniami, herbatnikami, masą z serka danio oraz galaretka
Póki co tyle planuję zrobić. A w praniu zawsze wychodzi więcej ;)

Sprzątać i gotować zaczynam w sobotę :D

Pajkaa babka cytrynowa=lidl :)))

Misiaczek powoli ogarniesz :) ja tam podchodzę zdroworozsądkowo do tych rzeczy - a remont mieszkania może skończę w tym roku, a może i nie :) Będzie dzidzia to powywraca wszystko do góry nogami :))))))))))))

FutureMummy pracujesz z dzieciaczkami??? Ja dziś zrobię podejście do kawy numer 4, nie zmarnuje się w razie czego, bo mężuś wypije. Odrzuciło mnie od nabiału, którym wcześniej się zajadałam, a teraz jem troszkę z musu, ale za to zrobiłam się okropnie mięsna.

Mantezowa żeby tylko mi się coś podobało to kupiłabym :). Ale wczoraj osiągnęłam sukces. Kupiłam 2 lampki do przedpokoju i do dużego pokoju taką kulę ze sznurków. Jak mężuś mi powiesi to wyślę fotkę ;)

Ayni no to super zmartwienia masz już z głowy ;)

Do góry