reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witam nowe dziewczyny!
Mam do Was prosbe - wyslijcie mi w wiadomosci Wasze imiona i terminy, ktore macie z kalkulatorow, albo z pierwszych wizyt lekarskich, to uzupełnię wieczorem listę :-)
Zaraz znikam na badanie :-) milego popoludnia!

Dzień doberek:)
Ja dziś wyspana i nawet nie połamana.Ostatnio nocki do bani bo mały ząbkuje i jest przeziębiony.W nocy jest wiercenie,popłakiwanie albo gorączka i troche się męczymy.
Ja nadal nie mam na nic specjalnie apetytu,upiekłam nawet szarlotkę na którą miałam taką chęc a po zjedzeniu kawałeczka stwierdziłam że nie mam jednak ochoty i wolałabym grzybki w occie:-D
Siedzę od tygodnia na zwolnieniu i myślałam że będzie super tak leniuchowac z małym ale juz chyba odpoczełam troche i zaczyna mi się nudzic,a wręcz zaczynam popadac w jakies odrętwienie,nic mi się nie chce,na spacer nie pójdziemy bo mały gorączkuje.Zaczynam marudzic jak baba w ciąży;-):-p
Ella1 ja miałam w tym samym czasie takie plamienie z tym żę u Ciebie na brązowo a u mnie taki jasny róż,następnego dnia leżałam a po południu pojechałam na wizytę mimo że nic się już nie działo_Okazało się ze jest wszystko w porządku,biło już seduszko,gina zastanawiała się czy w ogóle cos mi dawac,w końcu profilaktycznie przepisała 1 op.luteiny i kazała brac po jednej rano i wieczorem.
W pierwszej ciąży miałam tak samo w tym samym tygodniu.
Nie wiem co postanowiłas ale jeśli się bardzo denerwujesz to dla świętego spokoju może idz do gina.Będzie dobrze:tak:

witaj amy! po pierwsze gratulacje! :)
siedz z nami czesciej, to czas szyciej mi nie i zaraz bedzie 12 tc. wszystko bedzie dobrze!

czesc Myrsini :) gratulacje!

Lotka - bede przebieraz nogami z niecierpliwosci!
a powiem Ci, ze teraz na kompie dopiero widze podpis pod suwaczkiem, bo go trzeba przewinac tyle masz tych suwakow :)

Witajcie "stare" i "nowe" kobietki:-)
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące espumisanu, zażyłam bo myślałam że pęknę, w pt mam wizytę to jeszcze dopytam moją gin, ale zrobiłam wywiad środowiskowy i wszyscy mówią że można.

Dziewczyny czy ktoras z was ma problem ze spaniem?

miałam problem ze spaniem jak się dowiedziałam o ciąży, ale to chyba z wrażenia. Ciągle myślałam jak to będzie z dwójką maluchów...i zasypiałam dopiero po 12, koło 1 :-( teraz śpię lepiej, może dlatego że oswoiłam się już z nową sytuacją;-)

Dopadło mnie jakies ciążowe obzarstwo, na szczescie waga stoi w miejscu, ale musze ciagle cos podjadac, inaczej mdlosci i wymioty... masakra...
Jutro pod wieczór mam gin-a :-) Zaczynam się lekko denerwowac, ale czuje ze jest wszystko OK i nosze slicznego fasolina ;-) tak samo jak w poprzedniej ciazy, od pocz jak ktos pyta co chce, to mam przeczucie ze bedzie chlopiec hahah ciekawe co z tego wyjdzie ;-)
Miłego wieczoru!

współczuję Ci tych wymiotów, u mnie na szczęście kończy się na mdłościach a bliskiego spotkania z kibelkiem jeszcze nie miałam...trzymam kciuki za wizytę czekam z niecierpliwością na wieści ;-)

Lotka i KasiaP-P ja też mam wrażenie, że będzie chłopiec.

ja też mam przeczucie że będzie chlopak jak nic!:-) wszyscy ( Ci co wiedzą,a jest ich nieliczne grono) wróżą mi dziewczynkę ale czuję że bedę miała dwóch łobuziaków w domu:-D

Jak tam Wasze samopoczucie? mnie dzisiaj ciśnie na słone, mam ochotę jeść słone bułki i spać (to akurat się nie zmieniło).
Czekam na środową wizytę u gin., już bym chciała!!! :)
Lotka daj znać jak po wizycie, bo po Twoim suwaczku widzę, że mamy identyczny "czas" więc jestem baaardzo ciekawa :)

Witam, jestem mamą listopadową 2010. Mój synek Krzyś bierze udział w konkursie gdzie do wygrania jest 2000 zł. Bardzo proszę o wsparcie i oddanie głosu na Krzysia. Za wszystkie głosy bardzo dziękuję. Wystarczy tylko kliknąć

Proszę głosujcie na Krzysia: WIELKI FINAŁ

Dzięki Dziewczyny.
Beacia- poczytałam dizś o tym a do gina wybieram się jutro rano bo dziś jej nie ma. planowałam za półtorej tygodnia, ale dzidzia postanowila przyśpieszyć wizyte ;) Diś wszystko ok. Żadnych mikroplamien na bezowo czy cokolwiek. Moze troszke brzuch lekko "gniecie" po bokach ale chyba ok. Zobaczymy co powie jutro lekarka.

Z kazdym dniem przybywa nowych zafasolkowanych- witajcie i gratulacje dla Was i obyśmy wytrwały wspólnie do szczęśliwego września :)

reklama
Do góry