reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Tygrysek, Ty w koncu pojechalas do tego szpitala czy nie?
Teraz widze, ze jestes, przedtem jak kolezanka nam przekazywala info to tez bylas........
czekamy na info....:-)

wrocilam... oczywsice nie mial mnie kto zawiezc... wr... juz myslalam, ze autobusem pojade do szpitala!!! tata, brat, m w pracy, szwagier z tesciem jechali na goscine :szok: w koncu sasiedzi z drugiego konca wioski okazali sie nabradziej pomocni, nawet za paliwo nie wzieli

pojechalam jednak wpierw do ginekologa do przychodni, byl inny nie moj prowadzacy, zdziwil sie bardzo, ze moj m nie ma grupy krwi wpisanej w karte ciazy, powiedzial, ze bol wynika z ucisku dziecka na nerw kulszowy, a to co leci to znowu stan zapalny

Lotka a rano weszlam na babyboom zeby Wam napisac ale nie zdazylam, szybciej bylo mi napisac do Lizki na gg

Ostatnia edycja:
wrocilam... oczywsice nie mial mnie kto zawiezc... wr... juz myslalam, ze autobusem pojade do szpitala!!! tata, brat, m w pracy, szwagier z tesciem jechali na goscine :szok: w koncu sasiedzi z drugiego konca wioski okazali sie nabradziej pomocni, nawet za paliwo nie wzieli

pojechalam jednak wpierw do ginekologa do przychodni, byl inny nie moj prowadzacy, zdziwil sie bardzo, ze moj m nie ma grupy krwi wpisanej w karte ciazy, powiedzial, ze bol wynika z ucisku dziecka na nerw kulszowy, a to co leci to znowu stan zapalny :wściekła/y:

zdziwil sie ze grupy krwi Twojego M nie wpisali? dobrze rozumiem? coz, u mnie tylko moja wpisana i nikt sie nie krzywi. no dobra to pojechalas do gina i co? i bez badania powiedzial ze to ucisk dziecka na nerw tak? sorry ze tak dopytuje...

pojechalam jednak wpierw do ginekologa do przychodni, byl inny nie moj prowadzacy, zdziwil sie bardzo, ze moj m nie ma grupy krwi wpisanej w karte ciazy, powiedzial, ze bol wynika z ucisku dziecka na nerw kulszowy, a to co leci to znowu stan zapalny

Lotka a rano weszlam na babyboom zeby Wam napisac ale nie zdazylam, szybciej bylo mi napisac do Lizki na gg
Ja nigdy nie mialam wpisanej grupy krwi meza, bo nie zwracaja na to uwagi przy porodzie. moj gin sie rozesmial na moje pytanie na ten temat i powiedzial, ze zaden szpital nie zwraca na to uwagi, bo w razie jakichs komplikacji(ja pytalam w kontekscie konfliktu serolog) oni nie moga wziac odpowiedzialnosci za to co tam pisze, bo nikt im nie moze udowodnic ze to jest dziecko akurat tego wpisanego faceta ;-) i dlatego bezwzglednie sie robi badania na przeciwciala :-)

Tygrysek, ale ostanio juz pisalas o stanie zapalnym... nie bralas nic na to, skoro teraz az tak leci?

no bralam, bralam, dokladnie 2,5 tygodnia temu, pimafucin czy jakos tak juz nie pamietam, lekarz zbadal mnie dopochwowo, to nie byl moj lekarz prowadzacy ale przy okazji spytalam go czemu mnie tak boli miedzy nogami, ze ustac na jednej nodze nie moge, powiedzial, ze w ciazy sa rozne przyczyny boli, i ze dziecko moze uciskac na nerw kulszowy
a leci ze mnie od jakis paru dni, sstosowalam lactovaginal i tamtum rosa i zero poprawy bylo tylko coraz wieksze uplawy, ale dzis to juz masakrycznie kapalo, przerazilam sie, ze to wody plodowe, na szczescie nie
no i ten lekarz u ktorego bylam dziwil sie, ze nie mam ani wpisane w karte ani zaswiadczenia o meza grupie krwi

poczytałam sobie opowieści z porodówek na sierpniówkach i spłakałam się ze wzruszenia .. ehhh teraz to dopiero będę miała stracha ... już codziennie śni mi się poród...

hej kochane
udalo mi sie wejsc na BB ale trwalo to zaledwie 30 minut!!
dziekuje slonka za kciuki przydadza sie. Dzisiaj dostane w tylek sterydy... lekarka stawia szybszy porod... bo szyjka mimo, ze dluga to rozwarcie jest, male ale u mnie na tyle grozne, ze Adrianek bardzo naciska na szyjke stad problem...
leze i mi sie nudzi...najchetniej sama bym sobie w tylek wbila te sterydy i wyszla do domu :p co 2 h mam sprawdzane tetno dzidzi 2xdz Ktg
buziam Was wszystkie postaram sie odezwac chyba ze wczesniej rozwale kom :p

reklama
Do góry