reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

martusia1605 ale jaja bybyły jakbyś przewidziała :p a mi sie niedawno przyśniło ,że byłam u lekarza a on mówi "widze cipuszke" ani nie ,że dziewucha,że widzi pipke,cipke tylko cipuszke hehe nie wiem może ta mi sie przysniło bo wszyscy mowia ,że bedzie chłopak ale tylko dlatego,że mam trzech braci dlatego tym sie kieruja :p

reklama
wkleje wam moja historie wozkowa
ja mialam z Oliwka taki wzor niebieski plus kwiaty to byl nas pierwszy
KUNERT POLSKIE WÓZKI NA PASKACH + FOTELIK+GRATIS! (2168780437) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bylam z niego bardzo zadowolona tylko nie mial skretnych kolek i byl dosc ciezki
teraz ta firma robi taki
KUNERT NOWOŚĆ WÓZEK SILVER+4 GRATISY !!! N. KOLORY (2168005417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
troche nowoczesniejszy
tego kunerta sprzedalismy po roku
mielismy tez jeden tani zupelnie wozek gleboko-spacerowy do nas do lasu ale w nowym kolka odpadaly i m cos tam musial pokombinowac
i spacerowke parasolke, ktora byla do d... bo miala male kolka i w dodataku skrecala na bok
potem mama sobie kupila inna spacerowke do miasta, byla sliczna, ale za mala, miala za krotkie pasy i za nisko budke, mimo, ze moja Oliwka jest mala to byl za maly i go sprzedalismy
potem kupilam za grosze podajrze za 200zl x landera starszy model ale calkiem podobny do tych nowych nawet ze skretnymi i pompowanymi kolkami od znajomej, gondola jak nowa, bedzie w niej jezdzil dzidzius, a spacerowka dosc dobita bo wyblakla od slonca i jeden nap puscil, dlatego ta spacerowke wezme pozniej do lasu a do miasta kupie taki:
Obszerna spacerówka Baby Design SPRINT 2012 (2165762239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kolor czerwony, sasiedzi mamy maja i bardzo mi sie podoba, tylko musze jeszcze nim pojezdzic nim kupie bo nie jezdzilam, a czerwony bo mam spiworek w tym kolorze z xlandera

No to rozgryzłam mojego M, czemu nie "pcha" się na dzisiejszą wizytę, a ze Starszakiem chodził ciągle.
Nie może "przeboleć", że to facet będzie robił mi to badanie. Bo ogólnie i w pierwszej ciąży i teraz chodzę do kobiety, tak się złożyło. Ale tłumacze mu, że on zrobi mi dziś tylko USG genetyczne, nie będzie mnie badał (mylę się?). Po rozmowie stwierdził, że jedzie ze mną, ale wiem, że robi to tylko dla mnie i czuje się z tym źle.
Ja to ale głupia jestem!!!
Jak myślicie, może lepiej, żeby nie jechał, jak potem ma odchorowywać tą wizytę??? Och już sama nie wiem, dziwny ten mój M, czy ja bardziej????????

na usg genetycznym pan dotknie Twojego brzucha przyrządem do robienia USG, nawet Cię palcem nie tknie ;) ja też chodzę do ginekologa kobiety i badanie usg robił mi facet i zajmował się tylko tym. wiem że można zrobić usg "dowcipne", ale do tego chyba trzeba specjalnego zlecenia, albo na wyraźną Twoją prośbę, więc nie ma opcji żeby Ci pan zaglądał w Twoją niewymowną ;)
nic się nie martw, głupia na pewno nie jesteś, tylko masz mocno zaborczego faceta. pomyśl o tym co chciałabyś Ty, czy chesz go tam, czy nie, no i pamiętaj że to mega frajda zobaczyć 6-centymetrowego człowieczka jak wywija łapkami, więc szkoda żeby go taki widok ominął ;)

Ale wydaje mi się, że to będzie raczej USG "dowcipnie", bo jest jeszcze wcześnie (11t6dz). Takie USG robiła mi tez już moja gin w 6 i 10 tygodniu.
Stwierdzam (po namyśle - a długo to u mnie trwało :-D), że nie ma sensu, żeby szedł. Bo to powinno być dla niego czymś fajnym, a nie ma się zmuszać, no nie? Teraz myślę, że jak będzie chciał, to może ze mną pojechać na wizytę do mojej gin za 2 tygodnie, albo na to drugie USG genetyczne w 20tygodniu, wtedy na pewno będzie już przez brzuch. Także przeszło mi, a najgłupsze jest to, że takie "nieporozumienia" biorą się stąd, że człowiek nie ma czasu (albo nie umie) spokojnie o tym pogadać.
No to pa, kończę pracę i do domku, A do wizyty jeszcze ponad 3 godziny.........

animka jedz z emkiem jak zobaczy maluszka to Ci podziekuje ze wzielas go ze soba:) a przeciez prenatalne robia przez brzuch! choc mi na moja wlasna prozbe zrobil tez dowcipne usg bo si ebalam ze cos z szyjka nie tak ,i tez byl ze mna emek i nie czul sie jakos nie tako bo wie ze to lekarz no i nie ma wyjscia czasami musi tam zagladnac , ja mialam juz 2usg dowcipne z obecnoscia emka w tej ciazy i 2 w poprzedniej i wtedy bylam wdzieczna ze jest obok i trzyma za reke jak wiedzielismy ze dzidziusia stracilismy
moj po prenatalnym o niczym nie wspominal tylko jak sie maluszek wiercil skakal i usmiechal do niego wiec mysle ze warto zaryzykowac i zaciagnac emka ,zreszta jesli lekarz zechce cie zbadac emek moze zawsze wyjsc i nie bedzie widzial tego badania:) takie moje zdanie ale zrobisz jak ci serce mowi:) mega kciukasy i czekamy na info:)
Monaliza czekamy na foty!!!:)
Martusia to duza masz juz pannice:)
alez tu dziś ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ostatnia edycja:
Cisza straszna...

Ja biorę mojego M w czwartek na USG - nie wiem czy będzie przez brzuch czy jeszcze dowcipne. W każdym bądź razie jest przygotowany na taką i na taką opcje. :)

demetrios raczej napewno przez brzuch ,przeciez maluch jest juz duuuuzy i swietnie Go widac przez brzuszek o ile dobrze pamietam to tylko jedna z nas miala usg grnrtyczne dowcipne a reszta przez brzuszkowe:) moj tez idzie ze mna w czwartek i juz sie nei moze doczekac pomimo ze w niedziele widzial maluszka ,i sie zastanawia czy wkoncu sie przeskoczyl w inna pozycje czy nadal jest leniuszkiem i lezy w jendej:) no i po niedzielnym usg wita i zegna sie z maluszkiem jak przychodzi wychodzi moze dlatego ze pierwszy i wyczekaiwany a moze juz tak bedzie z kazdym dzidziusiem w brzuszku:)

reklama
Maja, Palma, Liliana- dzięki za uspokojenie mojego skołatanego serca :D
Ja miałam usg genetyczne i dowcipnie i przez brzuszek, bo tak dokładnie lekarz mógł wszystko zobaczyć.
Anmika- m zawsze może czekać w poczekalni i zostać zawołany w momencie kiedy okaże się,że chcesz by przy Tobie był. Możecie się umówić,że jak będzie przez brzuszek to go zawołasz.
U mnie lekarz najpierw sprawdza czy wszystko ok, a później woła mojego B. I ja zawsze chodziłam do faceta :p
Dziewczyny...jakie mnie migreny dopadły! Dzień w dzień potworny ból głowy w połączeniu z bólem brzucha i mułem. Dziś już nie dałam rady i łyknęłam paracetamol... Myślicie,że jak często mogę go łyknąć? Jednak tabletka na dzień nie zaszkodzi?

I jeszcze jedno- korci mnie żeby kłaczki ufarbować. Mam farbę, ale taką stałą, która się nie zmywa, a w związku z tym zawiera różne cosie. Farbować czy dać sobie spokój?

B. kupiła mi te Palmersy do ciała :D Nie mogę się doczekać kiedy przyjdą!

Czekam na wieści z wizyt!

Do góry