reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ryba ja mam teraz krwiaczka mam dupka i mam spokojnie sobie leżeć moze sie wchlonie po 3 miesiacu:)
Dużego masz tego krwiaka? Mój ma 1,8x0,65cm. Mój się nie wchłonie tylko ma powolutku wylecieć, zresztą większość chyba już wyleciała jak krwawiłam, byłam w szoku ile krwi ze mnie wyleciało i myślałam że to już po ciąży bo o krwiaku jeszcze wtedy nie wiedziałam. To było straszne. Leżysz cały czas czy wstajesz też? Ja leżę dopiero drugi dzień, wstaję tylko do toalety, strasznie mnie bolą plecy już dzisiaj od tego leżenia, już nie wiem jaka pozycję przyjąć... Martwi mnie pobolewanie brzucha, głównie po bokach :(

reklama
Dużego masz tego krwiaka? Mój ma 1,8x0,65cm. Mój się nie wchłonie tylko ma powolutku wylecieć, zresztą większość chyba już wyleciała jak krwawiłam, byłam w szoku ile krwi ze mnie wyleciało i myślałam że to już po ciąży bo o krwiaku jeszcze wtedy nie wiedziałam. To było straszne. Leżysz cały czas czy wstajesz też? Ja leżę dopiero drugi dzień, wstaję tylko do toalety, strasznie mnie bolą plecy już dzisiaj od tego leżenia, już nie wiem jaka pozycję przyjąć... Martwi mnie pobolewanie brzucha, głównie po bokach :(

Kochana ja mam 18 miesięcznego synka :-D nie ma mowy o leżeniu caly czas... jak poleżę poł godzinki do rana i potem wieczorem to jest wsio:tak:moja lekarka mowi, ze krwiak jest mały, ale ile ma to mi nie powiedziała niestety

Witaj Rybko :)
Z krwiaczkiem niestety nie pomogę ale może uspokoi Cię to, że większość z nas odczuwa lub odczuwała takie pobolewania podbrzusza - Dzidzia powiększa sobie domek i macica się rozciąga.
U mnie dół brzucha od wczoraj jest napięty i bolący. Nie chcę narazie brać żadnej no-spy ani nic takiego więc dużo odpoczywam. Jutro o 11 mam USG i dowiem się jak się ma mój Lokatorek :)

Ryba trzymam kciuki. Nie mam krwiaka więc też się nie wypowiem w tej kwestii ale takie pobolewania głównie po bokach też mam, trochę jakby były to jajniki. Lekarz powiedział, że więzadła się rozciągają i ponieważ są blisko jajników dla mnie może to być podobne do ich bólu. Czasem lekki ból jak na okres, to też ponoć rozciąganie wszystkiego. Lokator nie jst jeszcze duży, macica nieznacznie powiększona ale wszystko dookoła się już rozciąga i robi dla niej miejsce :) Będzie dobrze! Zobaczysz! Współczuję leżenia ale na końcu czeka Cię za to piękna nagroda :)

Rybka ja leże od 4t i 5dnia ciązy najpeirw podejrzenie pozamacicznej ,i zamiast krwiaka cosik innego ( nie moge sobie przypomniec nazwy) dostalam odpowiednik luteiny i po 5tyg się wchłoneło :) a plecy wiem co czujesz ja przez pierwsze dni płakałam z bólu bo nigdy nie leżałam w łóżku ale dałam rade jak myślałam że to dla dobra maluszka i teraz sie przyzwyczailam i jest fajne lezenie ,:) chce mi sie spac myk na boczek spie ,obudze si emyk na plecki zjem sniadanko , pozneij myk na kompa i tak caly swiat w lozku choc juz wstaje powoli bo lada dzien 12tydz i lekarz kazal si ezaczac ruszac. A bolami si enie martw duzo z nas ma takie bole bo jak dziewczyny pisza domek rosnie:)
ale fajnie Wam juz jutro macie wizytki i zobaczycie maluszki!!! ja musze czekac do 8marca:(
Martusia ty piuerwsze usg??!!

Rybka ja leże od 4t i 5dnia ciązy najpeirw podejrzenie pozamacicznej ,i zamiast krwiaka cosik innego ( nie moge sobie przypomniec nazwy) dostalam odpowiednik luteiny i po 5tyg się wchłoneło :) a plecy wiem co czujesz ja przez pierwsze dni płakałam z bólu bo nigdy nie leżałam w łóżku ale dałam rade jak myślałam że to dla dobra maluszka i teraz sie przyzwyczailam i jest fajne lezenie ,:) chce mi sie spac myk na boczek spie ,obudze si emyk na plecki zjem sniadanko , pozneij myk na kompa i tak caly swiat w lozku choc juz wstaje powoli bo lada dzien 12tydz i lekarz kazal si ezaczac ruszac. A bolami si enie martw duzo z nas ma takie bole bo jak dziewczyny pisza domek rosnie:)
ale fajnie Wam juz jutro macie wizytki i zobaczycie maluszki!!! ja musze czekac do 8marca:(
Martusia ty piuerwsze usg??!!

Po jakim czasie przeszedł Ci ten ból pleców? TV, laptop, książki jakoś dawaja przeżyć, ale najgorsze że większość dnia jestem sama, bo mąż w pracy, nawet do 18-19. Dobrze że jest forum :-)
Dziękuję za wsparcie Dziewczyny. Mam nadzieję, że te bóle podbrzusza to faktycznie tylko powiększanie domku dla malucha

Bubuś i Martusia1605, ja też jutro mam wizytę i już świruję, a to jeszcze tyle czasu. Zabieram A, mam nadzieję, że ginekolog pozwoli mu zostać.
Trzymam za Was kciuki i proszę o to samo za nas :-)

maja ja jutro chyba nie usg dopiero 8 marca zreszta chyba nawet wole pozniej moze plec zobacze
marudka kciuki zacisniete

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry