reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Właśnie poczytałam o tym wiesiołku i też chyba zacznę brać ale na wszelki wypadek dopiero za tydzień bo na razie nie chcę żadnego przyśpieszenia (maż 2 godziny temu pojechał :sad:) -jak coś pomogą to wam podziękuję:-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny !
Straszny skwar zasłoniłam wszystkie ona żeby mi słońce nie grzało... Wczoraj spora bieganina bo niestety nie założyli mi drzwi do szafy bo źle cos wymierzyli i trzeba było wczoraj jechać dogadać sie kiedy przyjadą, no i w końcu zamówić meble do łazienki później wielkie sprzątanie na szczęście maż pomógł. A dziś spałam do po 11 :szok: teraz puszczam drugą pralkę i odkarmienie czajnik elektryczny i podgrzewacz dzidziowy bo dobrze by było zeby było już czyste .. no i muszę poczytać jak wyparzyć smoczki, butelki ... ciągle nie mogę skończyć tej kupy prasowania :( to przez te upały

Myślę że wiesiołek nie przyspiesza nadejścia porodu, tylko przyspiesza akcję porodową jak ta już się zacznie - tzn szyjka jest bardziej miękka i elastyczna i łatwiej się rozwiera. Chyba na sierpniówkach któraś pisała że brała wiesiołek i rozwarcie do 10 cm miała w 3 godziny, więc szybko :)

merlin, smoczki wyparza się gotując w wodzie przez 5 minut, podobnie jest z butelkami, choć najlepiej poczytać co producent danej firmy zaleca ale najczęściej właśnie jest tak.
Ja jeszcze nie wyparzyłam jedynie laktatora, bo nie ogarniam jak go się składa i rozkłada i jakieś części tam są których się nie wyparza...
A prasowanie robię po godz 20 wieczorem :) wtedy już jest w miarę chłodno. Wczoraj prasowałam do 23, za to pospałam dziś do 11 :)

Ostatnia edycja:
Camille pozycz mi troszke tej ochoty do pracy i porzadkow bo zaraz koniec remontu i mi sie przydadza a czuje sie jak slonica:p fajnie ze z obiadkiem masz spokoj i Mek Cie wyreczy:)

Tygrysek Oliwka na zapas sie nie przejmuj Kochana a co do wyjazdu to moim zdaniem dobra decyzja w tak wysokiej ciazy taki kawal jechac to jednak jakies ryzyko modl sie w domku o dusze Cioci
[*]
Co do ruchow dokladnie ten sam hehe nawet teraz ledwo co wysiaduje na pufce jedna reka pisze a druga uspokajam Brzusie moja:p

amika nie martw sie ze malo przytylas wazne ze Malenstwo wazy tyle ile powinno ja przytylam juz 13 kg a Mala jest przecietna jesli chodzi o wymiary wiec to ja mam problem hehe nie martwiaj sie bedzie dobrze juz koncoweczka:*

patrysia dokladnie to samo pom,yslalam jak zobaczylam nowy watek:p

Palemko to Nasze Kobietki maja podobne pory napadow gloda hehe mnie mala dzis po 6 obudzila musialam wstac zjesc platki i poszlam dalej spac zanim zasnelam obudzil mnie tel na cisnienie i po spanku:p

gorgusia szorowanie podlog co Ty chcesz Nam juz urodzic:p wiem ze w sierpniu planujesz ale moze jeszcze poczekaj hihi my po remoncie ruszaly z Dziadkami po lozeczko niech zmontuja ale poscieli jeszcze nie bede zakladala, mysle ze stac moze:) a z tym wiesiolkiem to juz wczesniej ktoras miala do czynienia naprawde dziala??

fasolka nocne siusianie niekonczaca sie opowiesc wiem cos o tym:p

Risia jutro bede tu pewnie wieczorem takze &&&& za szybki wypis z pozytywnymi wiesciami:*

Zanetka wspolczuje meczacej nocki:*

monaliza super ze Cie B mile zaskoczyl i ze Ci sie podoba bo ja nie wiem co by bylo gdyby moj mial urzadzic pokoj dla Dziecka hehe masz tuuuu garsc promykow bo u mnie dzis patelka na dworku:)

maluszek oczywiscie posluchalam, polezakowalam w cieniu wyniki cisnienia super:) czuje sie spuchnieta ale skoro cisnienie oki to zwale to na pogode bo jest naprawde gorrrraca:)

*martusia lezakowanie nic nie zaszkodzi a tylko pomoze, ja dzis tez mowie do mojej P ze ciagle mi sie brzuszek stawia i to na gorze nie boli ale twardnieje to mowi ze to Mala sie tak przemieszcza i ze juz do konca tak bedzie bo ma coraz mniej miejsca w sumie w szpitalu tez to mialam a ktg wychodzilo dobrze wiec spokojnie, ale jesli nie bedzie przechodzilo i bolalo to sie nie wahaj:*tulam

Merlin udanych porzadkow:*

hmmm ciekawe z tym wiesiolkime co prawda do 37 tygodnia mam czas ale chyba tez zakupie:D pewnie nie zaszkodzi a moze pomoze:p

A my dzis grzecznie lezakowalysmy w cieniu taki monotonny dzien ale juz zadzwonili ze jutro bedzie szafa hurrra...Tesciu konczy malowanie jutro panele w sobote wykonczenie i bedzie szafa na Mka czekala az przyjedzie i zlozy:)
Zmykam bo trzeba kolacje Tesciowi zrobic
Dobrej Nocki Brzuchatki calusy

Martusia nie raz będą jeszcze promocje na pieluszki ;)
Nie panikuj.

Asiu po długości twoich postów widzę, że odzyskujesz siły ;)
Odpoczynek planuję - może w następnym tygodniu ;)
Ale ci zazdroszczę tego podwóreczka ;)
Odpoczywaqj, bo to bardzo dobrze wpływa na twoje ciśnienie

Patrysia od jutra ;)

Gorgusia skąd ty bierzesz tyle sił???

Zanetko co za babsztyl wrrrr... chyba bym połknęła...

Monaliza czekam na fotkę, wysyłam słoneczko.

Ja rozłożyłam już łóżeczko i pościel, bo nie włożyłabym dzidzię w ten smrodek nowości, łech...
ja od 2 dni też nie mogę zasnąc i mnie coś bierze :)
Nie słyszałam o wiesiołku, ale poczytam :)))))) a konsultowała któraś ze swoim ginem ten wiesiołek???

ten wiesiołek to nawet nie taki drogi jest, mysle, ze tez o nim pomysle, jest naturalny a wiec zaszkodzic nie powinien a moze pomoc,

martusia, kasiaczek tule
merlin ja juz wszystko poprasowalam jakies 3 tygodnie temu i bardzo sie z tego ciesze bo teraz juz na bank bym nie dala rady, tym bardziej ze nie mam deski do prasowania
kasia P P na sierpniowkach tez czytalam o masazu, o nim tez mysle, fajny temat tam maja o naturalnych metodach znieczulania czy jakos tak

a mnie naszedl na koniec dnia apetyt na pepsi, chyba za malo cukru w organizmie mam, ide sie polozyc i ogladac film na polsacie bo cos mi sie dzis niewygodnie siedzi

reklama
Witam porannie:-) jakos spac dzis nie moge:dry: Dzs wizyta ciekawe co nowego sie dowiem ,dobrze ze na 9.15 bo nie bede sie stresowac cały dzien:tak:,jakos brzuch mnie pobolewa miałam biede do toalety rano wstac tak mnie ciagło na dole :no:...i do tego nerwa mam bo auto wczoraj nam sie zepsuło:wściekła/y: a mielismy jutro wkoncu po łozeczko jechac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jak nie urok to s... wiecznie cos :dry:.Moi rodzice jutro wyjezdzaja na urlop :cool2:i kurde bede musiała jakis nr taxi sobie przygotowac w razie czego bo moj niby na miejscu ale jak na rejonie bedzie to zanim wroci to ja moge zdazyc urodzic:-p.....

Rano a juz słonce daje:szok::-) miłego dnia ciezaroweczki odezwe sie po wizycie....

Do góry