reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej dziewczyny. Podczytuje Was od 4 tygodni, ale wcześniej chyba bałam się odezwać (nie chciałam zapeszać). Miałam być majową mamą, niestety los zadecydował inaczej :-(. Teraz jednak zaczynam od nowa, z nowy nickiem i czystym kontem i mam nadzieję, że tym razem los się do mnie uśmiechnie i wszystko skończy się cudownie.
Jestem w 10 tygodniu ciąży, dziś byłam na II wizycie u gina i widziałam już fikającą dzidzie.... Moja gin mówiła, że wszystko jest dobrze, ale jak na razie jest bardzo ostrożna w słowach i daleka od optymizmu. I ja nie potrafię się tym wszytkim cieszyć, myślałam że po dzisiejszej wizycie będzie ok, a ja ryczę.
Poza tym nikt nic nie wie (oprócz mojego męża). Wolimy poczekać, niż wszystko odkręcać, tak jak niestety było we wrześniu :-(. Może to też powoduje,że nie potrafię się cieszyć, bo w większym gronie zawsze łatwiej. Chyba poczekamy do kolejnej wizyty z obwieszczeniem rodzinie wiadomości, bo mam nadzieję, że wtedy będę pewniejsza.
Nawet nie potrafię gadać z mężem jak to będzie i planować, tylko czasem ukradkiem podgląduje wózki albo małe ciuszki. Jednak tak myślę że jutro powiem szefowi, bo chyba już "wypada", w końcu nigdy nic nie wiadomo, a zostało 7 miesięcy. Wg okresu termin mam na 21.09, a według USG na 18.09. To na razie tyle, napiszę jeszcze na wątku o lekarzach, bo mam pare pytań.

Z góry dziękuję za miłe przyjęcie (bo czytając Was wiem ze takie będzie) i sorki za te smęty. Ale szczerze mówiąc, liczę, że przez najbliższe miesiace będzieci mi najbliższe.

P.S. Proszę o instrukcję, jak zrobić te "paski" na dole??

reklama
Anmika witaj wśród nas!! przykro mi, że los Cię tak potraktował :* Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze &&&&&&!!!
Żeby dodać suwaczki kliknij na "Ustawienia" w prawym górnym rogu ekranu, a później "Edytuj sygnaturę" (po lewej stronie), tam wklejasz kod ze strony z suwaczkami :)

Amnika witaj wśród nas:) trzymam kciuki, zeby tym razem było inaczej... chyba każda mama po poronieniu ma obawy :( głowa do góry musi byc dobrze!

Dobry :) Witam się porannie z kawusią (zbożową :sorry2:) i pytam jumabe - o co chodzi ze środą popielcową ? Że post czy co ?;-)
Nagapalma chodziło mi oczywiście o post. Po prostu wczoraj miałam takiego smaka na słodkie wieczorem, że jak myślałam, że środa popielcowa za chwilę to mi szkoda było. Ale dziś tak się obżarłam pączkami, ze powinno na jutro wystarczyć :tak:.

Cześć, znalazłam ten wątek, nie wiem czy jest to wątek głowny wrześniówek 2012 ale postanowiłam sie przedstawić. Jestem w prawie 9 tygodniu ciąży, która totalnie mnie zaskoczyła. Mam juz prawie 14miesięczną córeczkę no i z tego co mi wiadomo drugie w drodze. byłam u lekarza 2 tygodnie temu- serduszko już biło ale ciąża była mniejsza niż wyliczony tydzień- zobaczymy jak to się dalej potoczy :happy2:. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy.
Oj to widzę Aggie26, ze masz córcię niewiele starszą od mojego Dominiczka a młodszą od Michasia Gdynianki. Kiedy się urodziła? Mnie ciąża też zaskoczyła i trochę boję się jak dam sobie radę z dwójką maluchów.

mnie cala trzesie i mam dreszcze, gardlo tez pobolewa, ale ja juz sama nie wiem czy to wynik przeziebienia czy alergii, bo jestem bez lekow, a zawsze w lutym mi sie zaczynalo
dobranoc Kochane :-)

Martusia ulala trzymaj się dzielnie! :))

a ja mam stresik przed jutrem, nawet mi drżał brzuszek, mięśnie, wiecie tak latają czasem, zestresowałam się podwójnie, wzięłam magnez, raaany niech już będzie jutro usg.

Amnika witam serdecznie i trzymam kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze.

Pajkaa jak byłam ostatnio u ginki to mówiłam jej o tych mdłościach ale wtedy wymioty miałam średnio co dwa trzy dni wiec stwierdziła, że muszę się trzymać, odpoczywać i że niedługo mi przejdzie. Po wizycie zaczęłam wymiotować prawie codziennie, a następną wizytę mam 8 marca i liczę, że do tego czasu problem zniknie.

reklama
Martusia a czemu nie bierzesz leków na alergię? Ja w poprzedniej ciąży jak i teraz biorę leki na astmę, co prawda lekarz teraz dobrał inne dawki i troszkę zmienił leki. Byłaś u alergologa?

Melduję, że jestem zadowolona z wyniku usg, wszystko w jak najlepszym porządku. Co do wyniku samego testu papp-a to mam zadzwonić za 2-3 tygodnie. Lekarka stwierdziła, lecz bez 100% pewności, że Fasolka to Fasolek, a więc przeczucia mnie myliły i zamiast Maryśki będzie Maksiu ( a myslałam, ze w naszej rodzince we wrześniu wyrównają się siły;-) ) Za trzy tygodnie mam wizytę u mojego ginka i zobaczymy wówczas, czy pani doktor miała rację

Dzisiaj Misiek zwariował i wstał razem ze swoim tatą, tj o 5.25, a ja padam tak bardzo chce mi się spać. Tym bardziej, że pogoda beznadziejna. Wczoraj wracając z badań naciągnęłam mojego m. na kebab i dzisiaj odchorowuję, mam mega zgagę

Do góry