reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Demetrios moze to siara ?? ja nic takiego nie mam ale ponoc to normalne jest , ja jedyne co widze na swoich peirsiach to mega rozstepy :(

maja a masz jakiś sposób na nie? bo mnie też wyskoczyły znienacka i przerażona jestem, co z tym zrobić! smaruję mustellą, zresztą smarowałam i wcześniej, a one nic :(((

reklama
Weronikaz wiesz co ja mam je już kupe czasu i sie do nich przyzwyczaiłam już teraz poprostu robia sie coraz wieksze i wieksze i więcej ich ale jakos wiem ze nawet smarowanie im nic nie da bo kiedys jak mloda jeszcze bylam to smarowalam masowalam folia jakas sie owijalam i nic wiem ze to moja uroda i postanowilam dac sobie spokoj , jak robimy zdjecia ciazowego brzucha co tydzien to sie smieje do emka ze z drugiej strony powinnismy je robic bo akurat na lewym biodrze i boczku mam ich mnóstwo !! :( u mnei genetyczne , tak samo z żylakami na głowie stane a sie ich nei pozbede :( usunelam laserem i po niecałym roku powróciły :(

no mnie cholerstwo zaskoczyło dopiero teraz, pierwsze widzę, spodziewałam się że pewnie na brzuchu wyskoczą, ale na cyckach - wkurzyło mnie to niepojęcie ;)

maja16 nie przejmuj sie to zupelnie normalne, niestety zyjemy w swiecie, gdzie w telewizji i gazetach pokazuje sie tylko te ladne brzuszki, bez rozstepow, reklamuje sie cuda na kiju, ale jak ktos ma miec rozstepy to miec bedzie. Oczywiscie powinnysmy sie starac nawilzac skore i uzywac kosmetykow aby zminimalizowac ich widocznosc, ale nie ma cudownych specyfikow.

moj koochany maz nawet nie wiedzial co to jest rozstepy, bo zyjemy w swiecie, gdzie rozstepow sie nie pokazuje na swiatlo dzienne, dopiero jak na YT ogladalismy filmiki z porodow/czy ruchow dziecka, widac brzuszki z rozstepami, to bylo jego pierwsze doswiadczenie w jego zyciu - zobaczyc rozstep :D haahah
ja mam juz swoje sprzed ciazy i chcial mnie do lekarza wyslac, bo sie bal, ze to cos zlego. :D

Hej Kochane:-)
Juz tlumacze moja chwilowa nieobecnosc, a wiec szwankuje mi net dzis zanioslam router do naprawy i dostalam znowu zastepczy wiec oto jestem:-D
Mam troszke to nadrobienia bo jak zwykle widze, ze nie proznowalyscie;-)

FutureMummy ja niestety nie wiem jak to jest ani jak odejdawody, ani jak sie sacza, mi tez jak napisala fasolka czasami cos tam poleci ze zabrudza bielizne, ale jest bezbarwne i bezzapachowe a czytalam,ze w ciazy tak moze sie dziac i nie ma co sie martwic jesli wyniki sa oki :) wiec moze zapytaj dla pewnosci lekarza i nie martw sie na zapas:*

Ansure ja mialam dokladnie to samo po wypadku samochodowym bylam m-c na L4 wrocilam mialam multum zaleglosci uwijalam sie zeby tylko wszystko poprostowac a jak juz wszystko bylo porobione po 5 latach pracy moj Szef postanowil mnie zwolnic poniewaz jak twierdzi zbagatalizowalam wypadek czujecie :szok::szok: i tak poszlam do lekarza kiedy juz bylam na wypowiedzeniu bo podczas L4 zaczelismy starania i okazalo sie ze bedzie Dzidzia a ten durny Boss moze mnie w d... pocalowac. Oczywiscie od razu poprosilam lekarza o L4 i Tobie tez tak radze zrobic, my narazamy nasze zdrowie, teraz dodatkowo Dzidzi o Oni tylko patrza na swoje dobro. Ja kidys mowilam ze chcialabym w ciazy jak zdrowie pozwoli pracowac chociaz do 6 m-ca ale zycie pokazalo ze nie warto sie poswiecac tak dla czyjegos interesu.
Alez sie rozpisalam, sorki ale ten temat nadal mnie drazni wiec postanowilam Wam napisac jak mnie potraktowali:wściekła/y:
Wiec Kochana wg mnie mykaj jak najszybciej po L4 i wypoczywajcie nalezy sie nam to w koncu dlatego placa nam w ciazy 100 %:-)

nagapalma nom i super ze zdrowa cieszymy sie razem z Wami:*

demetrios caly czas &&&& ale ja tez polecalabym szybciej wybrac sie do lekarza jesli plamienie bedzie sie utrzymywalo dla wlasnego spokoju:-)

lotka ja tez mam ujemna badanie na przeciwciala mialam dopiero raz ale wiem ze czeka nas kilka takich badan a po porodzie chyba jakis zastrzyk ale to pikus wazne ze medycyna sie rozwija i ze nie musimy sie o Dzidzie martwic przez to ze jestesmy RH ujemne:-)a ta historia ze znajomym makabra jak mozna dac przyzwolenie na smierc wlasnego dziecka:no:

stokrotka witamy i zapraszamy na pogaduchy:-)ja mam termin z wtorkowego usg 21 wrzesnia:-)a wiek ciazy mamy dokladnie taki sam dzis zaczynamy 16 tydzien:-):-):-)

gorgusia Kochanie mysl pozytywnie dobrze ze zadzwonilas lekarz Cie uspokoil w koncu po to oni sa:)a co do ewentualnych ruchow to tylko Ty nam mozesz powiedziec bo jesli wg Ciebie to bylo TO to tak jest:-)

maluszek &&&&&&& za wizyte czekamy na relacje:-):-):-):-):-):-):-)

fasolcia gratki wizyty zaraz zerkne na u lekarza zobaczyc co tam napisalas:)a co do prenatalnych to Ty jestes w grupie ryzyka zachorowan czy tak od reki lekarz Ci dal skierowanie bo u nas jesli nie ma potrzeby to nie daja skierowania a prywatnie to takie badanie ok 250 zl kosztuje:(ja bym chciala zrobic wlasnie po swietach ok 20 tyg musze zapytac ginka jak to u mnie widzi ale podejrzewam ze bede musialaplacic:sorry:

maja oni to tez maja tupet w dniu wizyty odwolywac:/

Nadrobione uffff to teraz czekamy na wiesci z wizyty maluszka&&&&&&&&:-)

Joasiu ja skierowanie dlatego dostane ze 35l mam skonczone i na NFZ sie nalezy..za pierwsze genetyczne które robił mi moj gin płaciłam (chodze do niego prywatnie)a na to połowkowe do ginekologa genetyka mam jechac..

wrocilam z wynikami, przeciwciala mam ujemne. poprzednio mialam te badania robione dwa razy w ciazy, teraz bedzie tak samo. jak do konca sa ujemne to nic nie robia po porodzie. jak by sie okazaly ze dodatnie, to robia zastrzyk, zeby potem organizm nie odrzucal kolejnych ciąż. to tak w skrocie ;-)
glowa mi dzis peka od rana, wlasnie wciskam w siebie czarna kawe bez mleka, moze pomoze, bo tak sie juz czuje pare dni i nic nie pomaga ;-(

Lotka bo ta pogoda do bani cisnienie skacze a do tego te wichury :eek:

Dziewczyny macie tez wrazenie ze te tygodnie jakos coraz szybciej leca ,dopiero testy robiłysmy a za chwile usg połowkowe robimy :rofl2:

Ostatnia edycja:
wrocilam z wynikami, przeciwciala mam ujemne. poprzednio mialam te badania robione dwa razy w ciazy, teraz bedzie tak samo. jak do konca sa ujemne to nic nie robia po porodzie. jak by sie okazaly ze dodatnie, to robia zastrzyk, zeby potem organizm nie odrzucal kolejnych ciąż. to tak w skrocie ;-)
;-(

Lotka zastrzyk tj. immunoglobulinę podają po porodzie jeśli dziecko przejmie Rh + po tatusiu. Wiem, bo u mnie tak było. Ja mam 0 Rh- a mąż A Rh+ a Dominik urodził się z 0 Rh+ i miałam podawaną. Podają też w wypadku poronienia lub jakichkolwiek krwawień w ciąży bo wtedy nie da się jeszcze sprawdzić grupy krwi dziecka. Moja siostra nie miała podawanej immunoglobuliny po porodzie bo dzieci przejęły Rh- po niej.

Nie odzywałam się ostatnio bo dopadło mnie wirusisko i na dobę umieściło w toalecie tj. wymiotowałam nawet jak już nie miałam czym. Męża i Dominika też dopadło ale trochę łagodniej.

reklama
Lotka bo ta pogoda do bani cisnienie skacze a do tego te wichury :eek:

Dziewczyny macie tez wrazenie ze te tygodnie jakos coraz szybciej leca ,dopiero testy robiłysmy a za chwile usg połowkowe robimy :rofl2:
mi tak samo, coraz szybciej leca, za chwile bedzie juz polowa ;-)

Lotka zastrzyk tj. immunoglobulinę podają po porodzie jeśli dziecko przejmie Rh + po tatusiu. Wiem, bo u mnie tak było. Ja mam 0 Rh- a mąż A Rh+ a Dominik urodził się z 0 Rh+ i miałam podawaną. Podają też w wypadku poronienia lub jakichkolwiek krwawień w ciąży bo wtedy nie da się jeszcze sprawdzić grupy krwi dziecka. Moja siostra nie miała podawanej immunoglobuliny po porodzie bo dzieci przejęły Rh- po niej.

Nie odzywałam się ostatnio bo dopadło mnie wirusisko i na dobę umieściło w toalecie tj. wymiotowałam nawet jak już nie miałam czym. Męża i Dominika też dopadło ale trochę łagodniej.
dzieki za konkrety :-)

Do góry