reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

demetrios raczej napewno przez brzuch ,przeciez maluch jest juz duuuuzy i swietnie Go widac przez brzuszek o ile dobrze pamietam to tylko jedna z nas miala usg grnrtyczne dowcipne a reszta przez brzuszkowe:) moj tez idzie ze mna w czwartek i juz sie nei moze doczekac pomimo ze w niedziele widzial maluszka ,i sie zastanawia czy wkoncu sie przeskoczyl w inna pozycje czy nadal jest leniuszkiem i lezy w jendej:) no i po niedzielnym usg wita i zegna sie z maluszkiem jak przychodzi wychodzi moze dlatego ze pierwszy i wyczekaiwany a moze juz tak bedzie z kazdym dzidziusiem w brzuszku:)

każdy dzidziuś w brzuszku przywołuje takie reakcje :) Ja teraz z drugime też tak mam i to podwójnie , bo synuś rozmawia z dzidzią i całuje mój brzuch :)

Maja, Palma, Liliana- dzięki za uspokojenie mojego skołatanego serca :D
Ja miałam usg genetyczne i dowcipnie i przez brzuszek, bo tak dokładnie lekarz mógł wszystko zobaczyć.
Anmika- m zawsze może czekać w poczekalni i zostać zawołany w momencie kiedy okaże się,że chcesz by przy Tobie był. Możecie się umówić,że jak będzie przez brzuszek to go zawołasz.
U mnie lekarz najpierw sprawdza czy wszystko ok, a później woła mojego B. I ja zawsze chodziłam do faceta :p
Dziewczyny...jakie mnie migreny dopadły! Dzień w dzień potworny ból głowy w połączeniu z bólem brzucha i mułem. Dziś już nie dałam rady i łyknęłam paracetamol... Myślicie,że jak często mogę go łyknąć? Jednak tabletka na dzień nie zaszkodzi?

I jeszcze jedno- korci mnie żeby kłaczki ufarbować. Mam farbę, ale taką stałą, która się nie zmywa, a w związku z tym zawiera różne cosie. Farbować czy dać sobie spokój?

B. kupiła mi te Palmersy do ciała :D Nie mogę się doczekać kiedy przyjdą!

Czekam na wieści z wizyt!

a dlaczego miałabyś nie farbować , ja to robię bez przerwy , a jak kiedyś czytałam , że dziewczyna zapytała lekarza o farbowanie , to zaczął się śmiać , że nie widzi przeciwskazań

a my podjęliśmy decyzję , że nie będziemy się tak strasznie nakręcać , bo i tak już swoje przeszłam , a skoro lekarz nie zalecił usg genetycznego (a jako jedyny robi je w naszym mieście) to widocznie nie widział takiej potzeby , tym bardziej , że widział dzidzie w środę i twierdził , że jest dużo lepiej. Ja jeszcze się wacham , ale słyszałam , że można je zrobić jeszcze później, dlatego się wstrzymam.

Ale mam do Was kolejne pytanie. Jak u was dziewczyny ze śluzem , też macie taki potok? Ja rano wstałam i wypłynęła ze mnie (czułam , że z pochwy) czysta woda. Na pidżamie zostawiła plamę wielkości dłoni , więc całkiem dużo tego było. Być może , to dlatego ,że cały czas leżę , a może prze luteinę dopochwową. Jak jest u was?

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mam do Was kolejne pytanie. Jak u was dziewczyny ze śluzem , też macie taki potok? Ja rano wstałam i wypłynęła ze mnie (czułam , że z pochwy) czysta woda. Na pidżamie zostawiła plamę wielkości dłoni , więc całkiem dużo tego było. Być może , to dlatego ,że cały czas leżę , a może prze luteinę dopochwową. Jak jest u was?

U mnie też widzę więcej śluzu. Po wstaniu z łóżka rano szczególnie przeciekam, a później jest ok. A u Ciebie jak jeszcze lutkę bierzesz to na pewno jest ok. Muszą przecież resztki się usunąć ;) Na wizycie zapytaj lekarza, ale chyba tak to jest, bo moja siostra, będąc w ciąży też ciągle marudziła,że przecieka.

A co do witamin to biorę PregnaPlus.

W takim razie chyba dziś działam z moimi piórkami i je farbuję :)

no to mnie uspokoiłaś , bo najgorzej jest rano, potem to już w miarę lekko.

z witamin biorę femibion , bo jest już z kwasem foliowym , więc jedna tabletka mniej do łykania. A po Prenatalu miałam mega mdłości, jak tylko zmieniłam to przeszło.

Witam serdecznieczytam Wasze wpisy na różne tematy i zebrała się we mnie chęć opowiedzenia o moich nowinkach ciążowych:-). Po pierwsze już widze u siebie rozstępy, mimo tego, że się smaruję oliwką (M. mówi że są prawie niewidoczne i przesadzam ale ja je widzę!). I co jeszcze mnie przeraża to rozmiar aktualny piersi:szok:. Normalnie mam rozmiar C, a już teraz mam E, a noszę F żeby nie przyciskać za bardzo piersi.Od razu lżej jak się człowiek wygada :-) komuś kto to rozumie:-).A co do badań to jutro mam wizytę u mojej gin. i M chce iść ze mną ale już w czwartek na badania prenatalne (badania będą przeprowadzone przez Pana, to się buntuje). Więc mam podobny problem co demetrios. więc demetrios czekam z niecierpliwościa na twoje relacje z wizyty:).gorgusia - miałam migreny przed ciążą, częste napady a teraz od 3 tyg ciąży ani razu ból gówy mnie nie dopadł. czyli natura kobiety w ciąży różna jest. Mi np. na migreny pomagała tabliczka czekolady i spacer. Może i Tobie pomoże. ja bym się wstrzymała od tabletki albo zadzwoiła do gin. i się spytała co można brać.:-):-):-)

Hej, ja też mam potok pełno śluzu i już od początku ciąży. Moja ginekolog powiedziała, że to normalna reakcja na zmiany które występują w brzuszku:)

Agnis- czekolady nie lubię, a spacery nie pomagają, bo robię sobie taki codziennie. Paracetamol w ciąży na pewno można brać- jako jedyny środek przeciwbólowy. Zresztą nie nadużywam go. Dziś wzięłam pierwszą tabletkę, a głowa boli od jakiego tygodnia. Ale wreszcie się dobrze czuję- inne życie. Bo u mnie jak się zaczyna w okolicach południa tak trwa do wieczora :-( Migreny miewałam wcześniej, a w ciąży od 14 tyg gdzieś się zaczęły. Może to minie niedługo....

WITAM;)

Co tu napisac?

Czuje się dobrze i źle...3 razy wymiotowałąm w tej ciązy i oby ostatni(taa za każdym razme tak mówiłam a one i tak przychodza buuu...)i ostatni raz było z kilkanaście minut temu i z tego nawet nie mam humoru :(

Pozdrawiam!

gorgusia ja mam mireny bardzo czesto staram sie nic nei brac ,bo paracetamol nie dziala a ginka kazala go brac jak sa silne bole glowy bo to niby lepsze niz jak mnie boli bo dzidczius czuje , najbardziej pomaga mi wypicie słabiusienkiej kawki ale dzis nie pilam bo jakos o 13mnie dopadl bol a nie pije tak pozno no i mecze sie caly dzien ,wziela bym tabsa ale wiem ze nei pomoze:(
alebur ja mam dzis taki potok az sie rano wystrachalam bo w neidziele odstawilam progesteron i gin mowil ze moze byc plamienie z odstawienia no i myslalam ze az tyle krwi ze mnie wypynelo a to sie okazalo ze potok białego śluzu ale az musialam pizame przebrac , heehe pierwszy raz tak mam ale mysle ze to normalne bo gin mi mowil na genetycznym ze jak nie zolty i zielony to nie ma sie co martwic:)
patrysia bidulko aby było ostatni raz:)

reklama
to mysle ze jak bedziesz brala co drugi dzien to nie zaszkodzi ,i zazdroszcze ze pomogl :) ja sie musze meczyc juz jakies 4tyg

Do góry