reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dobry wieczorek! A Ja nadal nie urodziłam i chwilami mam serdecznie dość! Boli mnie brzuszek, bolą kości, znów upał więc się ze mnie leje, mam dość! Trzeba było skorzystać z pomocy Pani doktor! :wściekła/y:

reklama
Od fryzjerki wracałam pieszo (bo to niedaleko - dwie ulice od domu) i jakoś mi się "mokro" zrobiło w majtkach i nawet miałam wrażenie, że coś mi spłynęło po nodzę. Nie wiedziałam jak iść do domu, już byłam pewna, że wody mi odchodzą i zaraz będę się pakować do szpitala. Nie wiem sama co to było. Majtki trochę mokrę miałam jak wróciłam do domu, ale niewiele. Czy ja już schizuje?????????:szok:

u mnie to samo, co chwile sie macam... Najgorzej w nocy, jak wracam z WC dokladnie sie wycieram i sprawdzam czy jestem sucha a potem kiedy znow musze isc czuje ze mam mokro tam. Oczywiscie nie jest jakos super mokro ale wilgotno i to nie ze sluzu. Na karteczce od poloznej mam napisane ze to moze byc utrata moczu bo miesnie sa rozluznione na tym etapie ciazy... Nie wiem sama..

A ja wam powiem wam, ze dzis mi sasiadka i maz powiedzieli, ze brzuch mi opadl i spojrzalam w lustro i faktycznie! nie mam juz tej kulki pod biustem. Nic mi to nie pomoglo ale fajnie ze zszedl.

A wam opadly juz brzuszki ?

Ostatnia edycja:
u mnie to samo, co chwile sie macam... Najgorzej w nocy, jak wracam z WC dokladnie sie wycieram i sprawdzam czy jestem sucha a potem kiedy znow musze isc czuje ze mam mokro tam. Oczywiscie nie jest jakos super mokro ale wilgotno i to nie ze sluzu. Na karteczce od poloznej mam napisane ze to moze byc utrata moczu bo miesnie sa rozluznione na tym etapie ciazy... Nie wiem sama..

A ja wam powiem wam, ze dzis mi sasiadka i maz powiedzieli, ze brzuch mi opadl i spojrzalam w lustro i faktycznie! nie mam juz tej kulki pod biustem. Nic mi to nie pomoglo ale fajnie ze zszedl.

A wam opadly juz brzuszki ?

mi chyba juz troszke opadl. poza tym z suwaczka widze ze termin na 20.9 masz? moj tez ale z OM a z usg inaczej troche wychodzi. ;)

niedawno z pysznego sernika i kawki wrocilismy :). Maly w koncu dal odetchnac.

Widzę że upiększania ciąg dalszy;-) Fajnie, takie zajmowanie się sobą, albo jak się ktoś nami zajmuje zawsze poprawia samopoczucie, a teraz to chyba warto szczególnie przed porodem w to zainwestować coby się dobrze czuć we własnej skórze;-)
Ja już po wizycie, opis na odp. wątku;-)
Też mam z tymi wodami schizę, że pójdę gdzieś a tu mi pocieknie, i zauważyłam że coraz bardziej mi się wilgotno tam robi, ale to chyba przez większą ilość śluzu..
A brzuś to mi już opadł z tydzień temu ale tak z 2 dni temu zauważyłam że jest jeszcze niżej

Hej :) a ja zajadam kanapki z sopocką i popijam herbatę laktacyjną. Mały śpi już ponad 3h,więc niedługo pobudka na cyca. Już zaliczyliśmy spacer.
Powoli chyba mój organizm przyzwyczaja się do takiego rytmu. W nocy Malec je co 2h i ani myśli spać w swoim łóżku. Do tego nie lubi mojej prawej piersi... lewa ok,a przy prawej mu się panika włącza. Doświadczone mamy- macie pomysł jak go do łóżeczka przekonać? Tak to jest,że go karmię,on zwykle zasypia i jak go odbijam to pobudka. A inaczej jak przy cycu nie zaśnie.
Spróbuj Go karmić z tego cycka metodą "z pod pachy". :tak:

Jestem na chwilę! Cudnie trzymałyście kciuki!!!! Dogadałam się, doktor mówił też po angielsku, a tu łatwiej się dogadać. Namawiał mnie na pośladki, ale się nie dałam! 10 idę na badania, 11 na CC:-) Lecę teraz na KTG! No Kocham Was!!!!!! Mała waży 3432:-)
Zuch dziewczyna.

Dzięki dziewczyny!!!!
Fasolka śmiesznie szybko rosną te nasze dzieciaczki co? Poprzednio miała 2380 bodajże:-)
Ja się najbardziej bałam o Malutką właśnie, ten lekarz do mnie, że dostane znieczulenie, i takie tam, a ja mam gdzieś że by mnie bolało!

reklama
Do góry