reklama
Ja biorę sobie 3x1 od jakiś 2-3 tygodni i puki co polepszyło mi przemianę materii tylko samego porodu to raczej nie przyśpiesza tylko rozwarcie jak już się zacznie akcja, podobno zwiększa też szansę na uniknięcie nacięcia krocza.
Mąż pojechał a ja się rozryczałam a ja jak już zacznę to co się uspokoję to zaraz znowu zaczynam teraz będę liczyć każdy dzień który mała jest w brzuszku - mam nadzieję na chociaż tydzień ale nie wiem co z tego będzie bo znowu fragment czopu wylazł ale najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa my jakoś sobie poradzimy
Mąż pojechał a ja się rozryczałam a ja jak już zacznę to co się uspokoję to zaraz znowu zaczynam teraz będę liczyć każdy dzień który mała jest w brzuszku - mam nadzieję na chociaż tydzień ale nie wiem co z tego będzie bo znowu fragment czopu wylazł ale najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa my jakoś sobie poradzimy
P
polisia
Gość
Polisia bo ty bierzesz zamiast witamin i nic ci sie tam nie rozwiera prawda?
bo właśnie w intenecie wszędzie piszą, że on przyspiesza poród, ale to chodzi o to, że jak już będziesz na porodówce a nie tak hop siup
ja go biorę już 1,5 mc na pewno i bankowo mam genialne wyniki i biorę zamiast witamin i bankowo nic mi się nie skróciło (to akurat szkoda )
przemiana materii chyba mi się jakoś nie polepszyła szczególnie, ale tak czy tak dobrze się czuję ot tak po prostu
Kasieczek tulkam!
Napisałam co wyczytałam. W każdym razie jak się go stosuje to można przyspieszyć akcję porodową ( jak już się rozpocznie), bo ułatwia rozwieranie i skracanie szyjki. Ja bym nawet spróbowała go brać ale się boję, bo już jestem porozwierana.
FutureMummy
Nieogarnięta mama dwójki!
ide na drzemkę
z tym olejkiem rycynowym to wiem, ze trzeba dwie lyzki wypic i.... albo sie osrasz albo urodzisz, bo wiem , ze to dziala bardzo przeczyszczajaco. Przyda sie wiec zamiast lewatywy zaraz przed porodem
Ale się uśmiałam
czesc dziewczynki. Co do przyspieszania porodu w holenderskich gazetach pisza o srodkach z ananasa oraz piciu bitter lemon/tonic ale zadnego logicznego uzasadnienia oraz ilosci nie widzialam.
My nadal w 2paczku i na szczescie dzis juz nic nie boli, 2 ostatnie dni to jakies bole w krzyzu ktore puszczaly po paru godzinach. Milego dzionka!
My nadal w 2paczku i na szczescie dzis juz nic nie boli, 2 ostatnie dni to jakies bole w krzyzu ktore puszczaly po paru godzinach. Milego dzionka!
R
RiSiA
Gość
Polisia olejek rycynowy... ale mogą go nie sprzedać u mnie nie chcieli bo wiedzą do czego ciężarne go stosują ale u mnie jest taka zryta apteka, ze nawet mi magnezu sprzedać nie chciałabo się pytała czy konsultowałam z lekarzem
ja tam na razie nic nie przyspieszam zacznę jak będę po terminie
Kasia P ale z tym olejkiem to prawda albo dostanie się sraczki albo nie...znam przypadki, ze dziewczyny po wypiciu olejku nie wychodziły z kibla przez kilka ha porodu nie było
ja tam na razie nic nie przyspieszam zacznę jak będę po terminie
Kasia P ale z tym olejkiem to prawda albo dostanie się sraczki albo nie...znam przypadki, ze dziewczyny po wypiciu olejku nie wychodziły z kibla przez kilka ha porodu nie było
reklama
Co za apteka, Risia jak coś jest bez recepty, to jak mogą tego nie sprzedać? nawiedzone baby.
Z tym olejkiem to nie wiem co robić, bo ja mam... fachowo mówiąc, luźne stolce od początku ciąży, po 2-3 razy dziennie i nie wiem czy będzie jeszcze czym srać, po tym olejku chyba mi kicha pęknie...
Z tym olejkiem to nie wiem co robić, bo ja mam... fachowo mówiąc, luźne stolce od początku ciąży, po 2-3 razy dziennie i nie wiem czy będzie jeszcze czym srać, po tym olejku chyba mi kicha pęknie...