reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

dzien dobry!
u nas burzy nie było i nadal ukrop, ze ledwo sie da oddychac.
wlasnie wrocilam z badania krwi i moczu, a potem wysylam meza z Tomem po wyniki i ok 15 mam wizyte :-)

WITAM:)

Chusty na pewno dobre są!:))ale pytanie czy aby wtedy maluszek zbytnio nie przyzwyczai sie za bardzo do takiego noszenia?

STOKROTKA nie wiem nie słyszałam nic o tak czymś...a tyle że lekarz daje zwolnienie a jak urodzisz od razu na macierzyńskie przechodzisz...ja mam jeden termin na szczescie:)
JOASIA o kurka :0 tak mi opowiadaj to teraz tym bardziej będe sie bała nocnych burz!:/

Hehe to by było tyle brzuchatek na plaży :D widok bezcenny...
czy sie nie przyzwyczai..? tego nie wiem, Tomi mial takie "fazy" - albo by tylko lezal na kocyku, albo tylko i wylacznie moje rece, ktore pozniej zastapilam chustą. potem chusta odpadła, jak on juz był za cięzki, a na tkana nie miałam kasy. i jakos nie widziałam u niego jakiegos przyzwyczajenia ;-) ale to moze "taki typ" z niego ;-)
Mieli dziś wymieniać okienko około 8:00, a tu dzwonek 7:15 :szok:, a my jeszcze w łóżku i pełna gotowość
ale dziś okienko zrobione
w poniedziałek kardiolog i obi - zakupy remontowe i ruszamy pełną parą z pokoikiem.
W tych dwóch miesiącach czekają nas największe wydatki.

Trzeba zacisnąć pasa - ale jak przy tej wielkości brzucha :-D

a tak w ogóle boli mnie brzuch :/

od tego leżenia to mam wrażenie, że mnie każda kosteczka i każdy mięsień boli

no mogę ci go pożyczyć jak nie zbiegną nam się porody w tym samym czasie :D
ostatni tytuł przelewu był za GRANATY :-D
moja mama to się chyba załamuje jak to czyta

nie słyszałam nic takiego :confused:
a najlepiej to spytać lekarza prowadzącego

ja mam taki zamiar ;)
jak kupię chustę :)

a jaką masz chustę???
ja mam Zieloną Żabkę od pentelki, o taką:
Pentelka Chusta elastyczna ZIELONA ŻABKA 50cm (2441551760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Helloł! :-)
Wyobraźcie sobie,że jak się w nocy obudzilam to było mi chłodno! Czad! Piękne uczucie:-D
Dziś lekarz i już się stresuje. Oby nas puścił. Proszę o kciuki.
Pierwszy raz od kilku nocy dobrze spałam- była tylko jedna dłuższa przerwa na szaleństwa Małego,a tak to całkiem ok.
Ból kręgosłupa obawiam się,że osadził się na stałe w tylnym stawie biodrowym. Nikomu nie życzę :-( a fizjoterapeuta boi się ruszać żeby nie wywołać porodu.

Co do chust- chciałabym,ale szybko będę wracać do pracy,więc bez sensu zaczynać. Podobnie z pieluszkami wielorazowymi. Gdybym była w domu to ok,a tak to jednorazowe pozostają.

Co myślicie żebyśmy nad morze pojechali pociągiem? Jedzie długo,bo całą noc,ale nie ma pasów,można się rozprostować i spokojnie spać całą drogę. W samochodzie na pewno nie zasnę,a i o pasy się martwię...

witam sie dziewczyny
od wczoraj probuję Was nadrobić, ale ciężko - burze u mnie jedna za drugą trza bylo lapka wyłączyć:tak:

Lotka ja tak samo wszędzie w ciązy bym jeździla gorzej z moim M on to zawsze panikuje:-Dnawet mi mowi, że mam się ginki zapytać, czy w jeziorze mogę się kąpać :-D

Zanetkaa to macie tak samo jak my... my z dzieckiem malym jechalismy 7 h nad morze :tak:

Maluszek nawilżaj... ja używam takiego kremu ujędxrniajacego... pojawily się nowe rozstępy, no, ale cóz... takie życie...

Monaliza wspołczuje rozstania :(

Gorgusia to chyba jakaś nowa nauka, ze jak ma się rozstępy to nacinają:szok:moja koleżanka rozstępy miała i jej nie nacięli to wszystko zależy od przebiegu porodu a nie tego, czy są rozstępy... ale co polożna to inna teoria... ja chyba bym nie chciala trafić na położną, która nacina jak się ma rozstępy... są położne, które nacinają dla własnej wygody...

Maluszek ja w pierwszej ciązy mialam nieregularne...urodzilam po terminie... teraz miałam regularne @ więc jestem ciekawa jak to będzie :)

Lenkaa mam nadzieję, ze juz lepiej

Do_iT dowcipnego masz męża :-D

Kasiaczek jak trafisz na rozsądną polożną, która będzie potrafila ocenić zagrożenie tzn będzie umiała ocenić czy bez nacięcia dasz rade urodzić to nie natnie... ale jak będą komplikacje to wolą naciąć...u mnie nacięli dopiero jak ja juz sil nie miałam ...nie jest to jakas tragedia :tak:co innego jak trafi się na położną , która nacina wszystkie jak leci... żeby mieć latwiej...

Lotka ja mialam tak samo 8 h po porodzie moglam robić wszystko... bo tak dobrze mnie lekarz zszył :tak:chociaż dla mnie wielką traumą po porodzie i pologu były pierwsze stosunki seksualne...:szok:to była masakra...

Gorgusia to fakt ja ćwiczyłam mięśnie kegla, smarowałam a i tak naciecia nie uniknęlam...

Stokrotka pierwsze słyszę :szok:ja przynajmniej 2 lata temu nie zglaszałam się w dniu terminu do szpitala i macierzynski miałam... przecież to nie zależy od tego kiedy zgłosisz sie do szpitala tylko liczy się od dnia urodzenia dziecka... chyba, że cos się w tym temacie zmienilo...

Pauline ja nosiłamw choście synka dla mnie rewelacja :tak:i drugie też będę nosila jest to mega wygodne, ale trzeba najlepiej zainwestować w dobrą chustę a taka kosztuje koło 200-300 zl - warto zobaczyć za używanymi na allegro:tak:

Kasiaczek dlaczego na jesień/zimę mało przydatne?? ja nosiłam bez problemu :tak:

Patrysia nie przyzwyczai się dziecko :tak:dziecko czuje się wtedy bardzo bezpiecznie bo jest przy mamie:tak:to tak samo jak gadają, ze dziecko nie powionno spać z mamą w jednym łożku bo potem nie będzie chciało spać samewmu w pokoju...

u mnie zaczęla się chyba cholestaza :szok::angry:ręce swędzą mam zrobić badania , ale mam brać już essentiale forte 6 tabletek dziennie

PAJKAA LOTKA no własnie jedna mama pisała tu na BB ze nosiła dziecko w chuście i potem za dobrze było jemu w niej ze inaczej nie chciał a tylko własnie w taki sposób a przecież nie d arady tak co chwilę jak i z wiekiem chodzić...ja ogólnie wole aby me dziekco polezało sobie czy to w leżaczku na macie czy w łózeckzu a ja robię swoje i moje smerfy tak kochane byli ze nie miałam z nim i problemu...nie wiem co to znacyz nosić dziekco na rękach bo inaczej nie chce itp.:))
PAJKAA w jeziorze nie bardzo sie kąpać bo właśnie łatwo tak o infekcję...także M dobrze mysli...

Ja się tylko pochwalę, że wczoraj obroniłam się na 5, a obrona na moim kierunku to były zagadnienia z 6 przedmiotów z 3 lat, więc naprawdę było ciężko! ale wzięłam doopkę w troki i się obkułam, przez to nie miałam czasu ani na bb ani na zakupy dzieciowe, ani na fryzjera, ani nawet nie sprzątałam i nie prasowałam, tylko się uczyłam :-D
Więc teraz czeka mnie sprzątanie mega syfu w domu, góóóra prasowania, a w sobotę wreszcie jedziemy do Ikei na zakupy dzieciowe, mebelki, akcesoria, pościele i mam nadzieję że mają jakieś maskotki xxl bo też taką pragnę kupić do pokoju dziecka :-) nie mogę się doczekać, wreszcie już wszystko będzie.
17 - go zaczynam szkołę rodzenia. Co prawda i tak będę mieć cesarkę z powodu łożyska, ale lekarz mówił żeby ze szkoły nie rezygnować bo dużo się tam dowiem choćby o pielęgnacji noworodka.

A co do chust - też chcę taką sobie sprawić. Jeszcze nie wiem nic o chustach, ale słyszę wokół same superlatywy, a poza tym do chodzenia z dzieckiem po domu bardzo się przyda, jak się chce coś zrobić.

Taka maskotka to tylko będzie leżała i kurz zbierała:/ja sie połowe pozbyłam...zostawiłam tylko smerfom pare...ogólnie jak już kupic to jak dziecko zacznie zainteresowanie nią bo tak to po co?

GRATULUJE !!

witam sie dziewczyny
od wczoraj probuję Was nadrobić, ale ciężko - burze u mnie jedna za drugą trza bylo lapka wyłączyć:tak:

Lotka ja tak samo wszędzie w ciązy bym jeździla gorzej z moim M on to zawsze panikuje:-Dnawet mi mowi, że mam się ginki zapytać, czy w jeziorze mogę się kąpać :-D

Zanetkaa to macie tak samo jak my... my z dzieckiem malym jechalismy 7 h nad morze :tak:

Maluszek nawilżaj... ja używam takiego kremu ujędxrniajacego... pojawily się nowe rozstępy, no, ale cóz... takie życie...

Monaliza wspołczuje rozstania :(

Gorgusia to chyba jakaś nowa nauka, ze jak ma się rozstępy to nacinają:szok:moja koleżanka rozstępy miała i jej nie nacięli to wszystko zależy od przebiegu porodu a nie tego, czy są rozstępy... ale co polożna to inna teoria... ja chyba bym nie chciala trafić na położną, która nacina jak się ma rozstępy... są położne, które nacinają dla własnej wygody...

Maluszek ja w pierwszej ciązy mialam nieregularne...urodzilam po terminie... teraz miałam regularne @ więc jestem ciekawa jak to będzie :)

Lenkaa mam nadzieję, ze juz lepiej

Do_iT dowcipnego masz męża :-D

Kasiaczek jak trafisz na rozsądną polożną, która będzie potrafila ocenić zagrożenie tzn będzie umiała ocenić czy bez nacięcia dasz rade urodzić to nie natnie... ale jak będą komplikacje to wolą naciąć...u mnie nacięli dopiero jak ja juz sil nie miałam ...nie jest to jakas tragedia :tak:co innego jak trafi się na położną , która nacina wszystkie jak leci... żeby mieć latwiej...

Lotka ja mialam tak samo 8 h po porodzie moglam robić wszystko... bo tak dobrze mnie lekarz zszył :tak:chociaż dla mnie wielką traumą po porodzie i pologu były pierwsze stosunki seksualne...:szok:to była masakra...

Gorgusia to fakt ja ćwiczyłam mięśnie kegla, smarowałam a i tak naciecia nie uniknęlam...

Stokrotka pierwsze słyszę :szok:ja przynajmniej 2 lata temu nie zglaszałam się w dniu terminu do szpitala i macierzynski miałam... przecież to nie zależy od tego kiedy zgłosisz sie do szpitala tylko liczy się od dnia urodzenia dziecka... chyba, że cos się w tym temacie zmienilo...

Pauline ja nosiłamw choście synka dla mnie rewelacja :tak:i drugie też będę nosila jest to mega wygodne, ale trzeba najlepiej zainwestować w dobrą chustę a taka kosztuje koło 200-300 zl - warto zobaczyć za używanymi na allegro:tak:

Kasiaczek dlaczego na jesień/zimę mało przydatne?? ja nosiłam bez problemu :tak:

Patrysia nie przyzwyczai się dziecko :tak:dziecko czuje się wtedy bardzo bezpiecznie bo jest przy mamie:tak:to tak samo jak gadają, ze dziecko nie powionno spać z mamą w jednym łożku bo potem nie będzie chciało spać samewmu w pokoju...

u mnie zaczęla się chyba cholestaza :szok::angry:ręce swędzą mam zrobić badania , ale mam brać już essentiale forte 6 tabletek dziennie
Ja mam to dobrze, ze mąż przyjmuje do wiadomosci wszystko co ja mowie nt ciąży, zero paniki czy czegokolwiek :-)
Ze zszyciem - wlasnie pierwszy spacer mialam juz 4-5 godzin po porodzie a potem to juz biegalam normalnie :-)
co do sexu... dluzszy czas mialam problem z czuciem czegokolwiek, ale minęlo i wrocilo do stanu sprzed ciazy ;-)
Lotka cena brzmi zachęcająco
pomyślimy nad tą chustą
a dobrze Ci się nosi???
no wlasnie pentelka ma niewygórowane ceny, chusta bardzo fajna, ja moge ją polecic na początek ;-)

Helloł :-p normalnie spałam dzis cała noc z podudką na siusiu ale chlodno i przyjemnie mi sie nynalo:-) a pogoda brzydka u nas niby fajnie bo chlodno ale mrzawka non toper

Gorgusia ja bym wolala autem,wezmiesz wszystko co chcesz do autka, staniesz kiedy bedziesz chciala:-) jedziecie we dwojke tak? to mozesz sie wylozyc z tylu, wysciasc rozchodzic:-)najlepiej niech wypowie sie ktos kto jezdzi, Joasia ostatnio miala podroz pociagniem, a jak a noz ludzi bedzie full, zaduch i w ogole

Pajka smaruje non toper, bo mnie swedzi jak nie wiem, w nocy, teraz nie chce tak drapac i krem czy oliwka daja ulge tylko na troszke ehhh. No ja Ci powiem,że kapiel w jeziorach omijam szerokim lukiem bo ja to raz dwa cos lapie!! wczesniej zanim nie uzywalam tab z tym kwasem mlekowym to nawet "chorowalam" jak zrobilam siku w krzaczkach czy u kogos w wc
Kasia P-P gratuluje !!!!!!! dzielna dziewczynka:-)

Fajnie Was poczytac na temat tych chust czy aspiratorow do katarku bo ja no zielona nic nie wiem, masakraaa:-)

reklama
Patrysia moja ginka powiedziala, że jezioro lepsze niz basen :tak:i pozwoliła bez problemu kąpać się w jeziorze:tak:my mamy takie jeziorko, ze podobno nawet raki są - taki naturalny zbiorniczek:tak:na basenie (i też sporo o tym czytałam) niestety wieksze prawdopodobieństwo zarazenia się róznymi bakteriami i grzybami...
Co do chusty mój Sebek w chuście byl ponad rok
:tak:ale wydaje mi sie, ze jest to kwestia nie przesadzania ze wszystkim :tak:

Lotka u mnie było lepiej niz przed porodem, ale początki były mega ciężkie...

Do_iT musisz wziac pod uwage z czego jest chusta... bo niektóre chusty nie nadają się dla starszych dzieci... tzn takich cięższych :tak:bo może się naciągać dlatego zaleca sie kupowanie chusty tkanej
ja mam ta NATIBABY - Chusty wiązane NATIBABY poszukaj na allegro...

normalnie mam wkladki przesiąknięte mlekiem
:szok:

Do góry