reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Risia tort extra!!!
heheh dziewuszki widze ze wszystkie robimy 3bita:)))) ja mialam dzis robic ale zapomnialam kupic kremowki :( wiec musze poczekac do poniedzialku az emek mi kupi :(

Risia cudo :D

Merlin zaszalałaś z tym koszeniem, dobrze, że tak to się skończyło "tylko" :)

Dziewczyny czy skurcze zawsze czuć? :D czy twardnienie brzucha to też skurcze? jak to interpretować? mnie nic nigdy nie boli, brzuch mi twardnieje, jest to nieprzyjemne, ale sama nie wiem jak to interpretować :rofl2:

Polisia ja miałam w trzech poprzednich ciążach tak, że wody mi odeszły, albo brzuch lekko bolał, a w szpitalu się okazywało, ze miałam już 4 cm rozwarcia. Więc w zasadzie nic mnie nie bolało, a już akcja porodowa była.
Rysia Tort pięknu, myślę że dla dzieci tym bardziej rewelacja! Mojaemu Kacowi na pewno by się spodobał, bo lubi tęczę:-) Przepis zapisałam:-)

Polisia ja sama si ewczoraj zastanawialam jak poznac czy to ból czy to skurcz:) emek siedzial i kazal mowic kiedy mam skurcz bo sprawdzal co ile a ja do niego zebym to wiedziala co jest skurczem a co chwilowym bolem :) i nie wiem o co chodzi.
te twradnienie brzucha to ponoc te skurcze przepowiadajace braxona cosik tam ale czy to prawda to nie wiem ,mi brzuch twardnieje od jakiegos 16tc ze wzgledu na nerki
Merliin no naprawde dobrze ze tylko i az tak si eskonczyło :) ale chceci najwazniejsze:)

heej :)

my dzis u tesciow bylismy wrocilismy po 16 a ja poleglam kolo nie wiem ktorej i niedawno sie obudzilam. ciekawe co bede robic teraz :p

Risia cudny torcik ;) ja mam w planie zrobic niedlugo wuzetke, 3bita i moze Twoj tylko czy mi cierpliwosci wystarczy ;)
Joasia ja jutro prasuje i skladam i pranie i tak w kolko :p
Merlin strach sie Ciebie bac :p
Polisia twardnienie brzucha to tez skurcze na watku z samopoczuciem jedna z dziewczyn pisala o tym.
Beacia ale sprzet masz ja Cie krece ;) myslalam ze o taka zwykla maszynke do pierogow Ci chodzi a tu masz jakies cudo ;)
Patrysia no bo pozno sie wzielam za te ciasto jeszcze po polnocy polewalam czekolada bo ostyglo dopiero ale tesciowie sie rozplywali ze takie pyszne ale nie mowilam ze z torebki :p

dzis przytulaski od 2tyg pierwsze i skurcze i bol... to juz chyba nie dla mnie. :-(

Axa Ty to jakiś cyborg jesteś :D hahaha a tak szczerze, to za bólem nie tesknie, u mnie rodzinnie raczej wszyscy przenoszą, więc dupa, nadzieja jest w odejsciu wód, ale wpływu na to nie mam haha :D ogólnie nic mnie nie boli, więc pocieszające trochę, że Ty też bezboleśnie trafiałaś na ip :D

Maja no właśnie, na skurcze prawdziwe nie liczę, twardnienie miewałam wcześniej, ale wtedy brałam nospę i to bywało okazjonalne, teraz sobie siedzę i mi twardnieje tak co chwilę i w sumie nie wiem co mam myśleć o tym :rofl2: ale czasu nie liczę czy coś.
Z tym twardnieniem to właśnie nie ogarniam :) do tej pory twardnienie dla mnie to jedno a skurcze to drugie, ale jak tak teraz mam co kilka minut to w sumie nie wiem już sama, idę spać, widać dzisiaj za dużo łaziłam :)

edit: Martusia dzięki, może znajdę, poczytam :)

Polisia ja tez nei licze czasu miedzy tymi twardnieniami , tylko wczoraj mialam cosik jak by skurcze wiec liczylismy tzn ja wykrzywaialm buzie a emek skurcz?? no i zagladal na zegarek a pozneij chodzil i mowi jeszcze 2,5 minuty do kolejnego :)))a ja si esmialam z neigo :)
spokojnej noicki brzuchatki :)))))) :*

Dziewczyny czy skurcze zawsze czuć? :D czy twardnienie brzucha to też skurcze? jak to interpretować? mnie nic nigdy nie boli, brzuch mi twardnieje, jest to nieprzyjemne, ale sama nie wiem jak to interpretować :rofl2:

Polisia ja skurcze to odczuwam tak naprawdę dopiero jak mi każą leżeć i podepną pod ktg. A tak tyo zarówno przy Dominiku jak i teraz przy Marysi czułam twardy brzuch i pobolewania w plecach. Przy Dominiku wiem, ze już w domu jak się położyłam to nie mogłam wyleżeć jak przychodził skurcz ale jak chodziłam to niewiele czułam. Przy Marysi teraz jak czekałam na cc i leżałam pod ktg to skurcze dochodziły do 80% i wtedy zdecydowanie je czułam już nawet jak siedziałam czy musiałam przejść korytarzem. Ale jak mnie zaczynali przyjmować do szpitala to jeszcze twierdziłam, ze skurczy nie czuję a one już były tylko mniejsze.
Tylko, ze u mnie zarówno przedtem jak i teraz zaczyna się wszystko od sączenia się wód więc i tak muszę jechać do szpitala.

Nie martw się jak to będzie już to na pewno się zorientujesz. Intuicja Ci podpowie.

reklama
dzien dobry!
dzis w nocy mnie skurcze dopadly(tzn to chyba skurcze hehe, poprzednio mialam krzyzowe, a te teraz to jakos mega mi sie brzuch spinał, moze mało boleśnie ale jednak, wiec mysle ze to to), sporo ich bylo, ale nieregularne. chociaz juz mi spac za bardzo nie daly. dzien sie zaczal, a one poszly sobie jak reka odjął. nie wiem o co im chodzi ;-)
no i po tej nocce jakas taka "niedorobiona" dzis jestem... i do tego upal juz za oknem.... ehhhh sobie pomarudzilam z rana...
milego dnia!

edit.... i do tego czop mi odszedl.... i znow sie nakrece ze cos moze ruszy ;-)

Do góry