reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
no to nadrobię Was teraz:D

Marudka kwasami się nie przejmuj... wiele kobiet nie bierze i zdrowe dzieci się rodzą :tak:

Patrysia ja się przyłączę do marudzenia...

Polisia przed mężem :p

Axarai u nas Adrianek bedzie koło 5-6 miesięcy Sebcio pewnie też :-D

Merlin
jest cisza nocna zadzwoń po prostu po straż miejską :) co do brzucha to obniżony brzuch nie jest oznaką porodu tak samo jak czop... jest to kwestia indywidualna. Ja mialam wysoko przuch a urodziłam :tak:teraz mi się obniżył... żólte upławy to raczej skonsultowalabym z lekarzem...

Martusia jak masz go na pasku to po prostu polóż go na bok :) ja tego nienawidzę :-D a też powinnam zrobić jakieś 4 miesiące temu :-D

Fasolciu
wcale brzuch nie musi boleć... ja mialaś przy poprzednich porodach?? bo ja miałam i krzyżowe bóle i normalne... a są kobiety, ktore maja tylko krzyżowe :tak:

Palemko :-D:-D:-D:-D

Witam wieczornie nadrobiłam wlasnie całodniowe zaleglosci.
Narzekacie dzisiaj jak byście co najmniej w ciązy byly:-D :-D :-D
ale ja tez jakas dzisiaj zmeczona i niewyspana jestem obudzilam sie o 3 w nocy i kulałam sie z boku na bok nie mogąc zasnąć

Tez juz o tym myslałam ale nie bo brzusio mieki i nie boli.....
ja mialam same krzyzowe przez caly poród. brzuch mialam twardy na maxa dopiero po jakims czasie porodu ;-)
ostatnio ja z kolei podpytywalam kolezanki jak to jest miec "normalne" skurcze, bo tu z kolei nie wiem czego sie spodziewac ;-)

RiSiA [no sie nie przyzwyczaje i bede pisac Pajka :p] mam jakis taki na klips przypielam do stanika sie nie rusza i tak ma byc :)

Lotka ale ze jakie 'normalne' skurcze? chodzi o te juz typowo dla porodu czy cos? bo ja nie wiem tez za duzo to chetnie przeczytam ;)

Palemko biedactwo Ty nasze moze cos Ci zaszkodzilo?

co tam ze wieczor i pozno zaraz ide zjesc zupe ogorkowa z mieskiem :)

RiSiA [no sie nie przyzwyczaje i bede pisac Pajka :p] mam jakis taki na klips przypielam do stanika sie nie rusza i tak ma byc :)

Lotka ale ze jakie 'normalne' skurcze? chodzi o te juz typowo dla porodu czy cos? bo ja nie wiem tez za duzo to chetnie przeczytam ;)

Palemko biedactwo Ty nasze moze cos Ci zaszkodzilo?

co tam ze wieczor i pozno zaraz ide zjesc zupe ogorkowa z mieskiem :)
chodzi mi o to ze "normalne" nazwalam te co sie rodzi i boli tylko brzuch i sa skurcze wlasnie jak na @ tylko duzo mocniejsze i bardziej bolesne.
a ja mialam tylko krzyzowe. caly porod, 18h, mialam regularne, bolesne skurcze, ktorych bol odczuwalam własnie na plecach, tak jak sie zaczyna kregoslup. podobno sa one silniejsze. no i robilam wywiad po kolezankach, jak to one odczuwaly, gdy ich przy porodzie nie bolal kregoslup. jak znow mnie dopadna krzyzowe to je od razu poznam,ale jak nie, to moge byc zaskoczona ;-)

reklama
dziewczynki nie straszcie tymi opowieściami o okręcaniu pępowiny i martwych dzieciach z powodu infekcji :no:

ostatnio zęba ze znieczuleniem leczyłam w 6 miesiącu, nawet dostalam drugą dawkę środka, bo 1 była za mała :no:

dzis rano byłam na badaniach: mocz, morfologia, wr, Htc czy coś?

jutro usg

ja mam odwrotnie, dzieć rusza sie jak na mój gust za bardzo i może to cos złego oznacza :eek:

Do góry