reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam sie i ja:-) pogodaa tak jak dzis idealna :-) ja juz mam posprzatane i obiadek zrobiony:-)dzis taki na raz dwa bo pozniej jedziemy na grilla, tata zaprasza:-) a ja dzis prawie bez glosu, gardlo kloje,boli:-( dlatego wczoraj tak jakos ciezko bylo oddychac

Joasia noo tak jak napisalas pogoda moze byc taka cale lato jak dzis:-) moj mały dzis poki co grzeczny ufff:-D dzieki w ogole za pomysl,żeby napisac na brzusiu cos dla tatusia:-D jako tako mi wyszlo ustawilam na tapecie na laptopie i czekam az mezus zobaczy:-D udanego spacerkowania :*

Demetrios to zycze udanego grillowania:) smacznego :) hihi ja nie moge doczekac sie szaszlyczka:-p

Marudka widze,że coraz nas wiecej,że nasze skarby dają nam znac,że juz im sie ciasno robi:-) ja juz z dnia na dzien coraz wiecej stekam,że boli mnie jak kopnie:-) ale ciesze sie,że daje znac to najwazniejsze... bawcie sie dobrze na weselichu :* nio i &&&&& za obrone !!!

Do-ti hmm chyba nie masz zapisywac ile litrow wysiusialas tylko ile bylas w wc, bo z plynami ile wypilas to nie ma problemu, szkl, pol czy litr ale ile wysiusialas przeciez z miarka nie bedziesz latac:-D odpoczywaj duzo na wizycie dowiesz sie co i jak:*

Ostatnia edycja:
reklama
A mi dziś spina się brzuch, a raczej jego podbrzusze i trochę pobolewa, jest lepiej niż wczoraj więc sprzątam na raty.
Starłam kurze - poleżakowałam - odkurzyłam - leżakuje... ;) jeszcze tylko obiadek i prasowanko. Za okna raczej się nie zabiorę. Jak będzie lepiej to wypucuję...

I ja witam sie sobotnio. Dzis plan by nic, kompletnie nic nie robic. Im dalej z tygodniami tym ja coraz wiecej zapierniczam. Mialam na zwolnieniu sobie odpoczywac a wymyslam sobie coraz to inne zajecie. Moj B mnie juz wczoraj opiorkal i kazal dzis lezec i odpoczywac, wiec zamierzam go posluchac. Tym bardziej, ze dom mam sprzatniety na zicher, obiad na dzis juz wczoraj ugotowany, moj byly maz dzis przyjechal by sie z Alicja zobaczyc i poszli do kina, B w pracy... Biore ksiazke i moze cosik poczytam.. Wam tez zycze milego, spokojnego weekendu. Do-ti uwazaj tam na siebie co?

jestem umarnieta :(

pojechalam do kolezanki do szpitala na Karowa, milion lat szukalam wlasciwego bloku w koncu trafilam, okazalo sie ze tylko 1 osoba moze wejsc wiec M zostal na korytarzu. zalozylam niezwykle twarzowy niebieski fartuch i weszlam. okazalo sie ze kolezanka ma juz 3 cm rozwarcia, podlaczona jest do ktg, 2 kroplowki i do 22 lekarze maja nadzieje ze urodzi :szok: to bylo 2h godziny wiec mysle ze juz poszlo dalej rozwarcie i niedlugo Jasio bedzie na swiecie - 6dni po terminie, pomijajac ze jej ginekolozka z luxmedu termin obliczyla blednie o ponad poltora tygodnia:szok:. juz troszke spokojniejsza jestem bo myslalam ze cos sie stalo ze tak szybko ja polozyli ale w pore jednak bo ruchy dziecka zaczynaly byc slabsze. teraz czekam na wiadomosc czy to dzis Jas sie zdecyduje wyjsc :-).

u nas zaczely bolesne skurcze atakowac, w dodatku ten bol jeszcze mam i sama nie wiem co mam z nim zrobic - czy isc na IP z tym czy poczekac do wizyty 2 lipca. bol wzial sie znikad, a juz dzis na skurcze wzielam nospe - nie przypuszczalam ze TO AZ TAK BOLI...poza tym moj glodomor juz nie daje mi zyc, chyba zazdrosny sie robi, bo tylko tatus sie przytuli i juz kopie hehehe :-D

Do_ti a w szpitalu nic Ci nie mowili na temat wczesniejszego porodu? bo to tak troche dziwnie z wypisu sie dowiedziec ze Ci on zagraza...
Joasia ja tam slyszalam ze lato ma byc w gruncie rzeczy chlodne... moze to i lepiej dla nas :)
Monaliza nastepna zalatana :p
Marudka ja mam non stop sikanie i dusznosci, no i problem z przekrecaniem sie bo nieraz to az zaboli. moj maly tez ma cichsze dni a dzis to nam tancowal ;)
Kasia &&& za zdanie egzaminu :)
Futrzakowa witamy serdecznie :)
Demetrios milego grilla nie opal sie ;)
Pajka a Ty juz szalejesz ledwo Ci doktorek pozwolil?

Witam sie w ten sloneczny piekny dzień. My dzisiaj z corcia cały dzien poza domem bo byłyśmy u moich rodzicow a mój M jak zwykle w weekend juz od miesiąca kładzie kostke przed domem. Połowe juz ma wiec do konca wakacji na pewno sie uporamy i na jesień nie bedzie juz błota. Cudna perspektywa
:-)
Witam wszystkie Wrześniówki. Prócz tego że oczekuję na wrześniowe maleństwo jestem marcówką 2011:-) troszkę tu pozaglądam, pewnie i czasem coś skrobnę:-) pozdrawiam Was wszystkie:-)

Witam serdecznie tym bardziej ze z moich okolic jestes bo widze ze trójmiasto

witam sie

jestem nie w humorze :( stąd mnie dzisiaj malo...

Beacia a przygotowujesz malego na przyjscie bebika ? bo my już sporo rozmawiamy z synkiem, ostatnio mialam 8 miesięczną dziewczynkę na rączkach to zero zainteresowania tzn podszedł powiedzial ;dzidzia" i poszedł się bawić...

Maluszek ja mam problem ze spaniem juz od miesiaca podłóż sobie cos pod poduszkę, zebyś wyżej spała... zobaczysz jaka ulga:tak:

Martusia mam nadzieje, ze pobyt u mamy mily i udany:)

Joasiu nie siostra nie zawiodla jednak synuś miał typowy dzień mamusi nie chciał się bawić z ciocią tylko na rączkach u mamy... chyba mamy bunt 2-latka

Futrzakowa
witaj i się rozgość:)

Demetrios wzajemnie udanego weekendu:)

Marudka u mnie to samo, ale im dziec większy tym bolesniejsze będą te kopniaczki:) damy radę:)

Do_iT oni zawsze tak piszą... jak nic się nie dzieje nie masz się czym martwić:) a leżałaś na Bogucicach?? jak tak to oni tam cuda wianki wypisują:)

Martusia niestety niekiedy jest to niezależne od nas:( a ja mam mega cieżki okres teraz:(

Martusia nic nie powiedzieli - będę wyjaśniać na środowej wizycie ten wpis

i od tego myślenia zaś ciśnienie powyżej 130 :(

Pajeczko przesyłam kilo humoru - dobrego oczywiście. Tak na Bogucicach. Wypisują, mówią że wsio ok, a piszą mi takie pierdoły i stresują tylko człowieka

hej Mamusie!
mam nadzieję,że weekend Wam upływa w miłej atmosferze, ja jutro jeszcze 2 egz i ostatni w piątek, dziś rano wstaję, a tu zaczyna coś ze mnie lecieć....myślałam, że zawału dostanę, ale wmówiłam sobie że to chyba jakieś upławy albo coś takiego i cały dzień praktycznie latam do łazienki i sprawdzam, teraz się nic nie dzieje, we wtorek mam lekarza i tak zwlekam na razie z wizytą na IP, bo jak pójdę to na pewno mnie położą na oddział
myślicie, że to realne żeby w 30 tyg powoli sączyły się wody płodowe?... ale to chyba powinny regularnie jakoś, może ja mam niewyleczoną infekcję i to jakiś skutek uboczny, jestem w kropce, pocieszam się tylko tym że Mała rusza się tak jak zawsze

reklama
doti zapisuj ile szklanek plynow wypijasz a z siuskami to ilosc razy w ciagu doby, najlepiej mysle gdzies w lazience miej karteczke i zaznaczaj sobie ile razy bo chyba nie wymagaja na zeby to w litrach mierzyc:-D mam nadzieje ze wyniki wypadna dobrze:* podziekowalam za posta ze sprzataniem hehe bo ciesze sie ze miarkujesz wysilek:-p

maluszek oszczedzaj gardelko:* udanego grilla u Taty:) ja Naszemu tatusiowi wyslalalam takie cosik tytulujac laurka dla Tatusia:
SAM_1523.jpg

*martusia hehe widze ze wszystkie dzieciaczki takie zazdrosniki nie tylko moja Mala:) powodzenia dla kumpeli:) a jes;li chodzi o te skurcze to skoro rzeczywiscie tak bola a no spa nie pomaga ja bym raz dwa jechala na IP przeciez do 2 lipca zwariujesz z niewiedzy czy to normalny objaw czy moze jednak trzeba interweniować daj znac czy przeszlo i co postanowilas zrobic:) tulam...

mantezowa i wozka nie upaplasz w blotku :) M wie co robi hihi

Pajka wiadomo mama jest nie do zastapienia:)

lenka oj bidna Ty powiem Ci ze ja ciagle chodze i sie zstanawiam czy nie popuscilam czy to wody hehehe ale zauwazylam ze nie dosc ze tak czesto chodze siku to wystarczy kichniecie i niekontrolowanie wyplywa ze mnie co nieco i dlatego bez wkladek ani rusz, mysle ze moze i tak byc u Ciebie ale jesli Cie to niepokoi to moze odwiedz IP:*

Ostatnia edycja:
Do góry