reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Ja biorę sobie 3x1 od jakiś 2-3 tygodni i puki co polepszyło mi przemianę materii tylko:D samego porodu to raczej nie przyśpiesza tylko rozwarcie jak już się zacznie akcja, podobno zwiększa też szansę na uniknięcie nacięcia krocza.

Mąż pojechał a ja się rozryczałam:frown: a ja jak już zacznę to co się uspokoję to zaraz znowu zaczynam :( teraz będę liczyć każdy dzień który mała jest w brzuszku - mam nadzieję na chociaż tydzień ale nie wiem co z tego będzie bo znowu fragment czopu wylazł :( ale najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa my jakoś sobie poradzimy

Polisia bo ty bierzesz zamiast witamin i nic ci sie tam nie rozwiera prawda?:crazy::crazy:

bo właśnie w intenecie wszędzie piszą, że on przyspiesza poród, ale to chodzi o to, że jak już będziesz na porodówce a nie tak hop siup :)
ja go biorę już 1,5 mc na pewno i bankowo mam genialne wyniki i biorę zamiast witamin i bankowo nic mi się nie skróciło (to akurat szkoda :D)
przemiana materii chyba mi się jakoś nie polepszyła szczególnie, ale tak czy tak dobrze się czuję ot tak po prostu :)

Kasieczek tulkam!

Napisałam co wyczytałam. W każdym razie jak się go stosuje to można przyspieszyć akcję porodową ( jak już się rozpocznie), bo ułatwia rozwieranie i skracanie szyjki. Ja bym nawet spróbowała go brać ale się boję, bo już jestem porozwierana.

Ale Ci zazdroszczę. Niestety mój Adaś to śpi tylko w aucie. Wcześniej na leżaczku, ale niestety się połamał ( mój mąż na niego stanął 2 razy przez przypadek jak w nocy z łóżka wstawał).

czesc dziewczynki. Co do przyspieszania porodu w holenderskich gazetach pisza o srodkach z ananasa oraz piciu bitter lemon/tonic ale zadnego logicznego uzasadnienia oraz ilosci nie widzialam.

My nadal w 2paczku i na szczescie dzis juz nic nie boli, 2 ostatnie dni to jakies bole w krzyzu ktore puszczaly po paru godzinach. Milego dzionka!

Polisia olejek rycynowy... ale mogą go nie sprzedać u mnie nie chcieli bo wiedzą do czego ciężarne go stosują :-Dale u mnie jest taka zryta apteka, ze nawet mi magnezu sprzedać nie chciała:baffled:bo się pytała czy konsultowałam z lekarzem:szok:

ja tam na razie nic nie przyspieszam zacznę jak będę po terminie :tak:

Kasia P ale z tym olejkiem to prawda :-Dalbo dostanie się sraczki albo nie...znam przypadki, ze dziewczyny po wypiciu olejku nie wychodziły z kibla przez kilka h:-Da porodu nie było :-D

reklama
Co za apteka, Risia :szok: jak coś jest bez recepty, to jak mogą tego nie sprzedać? nawiedzone baby.
Z tym olejkiem to nie wiem co robić, bo ja mam... fachowo mówiąc, luźne stolce od początku ciąży, po 2-3 razy dziennie i nie wiem czy będzie jeszcze czym srać, po tym olejku :-D chyba mi kicha pęknie...

Do góry