reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

demetrios raczej napewno przez brzuch ,przeciez maluch jest juz duuuuzy i swietnie Go widac przez brzuszek o ile dobrze pamietam to tylko jedna z nas miala usg grnrtyczne dowcipne a reszta przez brzuszkowe:) moj tez idzie ze mna w czwartek i juz sie nei moze doczekac pomimo ze w niedziele widzial maluszka ,i sie zastanawia czy wkoncu sie przeskoczyl w inna pozycje czy nadal jest leniuszkiem i lezy w jendej:) no i po niedzielnym usg wita i zegna sie z maluszkiem jak przychodzi wychodzi moze dlatego ze pierwszy i wyczekaiwany a moze juz tak bedzie z kazdym dzidziusiem w brzuszku:)

każdy dzidziuś w brzuszku przywołuje takie reakcje :) Ja teraz z drugime też tak mam i to podwójnie , bo synuś rozmawia z dzidzią i całuje mój brzuch :)

Maja, Palma, Liliana- dzięki za uspokojenie mojego skołatanego serca :D
Ja miałam usg genetyczne i dowcipnie i przez brzuszek, bo tak dokładnie lekarz mógł wszystko zobaczyć.
Anmika- m zawsze może czekać w poczekalni i zostać zawołany w momencie kiedy okaże się,że chcesz by przy Tobie był. Możecie się umówić,że jak będzie przez brzuszek to go zawołasz.
U mnie lekarz najpierw sprawdza czy wszystko ok, a później woła mojego B. I ja zawsze chodziłam do faceta :p
Dziewczyny...jakie mnie migreny dopadły! Dzień w dzień potworny ból głowy w połączeniu z bólem brzucha i mułem. Dziś już nie dałam rady i łyknęłam paracetamol... Myślicie,że jak często mogę go łyknąć? Jednak tabletka na dzień nie zaszkodzi?

I jeszcze jedno- korci mnie żeby kłaczki ufarbować. Mam farbę, ale taką stałą, która się nie zmywa, a w związku z tym zawiera różne cosie. Farbować czy dać sobie spokój?

B. kupiła mi te Palmersy do ciała :D Nie mogę się doczekać kiedy przyjdą!

Czekam na wieści z wizyt!

a dlaczego miałabyś nie farbować , ja to robię bez przerwy , a jak kiedyś czytałam , że dziewczyna zapytała lekarza o farbowanie , to zaczął się śmiać , że nie widzi przeciwskazań

a my podjęliśmy decyzję , że nie będziemy się tak strasznie nakręcać , bo i tak już swoje przeszłam , a skoro lekarz nie zalecił usg genetycznego (a jako jedyny robi je w naszym mieście) to widocznie nie widział takiej potzeby , tym bardziej , że widział dzidzie w środę i twierdził , że jest dużo lepiej. Ja jeszcze się wacham , ale słyszałam , że można je zrobić jeszcze później, dlatego się wstrzymam.

Ale mam do Was kolejne pytanie. Jak u was dziewczyny ze śluzem , też macie taki potok? Ja rano wstałam i wypłynęła ze mnie (czułam , że z pochwy) czysta woda. Na pidżamie zostawiła plamę wielkości dłoni , więc całkiem dużo tego było. Być może , to dlatego ,że cały czas leżę , a może prze luteinę dopochwową. Jak jest u was?

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mam do Was kolejne pytanie. Jak u was dziewczyny ze śluzem , też macie taki potok? Ja rano wstałam i wypłynęła ze mnie (czułam , że z pochwy) czysta woda. Na pidżamie zostawiła plamę wielkości dłoni , więc całkiem dużo tego było. Być może , to dlatego ,że cały czas leżę , a może prze luteinę dopochwową. Jak jest u was?

U mnie też widzę więcej śluzu. Po wstaniu z łóżka rano szczególnie przeciekam, a później jest ok. A u Ciebie jak jeszcze lutkę bierzesz to na pewno jest ok. Muszą przecież resztki się usunąć ;) Na wizycie zapytaj lekarza, ale chyba tak to jest, bo moja siostra, będąc w ciąży też ciągle marudziła,że przecieka.

A co do witamin to biorę PregnaPlus.

W takim razie chyba dziś działam z moimi piórkami i je farbuję :)

no to mnie uspokoiłaś , bo najgorzej jest rano, potem to już w miarę lekko.

z witamin biorę femibion , bo jest już z kwasem foliowym , więc jedna tabletka mniej do łykania. A po Prenatalu miałam mega mdłości, jak tylko zmieniłam to przeszło.

Witam serdecznieczytam Wasze wpisy na różne tematy i zebrała się we mnie chęć opowiedzenia o moich nowinkach ciążowych:-). Po pierwsze już widze u siebie rozstępy, mimo tego, że się smaruję oliwką (M. mówi że są prawie niewidoczne i przesadzam ale ja je widzę!). I co jeszcze mnie przeraża to rozmiar aktualny piersi:szok:. Normalnie mam rozmiar C, a już teraz mam E, a noszę F żeby nie przyciskać za bardzo piersi.Od razu lżej jak się człowiek wygada :-) komuś kto to rozumie:-).A co do badań to jutro mam wizytę u mojej gin. i M chce iść ze mną ale już w czwartek na badania prenatalne (badania będą przeprowadzone przez Pana, to się buntuje). Więc mam podobny problem co demetrios. więc demetrios czekam z niecierpliwościa na twoje relacje z wizyty:).gorgusia - miałam migreny przed ciążą, częste napady a teraz od 3 tyg ciąży ani razu ból gówy mnie nie dopadł. czyli natura kobiety w ciąży różna jest. Mi np. na migreny pomagała tabliczka czekolady i spacer. Może i Tobie pomoże. ja bym się wstrzymała od tabletki albo zadzwoiła do gin. i się spytała co można brać.:-):-):-)

Hej, ja też mam potok pełno śluzu i już od początku ciąży. Moja ginekolog powiedziała, że to normalna reakcja na zmiany które występują w brzuszku:)

Agnis- czekolady nie lubię, a spacery nie pomagają, bo robię sobie taki codziennie. Paracetamol w ciąży na pewno można brać- jako jedyny środek przeciwbólowy. Zresztą nie nadużywam go. Dziś wzięłam pierwszą tabletkę, a głowa boli od jakiego tygodnia. Ale wreszcie się dobrze czuję- inne życie. Bo u mnie jak się zaczyna w okolicach południa tak trwa do wieczora :-( Migreny miewałam wcześniej, a w ciąży od 14 tyg gdzieś się zaczęły. Może to minie niedługo....

WITAM;)

Co tu napisac?

Czuje się dobrze i źle...3 razy wymiotowałąm w tej ciązy i oby ostatni(taa za każdym razme tak mówiłam a one i tak przychodza buuu...)i ostatni raz było z kilkanaście minut temu i z tego nawet nie mam humoru :(

Pozdrawiam!

gorgusia ja mam mireny bardzo czesto staram sie nic nei brac ,bo paracetamol nie dziala a ginka kazala go brac jak sa silne bole glowy bo to niby lepsze niz jak mnie boli bo dzidczius czuje , najbardziej pomaga mi wypicie słabiusienkiej kawki ale dzis nie pilam bo jakos o 13mnie dopadl bol a nie pije tak pozno no i mecze sie caly dzien ,wziela bym tabsa ale wiem ze nei pomoze:(
alebur ja mam dzis taki potok az sie rano wystrachalam bo w neidziele odstawilam progesteron i gin mowil ze moze byc plamienie z odstawienia no i myslalam ze az tyle krwi ze mnie wypynelo a to sie okazalo ze potok białego śluzu ale az musialam pizame przebrac , heehe pierwszy raz tak mam ale mysle ze to normalne bo gin mi mowil na genetycznym ze jak nie zolty i zielony to nie ma sie co martwic:)
patrysia bidulko aby było ostatni raz:)

reklama
to mysle ze jak bedziesz brala co drugi dzien to nie zaszkodzi ,i zazdroszcze ze pomogl :) ja sie musze meczyc juz jakies 4tyg

Do góry