reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej Dziewczyny !

Ja na jakieś warsztaty chustowe chyba zapiszę się jak już będę miała maluszka (taka rozrywka żeby nie siedzie ciągle w domu :p ) nie jestem przekonana ale zobaczymy - sama kombinować z chustą nie chce bo nie chciałabym coś popsuć w dziecku :p
Jutro wizyta u doktorka będę poruszać parę trudnych tematów ale też istotnych dla mnie do porodu - zobaczymy co powie ..
Zazdroszczę wam wakacyjnych wyjazdów - ja niestety jak dwa razy wyjeżdżałam to i dwa razy odchorowalam dlatego teraz tak się boje .. no ale siedzę i szukam czegoś miłego i fajnego w okolicy do weekendowego wypoczynku - zobaczymy... znajomi namawiają na wyjazd nad morze ale to tyle drogi w samochodzie ze sama nie wiem...

Zebrałam sie w sobie i zaczęłam prać ubranka - w sumie nie wiem czy nie za wcześnie ale uznałam ze tyle tego jest .. pościel, ręczniczki, pieluszki że zacznę już teraz tym bardziej że teraz to trzeba "polować na pogode do prasowania"

mnie też ceby powalały aż znalazłam przypadkiem w osiedlowym sklepiku NATURANA u mnie kosztują od 55zł te do karmienia - jak dla mnie to jedyne które znalazłam które nie są za grube/za cienkie i dobrze trzymają

reklama
witam sie :)

znowu zle sie czuje, cisnienie mi skacze i chyba znowu do jakiegos specjalisty sie udam bo sie zaczelam troche bac, w te uaply to tak mi nieraz serce bije ze az w policzkach czuje... jutro ide rano na badania do przychodni to i od razu do lux medu. no i byl hydraulik, skasowal nas na 250zl, bo sie okazalo ze mechanizm calej spluczki do wymiany... porazka co do ceny. warszawa przestaje byc dla mnie dobra pod wzgledem mieszkania albo po prostu znow mam dzien na 'nie'.

hehe znowu burza ;)

poodpisuje pozniej bo mnie muli.

stokrotka pierwsze slysze o takim wymogu jedyne co wiem to, ze trzeba miec zaswiadczenie, ze bylas od 10 tc objeta opieka lekarska, wez nie strasz:p to masz duza roznice praktycznie o miesiac miedzy terminami z usg a OM:szok:

pauline ja chyba nie bede potrzebowala mysle zeby jak najmniej Mala nosic na poczatku bo tez sie kregoslup meczy no i dziecko sie przyzwyczaja, ale wiem ze sa Mamy ktorym chusta naprawde ulatwia zycie i codzienne obowiazki takze ja nie zamierzam ale mysle ze jakby byla taka potrzeba to bym probowala:-)

patrysia nie ma sie czego bac wazne zeby zawsze wszystko wylaczac z pradu na noc wtedy raczej nie ma zagrozenia, ale strach zawsze jest, nie chcialam Cie przestrachac sorki:p

doti no u Nas to ciezko zacisnac teraz pasa hihih a tak serio to udanych remontow nas czeka na poczatku siernia wtedy tez zamierzamy kupic lozeczko i wozek ale na to juz mamy odlozone wiec z wydatkow to moze nie bedzie az tak duzo ale na biezace trzeba juz zbierac kazdy tylko mnie uswiadamia ile takie Malenstwo "pozera" kasy jakbym nie wiedziala...

gorgusia ja bym jednak wolala samochodem po 1 nie musisz zapinac pasow chociaz bezpieczniej jest zapiac...2 mozecie sie zawsze zatrzymac na siusiu czy rozprostowanie kosci....3 w pociagu i tak zawsze ktores z Was bedzie musialo czuwac nad bagazami wiec nie ma szans ze sie wyspicie...4 Polska Kolej niestety nie dorownuje europejskiej ja wiele razy jezdzilam nad morze pociagiem i niestety ale o wiele przyjemniej jest wyciagnac kosci na tylnym siedzeniu auta niz na tych siedziskach chyba ze myslicie o I klasie hiih tam moze i sa lozka:p

Kasia P-p suuuper ogromne gratki:*

axarai Ty juz w drodze wiec szybkiej, bezproblemowej drogi no i bezpiecznej :*

lenka ciesze sie, ze juz u Was lepiej:)

*martusia oszaleli z tymi cenami nowa toalete bys za to miala :szok: mam nadzieje ze okaze sie ze u Was wsio oki 3mam za Was kciukasy &&&&&&

U nas dzien zlecial dosc szybko rano byla kumpela z pracy z Synciem kilkamiesiecznym pociecha taka ze szok....non stop banan na buzi hihi pozniej troszke posprzatalam, poprasowalam no i zaczynam wielkie odliczanie do przyjazdu M. Jutro rano szkola rodzenia a pozniej bede zajeta bo musze cos dla Tatusia upichcic wiec wybaczcie ale odezwe sie dopiero w niedziele wieczorkiem jak juz pojedzie. Mam nadzieje ze do tej pory nic sie tu nie zmieni chyba ze na plus:)

Milego weekendu juz kazdej zycze calujemy z Lilunia kazdy brzuszek dla odmiany w pepuszek hihih

Ja dzis zadowolona bo dzien spedzony z mezusiem:-) wrocil o 14stej bo non toper padalo, pojechalismy na zakupy, kupilismy wkoncu komode do pokoju syncia, takze moge juz sobie poukladac ciuszki itd i bede spokojniesza:-)

Teraz mezu przykreca antene na dachu, troszke mu pomoglam ale glowaa boli az wymiotowac sie chce wiec przyszlam polezakowac:-)zrezygnowalismy z tej cyfry i bedziemy miec ta naziemna wiec zakupilismy odrazu ten tuner i antene i bedzie spokoj:-) ale maly to dawal mi w kosc, ciezko mi bylo chodzic, wbija cos i rozpycha sie po lewej stronie:-p

Joasia to milego wekeendu z mezusiem:-) nacieszcie sie soba:-)odpoczniesz troszke od bb hihi

my bylismy ze smykiem na placu zabaw jak dobrze podzie jutro podskoczę na te wątrobowe rzeczy trzymajcie kciuki, zeby to nie cholestaza:(

jutro idę do kosmetyczki na maniciur hybrydowy i pediciur
nie jadę nigdzie na wakacje to tak choć zaszaleję :D

Ja się tylko pochwalę, że wczoraj obroniłam się na 5, a obrona na moim kierunku to były zagadnienia z 6 przedmiotów z 3 lat, więc naprawdę było ciężko! ale wzięłam doopkę w troki i się obkułam, przez to nie miałam czasu ani na bb ani na zakupy dzieciowe, ani na fryzjera, ani nawet nie sprzątałam i nie prasowałam, tylko się uczyłam :-D
Więc teraz czeka mnie sprzątanie mega syfu w domu, góóóra prasowania, a w sobotę wreszcie jedziemy do Ikei na zakupy dzieciowe, mebelki, akcesoria, pościele i mam nadzieję że mają jakieś maskotki xxl bo też taką pragnę kupić do pokoju dziecka :-) nie mogę się doczekać, wreszcie już wszystko będzie.
17 - go zaczynam szkołę rodzenia. Co prawda i tak będę mieć cesarkę z powodu łożyska, ale lekarz mówił żeby ze szkoły nie rezygnować bo dużo się tam dowiem choćby o pielęgnacji noworodka.

A co do chust - też chcę taką sobie sprawić. Jeszcze nie wiem nic o chustach, ale słyszę wokół same superlatywy, a poza tym do chodzenia z dzieckiem po domu bardzo się przyda, jak się chce coś zrobić.

gratuluję!!!!

Pajka właśnie chciałabym tkaną, ale ceny mnie przerastają. Szukam już od jakiegoś czasu na allegro.
A potem zrobisz mi szkołę wiązania.
A gdzie bawisz się na placu zabaw???
Trzymam kciuki za wyniki

sie znowu witam ;)

mama do mnie wpadla, dalam jej czeresnie bo mnie zaczelo wzdymac po nich pozalila sie na mlodszego brata pogadalysmy i malz wrocil i bylo rodzinnie :) zawloklam sie do luxmedu i jutro do doktorka na 14:15. a do kardiologa na listopad termin :szok:i co ja mam teraz zrobic?

KasiaP-P gratuluje! madra dziewczynka z Ciebie :)
Joasiu no widzisz pewnie by byla nowa i z bajerami ale pal licho wazne ze sie zalatwic mozna normalnie ;)
Pajka trzymam kciuki aby to nie bylo to dziadostwo...
Do_ti a wczoraj ogladalam program o zmywaniu manicure hybrydowego i w tym momencie to juz nie takie fajne jest...
Maluszek juz sie przelaczyliscie? my z aster/upc zostajemy bo tu caly blok ma kabel od aster/upc i innego opeatora nie bardzo da rade
Stokrotko ja pierwsze slysze...zeby miec te wszystkie swiadczenia to wystarczy wziac od doktorka lub poloznej zaswiadczenie ze przed lub od 10tc bylas pod opieka.hm, dziwne te stwierdzenie. spora masz roznice miedzy terminami jednak...
Gorgusia bezpiecznego wypoczynku zycze :)

malz sprezentowal nam wiatrak :) w koncu bo w tych tropikach nie da sie zyc powoli... :/

*martusia* nie wiem na kogo trafiłaś w recepcji ale generalnie jak jesteś w ciąży to każdy specjalista w lux med i lim przyjmuje po za kolejką - BO JESTEŚ W CIĄŻY i różnego rodzaju zagrożenia mogą wystąpić. Ile raz zapisywałam sie (tylko ze ja w mariocie) tam zawsze obsługa recepcji sprawdzała który z lekarzy jest np najmniej obłożony pacjentami - kazała przyjść w dniu przyjmowania przez lekarza a następnie one w tym dniu dzwoniły czy mnie przyjmie ponad programowo i zawsze przyjmują - bo nie mogą odmówić ewentualnie samemu trzeba podejść pod pokój i zapytać sie czy przyjmie, ale generalnie jak nie jeden to inny Ci przyjmie i trzeba tego wymagać i to ich problem jak zrobić zeby Ciebie dopisac
ewentualnie wyżal sie jutro dla gina..
U mnie okazało sie że muszę mieć skontrolowany wzrok przed porodem terminy do okulisty są po 3-4mc - poszłam do okulistki pod pokój powiedziałam w czym rzecz i kulturalnie zapytałam sie kiedy mnie przyjmie w najbliższych tygodniach - i powiedziała że za tydzień ma większy luz i będzie mogła zostać po godzinach i tak za jej zgodą zostałam zapisana na następny tydzień

Do_ti może chodzi o to ze to ściąganie jest bardzo chemiczne - mnie nawet trochę piekło ale to dlatego ze miałam podrażnione skórki aha i koniecznie zaopatrz się w odżywkę po ściągnięciu - u mnie paznokcie były do ścięcia na krotko i rozdwajały się ale zastosowałam jeszcze odżywkę Herome i jest super

Ostatnia edycja:
reklama
Do_ti bardzo chemiczne sciaganie lakieru no i niszczy Ci plytke jednak.
Merlin jeszcze jutro zobacze po wizycie co mi internista powie, bo chyba jednak sie zgapilam troche.

Do góry