reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Mantezowa fajnie taki zlot, ale ja mam wrażenie ze z moimi bólami brzucha niedługo będę w stanie obejść tylko naokoło blok ;/

Monaliza a żebyś wiedziała, ma takie teksty, że szok, ale ja za to mam humor - a raczej jego brak - tak dla równowagi w przyrodzie ;)

dziewczyny prosze o &&& na jutro, mam o 9 rano kontrole z Oliwki chorobami, strasznie sie boje

chcesz i masz &&&&

reklama
Powiedziała to położna z 20 letnim doświadczeniem,która jednak idzie do przodu i starej szkoły nie prezentuje. Zawsze są wyjątki od reguły. Mówiła,że często kobiety z tendencją do rozstępów- czy w ciąży czy tez po jej zakończeniu- mają grubsza skórę krocza i stąd to nacinanie częstsze. Zresztą mało,która kobieta unika nacinania. Lepiej zostać nacietą niż popekać do samej du**. Ja rozstępów nie mam,ale na nacinanie jestem nastawiona. Mówiła też,że szkoda czasu na masowanie krocza olejkami,bo to raczej też nie pomoże.

patrysia u nas tez mega burza byla w wiosce obok ludziom dom sie spalil tragedia dobrze ze 2 dzieci 4 i 8 lat wraz z matka zdarzyli sie uratowac ojciec byl w pracy na nocnej zmianie masakra....

gorgusia &&&& zeby puscil i bedziesz nas niedlugo pozdrawiac z cieplutkiego morza:-) super ze zwiedzilas trak porodowy ja licze na to ze w czwartek nie bedzie akurat porodu i pozwola nam na szkole wejsc:)

Lotka niezle hehe podziwiam za wytrwalosc:*

Zanetka szybkiej i bezpiecznej drogi i nie spiecz sie na raczka:-D

maluszek nie przejmuj sie zbledna po ciazy u mojej P juz tylko biale slady na skorze widac jak sie przyjrzec i to lepiej jak sa z dolu niz na srodku brzusia zawsze mniej widoczne ja licze na cud hehe ale wiem ze moga wyjsc w ostatniej chwili albo nawet po porodzie:baffled: przed odchudzaniem do najwyzszej wagi jaka mialam obecnie brakuje mi 2-3 kg i mysle ze dlatego poki co skora byla naciagnieta a powyzej tej granicy czyli gdzies mysle za niecaly m-c moga sie zaczac problemy...no ale nie musza oby nie:p

monaliza ani sie obejrzysz a zobaczysz Corcie czas szybko minie:* a filmik juz podziwialam bossska ta Twoja Ksiezniczka:-)

lenka tulam:* albo wirus, albo przez te zmiany pogody moze tak teraz reagujesz zmierz cisnienie moze???

anmika a na liste kto Cie ma wpisac chcesz w tyleczek:p &&&& za wizyte chociaz to nie ten watek...

Beacia blogiego odpoczynku przy wiatraczkowej bryzie:-D jak u lekarza na odpowiednim watku:)

doti hehe ja chyba Twojego M zatrudnie zeby mnie tymi tekstami na porodowce rozsmieszal podczas skurczy:p nam ostatnio na szkole mowili ze sa 2 sytuacje kiedy mamy sie zbierac do szpitala 1-regularne skurcze w coraz mniejszych odstepach 2- odejscie wod plodowych nie zawsze odejscie wiaze sie z tym ze zaraz beda skurcze ale chodzi o to ze peka blona ochronna i Maluszek nie jest juz chroniony i trzeba Go bacznie obserwowac a w razie gdyby akcja nie postepowala nalezy wywolac porod lub przeprowadzic cc:)

Merlin nastepnym razem popros kogos zeby Ci towarzyszyl, uwazaj na siebie i Malenstwo:-)

*martusia nie mysl o rozstepach, nacinaniu co ma byc to bedzie:* tylko nie szalej z tymi porzadkami:-)

martusia oczywiscie &&&&&& mocniutko zacisniete mam dobre przeczucie :*

martusia oczywiscie &&&&&& mocniutko zacisniete mam dobre przeczucie :*martusia oczywiscie &&&&&& mocniutko zacisniete mam dobre przeczucie :*jesli chodzi o nacinanie u nas robia to profilaktycznie , nie wiem czy ze wzgledu na oszczednosc czasu w razie "W" czy sa po prostu zdania ze lepsze to niz pekniecie ktore gorzej sie goi i jest ciezkie do zszycie wiec chyba jak bede rodzila sn to nie mam wyboru ale jakos mi to poki co nie przeszkadza byle Lila zdrowa sie urodzila i nie narobila mi na dole za duzo balaganu:-D

U nas znowu zalatany dzien ale b. sie ciesze bo szybciej mi zleci do czwartku i przyjazdu M:-) wizyta aopisana na watku:)jutro sie zapowiedziala kumpela z pracy z 3 m-cznym synkiem wiec tez zleci, czwartek rano szkola a pozniej juz wielkie odliczanie:-):-):-):-):-)

Ciekawe czy dzis jak co noc ostatnio czeka nas widowisko burzowo-grzmotowe luubie to ogladac ale ile taki zywiol potrafi wyrzadzic krzywd:/

Spokojnej chlodnej nocki Mamulki caluski

leje w końcu hurrrrrrrrrrrrra :-D
dziś o 18 wybrałam sie do Lidla na zakupy, wsiadłam do autobusu i już po 2 min byłam kompletnie mokra :wściekła/y:
jak leżałam w szpitalu to mi jedna babeczka powiedziała,że trzeba się zgłosić do szpitala w terminie porodu nawet jesli nie ma się objawów bo inaczej nie dostanie się macierzynskiego? słyszałyście coś takiego?
ja mam problem bo mam wyznaczone 3 daty porodu a pierwsza z nich to 26.08-termin z OM nie usmiecha mi się tkwić w szpitalu do 22.09-to termin z usg :no:

mantezowa- mam nadzieję, że Twoje słowa będą prorocze :tak:
a jak nie to trudno, z nimi też da się żyć :-p

kasieczek- jakie ćwiczenia można wykonywać w ciąży na piłce? bo ja się zaopatrzyłam w piłkę ale nie wiem jak na niej ćwiczyć :baffled:

dzisiaj na szkole rodzenia była babeczka, która opowiadała o zaletach chust do noszenia dzieci i jak złe sa nosidelka , któraś z Was szykuje sie do noszenia dziecka w chuscie?
ja mam elastyczna chuste, na sam poczatek dla malego, a potem sie okaze, moze kupie jeszcze tkana. tomkowi kupilam zbyt pozno i zalowalam. roznica niesamowita, glownie dla mojego kregoslupa :-)

Zaanetkaa na youtubie można znaleźć różne zestawy ćwiczeń np
Ćwiczenia dla kobiet w ciąży - Aktywni
Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.1 - YouTube
Gymnastics for pregnant - From 6th to 9th month - YouTube
Kalorynka - YouTube

Lotka, na zajęciach z kampanii "mamo nadchodzę" była instruktorka od chustowania i mówiła że najlepsze są chusty tkane- zwłaszcza na początek, fajnie to wyglądało ale na jesien/zime chyba mało przydatne
ja i tak miałam chuste glownie w domu, dzieki niej moglam cokolwiek zrobic, mialam wolne rece no i nie meczyłam kregosłupa na jedna strone. spacery i tak wole wózek :-)

WITAM:)

Chusty na pewno dobre są!:))ale pytanie czy aby wtedy maluszek zbytnio nie przyzwyczai sie za bardzo do takiego noszenia?

STOKROTKA nie wiem nie słyszałam nic o tak czymś...a tyle że lekarz daje zwolnienie a jak urodzisz od razu na macierzyńskie przechodzisz...ja mam jeden termin na szczescie:)
JOASIA o kurka :0 tak mi opowiadaj to teraz tym bardziej będe sie bała nocnych burz!:/

Hehe to by było tyle brzuchatek na plaży :D widok bezcenny...

reklama
Mieli dziś wymieniać okienko około 8:00, a tu dzwonek 7:15 :szok:, a my jeszcze w łóżku i pełna gotowość
ale dziś okienko zrobione
w poniedziałek kardiolog i obi - zakupy remontowe i ruszamy pełną parą z pokoikiem.
W tych dwóch miesiącach czekają nas największe wydatki.

Trzeba zacisnąć pasa - ale jak przy tej wielkości brzucha :-D

a tak w ogóle boli mnie brzuch :/

od tego leżenia to mam wrażenie, że mnie każda kosteczka i każdy mięsień boli

doti hehe ja chyba Twojego M zatrudnie zeby mnie tymi tekstami na porodowce rozsmieszal podczas skurczy:p nam ostatnio na szkole mowili ze sa 2 sytuacje kiedy mamy sie zbierac do szpitala 1-regularne skurcze w coraz mniejszych odstepach 2- odejscie wod plodowych nie zawsze odejscie wiaze sie z tym ze zaraz beda skurcze ale chodzi o to ze peka blona ochronna i Maluszek nie jest juz chroniony i trzeba Go bacznie obserwowac a w razie gdyby akcja nie postepowala nalezy wywolac porod lub przeprowadzic cc:)

U nas znowu zalatany dzien ale b. sie ciesze bo szybciej mi zleci do czwartku i przyjazdu M:-) wizyta aopisana na watku:)jutro sie zapowiedziala kumpela z pracy z 3 m-cznym synkiem wiec tez zleci, czwartek rano szkola a pozniej juz wielkie odliczanie:-):-):-):-):-)

Ciekawe czy dzis jak co noc ostatnio czeka nas widowisko burzowo-grzmotowe luubie to ogladac ale ile taki zywiol potrafi wyrzadzic krzywd:/

Spokojnej chlodnej nocki Mamulki caluski

no mogę ci go pożyczyć jak nie zbiegną nam się porody w tym samym czasie :D
ostatni tytuł przelewu był za GRANATY :-D
moja mama to się chyba załamuje jak to czyta

leje w końcu hurrrrrrrrrrrrra :-D
dziś o 18 wybrałam sie do Lidla na zakupy, wsiadłam do autobusu i już po 2 min byłam kompletnie mokra :wściekła/y:
jak leżałam w szpitalu to mi jedna babeczka powiedziała,że trzeba się zgłosić do szpitala w terminie porodu nawet jesli nie ma się objawów bo inaczej nie dostanie się macierzynskiego? słyszałyście coś takiego?
ja mam problem bo mam wyznaczone 3 daty porodu a pierwsza z nich to 26.08-termin z OM nie usmiecha mi się tkwić w szpitalu do 22.09-to termin z usg :no:

nie słyszałam nic takiego :confused:
a najlepiej to spytać lekarza prowadzącego

dzisiaj na szkole rodzenia była babeczka, która opowiadała o zaletach chust do noszenia dzieci i jak złe sa nosidelka , któraś z Was szykuje sie do noszenia dziecka w chuscie?

ja mam taki zamiar ;)
jak kupię chustę :)

ja mam elastyczna chuste, na sam poczatek dla malego, a potem sie okaze, moze kupie jeszcze tkana. tomkowi kupilam zbyt pozno i zalowalam. roznica niesamowita, glownie dla mojego kregoslupa :-)

a jaką masz chustę???

Do góry