reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
mantezowa-
[*] dla babci.
Pajkaa- owocnego prania :tak:
*martusia*- mój ginek powiedział że można przepłukiwać usta wodą albo gorzką herbatą, nie wiem dlaczego pielęgniarki Ci zabroniły :crazy:

Dziewczyny proszę Was o kciuki, moja "mała" siostra właśnie zaczęła rodzić, właśnie Emek pojechał ją zawieść do szpitala, o matko jak ja się denerwuję, nie mogę usiedzieć na miejscu.

Witam dziewczynki :-) zyje i dalej w dwupaku ....postaram was nadrobic :szok: ale tyle tego:-pu mnie upał okrutny ratuje sie moczeniem w wannie......Miłego wieczoru brzuchatki:-)

Pajka, ja mam bazę z Neo Nail, to jedna z tańszych firm i nie miałam wielkich oczekiwań, ale okazało się że paznokcie trzymają się po 3 tygodnie i nawet lekko nie odchodzą. Myślę że przyczyną nie trzymania się hybrydy u Ciebie może być źle przygotowany paznokieć. Musisz go zmatowić kostką, przy skórkach dokładnie, skórki dobrze jest mocno odsunąć lub wyciąć, potem paznokieć trzeba odtłuścić, najlepiej specjalnym cleanerem ale tak naprawdę można to zrobić acetonem do zmywania lub spirytusem i też będzie dobrze. No i pilnować żeby przy malowaniu nie zalewać skórek, choć ja sobie teraz u stóp pozalewałam bo już słabo sięgam, a trzymają mi się trzeci tydzień i nie widać żeby cokolwiek się działo. U rąk muszę już odnowić bo jest odrost, ale stopy jeszcze z miesiąc będą dobre bo tam paznokcie bardzo wolno rosną. Z mojego doświadczenia to powiem ci że firma nie jest aż tak ważna, za to wykonanie i dokładność już przesądza o trwałości. Ja z racji zawodu i doświadczenia być może umiem już byle jaką firmą zrobić to trwale, nie wiem zresztą... nie używałam innych firm do hybrydy, bo ta mi się sprawdziła a nie lubię przepłacać. Spróbuj zwrócić uwagę na dokładność wykonania krok po kroku, trzymaj w lampie przepisowe 2 minuty każdą warstwę. Jak nadal nie będzie się trzymać to daj znać, na pewno coś na to można zaradzić.

Ostatnia edycja:
Normalnie aż mi brzuch stwardniał od zdenerwowania. :wściekła/y: Ja sobie paznokcie hybrydowe robię sama i jakoś żadnych zniszczeń nie zauważyłam. A już na pewno nie po zmywaniu - zmywa się to czystym acetonem, który tylko wysusza płytkę i nic więcej "chemicznego" tam się nie dzieje. Dobrze że nie oglądam głupiego TVNu... jak ci się wysuszą paznokcie po zmyciu acetonem, to je sobie nawilżysz oliwką, balsamem i nic ci nie będzie.
Dodam że przed ciążą pracowałam jako kosmetyczka, robiłam paznokcie żelowe, akrylowe i hybrydowe, z tych trzech metod hybryda jest najłagodniejsza. Trzyma się na paznokciach nawet i 3 tygodnie, gdyby nie odrost to pewnie i dłużej można by chodzić.
A rozpuszcza się w acetonie jakieś 10-15 min i poza wysuszeniem paznokci nic więcej im nie dolega.
Gdyby bać się całej "chemii" wokół, to musielibyśmy nie używać też oliwki, ani szamponów do włosów i w ogóle niczego, bo to też chemia. Ale nie ma to jak nastraszyć widzów w TV...
No, lecę do fryzjera na farbowanie włosów - chemiczną wysuszającą farbą :-) odstresuję się po tych egzaminach, chyba że mi coś spierniczą to o odstresowaniu wtedy nie ma mowy. A brzuch mi twardnieje teraz od byle czego.
Potem zakupy :cool: se nakupuję mamuśkowych gadżetów... heh... bosz jak gorąco...
Buziaki :)

nie nerwuj się tyle
bo Cię wszamią motyle
nerwom mówimy NIE

witam sie

krew oddana czekam na wyniki... aż sie boje...

DO_IT na moim profilu wstawie fotki zachustowanego synka :)

widziałam :)
trzymam kciuki za wyniki &&&&

Witam sięi przepraszam z góry ale musze się trochę pożalic. Jest mi dzisiaj bardzo źle bo w nocy zmarła moja ukochana babcia. Chodze od rana i płaczę. Nie moge nawet zbyt pomóc mojej mamie, która kiepsko sie trzyma bo to byla jej mama. Trzymaja mnie troche od tego wszystkiego z daleka bo po pierwsze stres w moim stanie nie wskazany a po drugie moja mama od 2 dni jest chora na świnke i lekarz kazal jej zrobic sobie kwarantanne do niedzieli więc nie bardzo moge sie do niej zbliżac. Z ta świnka to mam troche stracha bo we wtorek byłysmy z córka u mojej mamy, która już źle się czuła i była wlasnie przed wizyta u lekarza ale jeszcze nie wiedzialyśmy że to świnka. Moja babcia tak bardzo sie cieszyła że będzie miala drugą prawnuczkę i niestety nie doczekała.

bardzo mi przykro
przytulam
światełko dla Twojej Babci *

teraz Twoje dzieciątko ma solidnego Aniołka

witam sie :)

bylam dzis na glukozie, dalam rade wypic ale pozniej brzucho bolal i te wstretne pielegniarki nawet lyczka wody niegazowanej nie pozwolily a ja juz jezyk do pasa i do 10 siedzialam razem z M i zazdroscilam mu Nestea. przyjechalam i padlam na 2,5 h a taaaaak sie dobrze spalo :)

Pajka, Do_ti hm... moze faktycznie o zelach mowily ale wyraznie podkreslily ze jedno i drugie chemiczne bardzo ale juz mi sie nie chce wnikac ktore bardziej i co niszcza ;)
ech, jutro od rana w podrozy i dwaj lekarze ;/

wokół pełno chemii
trzymam kciuki za wizyty

mantezowa-
[*] dla babci.
Pajkaa- owocnego prania :tak:
*martusia*- mój ginek powiedział że można przepłukiwać usta wodą albo gorzką herbatą, nie wiem dlaczego pielęgniarki Ci zabroniły :crazy:

Dziewczyny proszę Was o kciuki, moja "mała" siostra właśnie zaczęła rodzić, właśnie Emek pojechał ją zawieść do szpitala, o matko jak ja się denerwuję, nie mogę usiedzieć na miejscu.

spokojnie
całe forum trzyma kciuki
więc musi być dobrze
ja też &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kasia P własnie tej firmy teraz kupiłam lakier żel... ale może robię taki błąd bo ja lubię french i nakładam bazę, biały i finish , i może tutaj jest problem? bo jak nmialam czerwony to sie dość dlugo trzymal... dzisiaj bede robila hybrysy to bede dokładna:)dzieki bardzo

Fasolko cieszę się, ze wróciłaś :)

wyrazy współczucia z powodu babci...

na regulację owaulacji dostawałm Duphaston tylko, ale bez tabsów to i przez pół roku mogłabym okresu nie mieć :no:
skoro z maleństwem ok to nie zamierzam się przejmować tą różnicą :tak:

Witam sie przed snem:-) u nas własnie straszna ulewa,i troszke grzmi ale mam nadzieje,że burza nas ominie,deszczyk dla ochlody wystarczy. Nam dzionek zlecial szybciutko i standardowo od dreptania stopki bola po zakupach z mamcia. Udało mi sie zlożyc 5 szuflad od komody:-D reszte zostawilam ale mezu zadowolony,że hohoho

Żaanetkaaa jak tam siostra zostalas juz ciocia czy jeszcze czekasz?:-)
Fasolka fajnie,że jestescie :* nie bedziemy sie juz az tak martwic o Was :*
Mantezowa mocnoooooo tulam :*:*:* dla babci
[*] trzymaj sie kochana
Pajka to super,że z wynikami dobrze:) to teraz juz sie nie martw :*

Żegnam sie na dzis :*

Ostatnia edycja:
Ja dopiero dotarłam do domu.
Siostrę przyjeli na oddział u nas w mieście o godz. 18:00
Po czym o 21 odesłali ją karetką do innego miasta ok.40km, bo u nas nie ma w szpitalu kardiologa a ona miała operację serca w wieku 4 lat, pojechaliśmy za nią do tamtego szpitala po czym przyjechaliśmy spowrotem bo dopiero po godzinie im się przypomniało że potrzebny jest wipis ze szpitala z przed 15 lat i znów jechaliśmy żeby zawieść ten wypis. Zostawiliśmy tam narzeczonego siostry, mają mieć poród rodzinny, lekarze mówią, że do rana urodzi a ja siedzę jak na szpilkach i spać nie mogę bo się denerwuję :szok: o rany.... nie wybrażam sobie co to będzie jak przyjdzie moja kolej :szok:

reklama
Witam raniutko :-)
Dziś w dobrym humorze, bo dostałam właśnie próby wątrobowe, wszyściutko w normie:tak:
Ale się cieszę. Teraz to już tak nie będę się przejmowała tymi krostkami, ale będę obserwować i powiem lekarzowi. Jak to nic poważnego nie jest, to mi to w sumie przeszkadzać nie będzie, bo jakoś daję radę, nie drapię się. A w przyszłym tygodniu pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, też jestem podekscytowana ;-)
A dzisiaj najprawdopodobniej przyjdą zamówione pieluszki Pupus wielorazowe.

Tylko pogoda mogłaby nas oszczędzić, no, ale nie można mieć wszystkiego:happy:

Zanetka a jak tam siostra??? Już coś wiadomo???

Do góry