reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
maluszek2012, malenstwo20- nie martwcie się, zbieleją i nie będą już takie widoczne :tak: najważniejsze są nasze dzieciątka a wszystkie niedoskonałości na naszych ciałach przeżyjemy ;-)
Ja jeszcze na brzuszku nie mam rozstępów ale z dnia na dzień napewno się pojawią bo ja mam predyspozycje na piersiach i tyłku mam z okresu dojrzewania, niestety tak już jest z nami kobietami :tak:
Głowa do góry i tak jesteśmy piękne :-)
Żaanetkaaa wcale nie musisz miec rozstępów. Mi tez się wydawalo w pierwszej ciąży że na pewno będe miala bo mam predyspozycje poniewaz pierwsze rozstepy pojawiły sie u mnie na udach w okresie dojrzewania a tu zostałam mile zaskoczona bo w czasie ciązy ani po porodzie nie pojawil sie ani jeden rozstęp. Takze bądz dobrej mysli a nawet jesli sie pojawia to masz dwa wyjścia albo sie z nimi zaprzyjaźnić albo usunąć laserowo

monaliza podziwiam ja chyba bym nie dala rady rozstac się z corka na tak dlugo. Dużo zależy pewnie też od tego też z kim się zostawia. To przykre ale ja do swoich rodziców mam ograniczone zaufanie i mam stracha jak zostawiam im dziecko na godzine a co dopiero na 3 tygodnie.

Widze że duzo dziewczyn wybiera sie wkrótce nad morze. A może by tak zrobic zlot brzuchatek na jakiejs plazy? To dopiero by byl fajny widok tyle brzuszkow w jednym miejscu na raz:-D

o rany, nie wytrzymuje... czuje sie jakbym miala ogien pod skora! zyly mi tak powyskakiwaly ze pielegniarki by mialy radoche tylko wbijac igly i brac :p

Lenka ja bym poszla albo do gina albo na IP, bo co jesli to jakies powazne zatrucie? daj znac czy juz lepiej... tulam.
Monaliza kurcze obie jestescie dzielne.
Wera ja tez juz bym chciala miec malego przy sobie ale niech tam sobie buszuje w brzuchu jeszcze :)
Merlin a Ty buscopan pijesz na skurcze, tak? zamiast nospy czy czegos innego?

moj M bedzie jutro wieczorem dopiero w domku :-(jutro przychodzi hydraulik do tej spluczki wiec tylko cos zjem i sie biore troche za porzadki. a z tymi rozstepami i nacieciem to prawda? bo jak tak to ja wole nie myslec, bo mam juz 5 drzewek rozstepow na brzuchu i troche na biodrach...

buziaki w brzusie ;)

Ja myślę że ten związek rozstępów z nacięciem to jakiś stary przesąd - siostra miała sporo rozstępów na brzuchu a dwa razy rodziła bez nacinania. Słyszałam różne opinie o rodzeniu z i bez nacięcia i sama nie wiem jak lepiej, w każdym razie ostatnio codziennie ćwiczę na piłeczce żeby uniknąć szwów ale będzie co będzie;)

Ja myślę że ten związek rozstępów z nacięciem to jakiś stary przesąd - siostra miała sporo rozstępów na brzuchu a dwa razy rodziła bez nacinania. Słyszałam różne opinie o rodzeniu z i bez nacięcia i sama nie wiem jak lepiej, w każdym razie ostatnio codziennie ćwiczę na piłeczce żeby uniknąć szwów ale będzie co będzie;)
mi kilka rozstepow pojawilo sie dopiero po porodzie. a bylam nacinana ;-)
zalezy chyba jeszcze, jak lekarz wykona szycie. ja mialam naciecie, bo maly byl nieprawidlowo ulozony i musieli mi pomoc w porodzie. nigdy nie odczuwalam zadnego dyskomfortu w zw z blizna, ledwo ją widac.

Mi też rozstępy wyszły dopiero po porodzie, a nacinana byłam. Na początku myślałam, że fajnie bez nacinania. Ale jak nie ma wyjścia i to ma pomóc, to jednak wolę tak. Moja mama nie była nacinana i pękła sama strasznie, przez dwa tygodnie nie mogła siadać. Ja siedziałam już następnego dnia, a jak wróciłam do domu to śmigałam z Małym, aż się mama nadziwić nie mogła. TAkże już sama nie wiem, pewnie dużo zależy od położnej i tego jak to wszystko zrobi, byle nie spaprała :sorry:

reklama
to chyba gorgusia pisala ze polozna powiedziala jej ciekawostke ze jak kobieta ma rozstepy to naciecie nieuniknione. no i o to mi chodzi. to chyba jakis przesad musi byc bo nie widze nijak zwiazku ale do rozkminiania niezle :p

Do góry