reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

witam sie

wróciłam od mamy...Zakupiłam pare rzweczy dla synka i fasolki w Pepco

głowa mnie boli :/

odebrąłam wyniki moczu :):):):) NIE MA BAKTERIII pierwszy raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak się cieszę :D

Palemko
cieszę się bardzo :) ale klocuś Ci się szykuje, ale najważniejsze, ze ok.

Jasminum nie stresuj się jak masz takiego kompa nic dzidzi nie grozi:)
reszte dziewczynek pozdrawiam

kochane przypominam, ze w kwestii wizyt, lekarzy itp jest wątek
https://www.babyboom.pl/forum/wrzesien-2012-f441/wrzesniowki-u-lekarza-55885/ więc wszystkie te posty przenoszę tam.

reklama
Asiu zazdrośnica mała, a co tylko jej mamusia i nikogo innego :D
dziś też popijam kawusię mrożoną ;)

Fasolka i niech już taki unormowany zostanie - trzymam kciuki &&&

Martusia tylko, że mi nie da się tego wytłumaczyć :D
Dzidzia się już przyzwyczaja to tego hałasu więc chyba nie powinno ją aż tak budzić. U mnie za to nagminnie okradają piwnice, bo mieszkam w wieżowcu

Pajka czyli najlepszy sposób to mniej kontaktów ;)
A co do wyników - popatrz mała rzecz a cieszy. Dobrze, że tych bakterii nie było, ja idę w poniedziałek na badania.

Palemko czyli w sumie trzymacie się. Będzie dobrze. Super, że z kruszynką wszystko ok. Trzymamy kciuki.

Maluszek zdrówka życzę...

Gorgusia ja od 2 dni mam 90/50, a muszę łykać tablety na nadciśnienie.

dziś leniwy dzień tylko poprałam, poprasowałam, zrobiłam 2 obiady :)

męczę się z zatkanym nosem i już nerwicy dostaję
lekarz mi pozwolił nasivin a tam piszę, że brać go można 5-7 dni, a biorę go już dłużej
tak to jest jak się ulotek nie czyta
ratunku!!!

Palemko super że Maluszek taki duży no i oby posiedział w brzuszku jeszcze troszke!!!
poczytałam i zmykam bo mnie też cosik dziś dopadło,mega katar, ból głowy i kości taki z enie daje rady no i 38stopni mialam o 12 a o 6rano bralam paracetamol bo myslalam z eumarne z bolu stawow:(

Maluszek zdrówka

Do_ti Na zatkany nos zamiast leków zwykłych może spróbuj sposób domowy Babciny ale sprawdzony (osobiscie). czyli AMOL lub perfum jakiś kwiatowy zapach. kilka kropel do wrzątku i wdychać napar przez 5 minut. (działa też fajnie na cere)
albo na chusteczkę wkropić i kilka wdechów zrobić z tej chusteczki perfumu lub amolu.
jesli chodzi o perfum z chusteczki szybko wietrzeje wiec tylko ten najostrzejszy zapach wdychać. mi pomogło. tak trzy dni. 2-3 napary lub chusteczki dziennie.
szczerze nie wiem czy moze miec to jakies skutki uboczne ale ja sobie z katarem tak często radziłam.

My własnie wstalismy, spałam 4 godzinki i czuje sie jeszcze gorzej:-(
Nadrobic was kochane to nielada wyzwanie hihi no ale dla chcącego nic trudnego :) juz Wam odpisuje :)
i ciesze sie,że nadal wszystkie w dwupaczku:)

Gorgusia dzieki za założenie nowego wątku:) przydatne dla kazdej mamusi. Ja sie dowiedzialam,że nie musze brac zadnych podkladow, pamperwsow bo wszystko bedzie i mam sie o to nie martwic.

Ansure to ja zakupuje odrazu ten olejek migdałowy a noz cos pomoze:p takze dziekuje za info :)

Pajka Twoje wypowiedzi nie raz podniosly mnie na duchu i tym razem tez mnie nie zawiodlas hihi :) dobrze wiedziec jakie masz doswiadczenia z polozna bo kazdy oczywiscie nie doswiadczone osoby strasza tak z tym kroczem,że masakra i opowiadaja" moja kolezanka tak pekla od cipki do dupki chodzic nie moze a juz dwa tyg po porodzie " " oni tna tyle,że hoho i na nic nie patrza " nie slucham, nie wierze ale jednak im blizej porodu to juz wszytkim zaczynam sie przejmowac. Ciesze sie,że wyniki okej i nie ma bakteri :)

Do-ti haha z ta waga masz jak ja, na ostatniej wizycie tez dostalam zawalu,że sie sama nie waze ale glownie dlatego ze moja waga jest do dupy:/ tak bym wolala sie nastawic. Moze teraz nie bedzie zle u mnie wizyta w pon a ja juz 3 dzien nie mam apetytu. slodkiego nie jem, lece praktycznie na owocach czy jogurtach

Maleństwo fajnie masz z takim szefem, nie dosc,że Cie docenia to i Ty mozesz sie czuc potrzebna itd. Mnie zawsze kierowniczka niby doceniala i chwalila ale tylko bylo widac po tym,że mialam troszke wieksza premie od dziewczyn no ale co z tego jak zrobili mnie tak z umowa i nie mam jak wrocic bo juz na moje miejsce jest osoba ehhh

*Martusia* z moim synalkiem roznie bywa, kiedys reagowal jak sie polozylam na lewy bok, teraz wystarczy jak poloze reke podotykam a nawet jak do niego mowie haha a jak poloze sie na wzak to chwila i kopie czy plywa sobie :)

Palemka &&& za Was jak najdluzej w dwupaczku!!! odpoczywaj!!! ale córa to juz duza, sama jestem ciekawa ile moj urwisek juz wazy i mierzy dowiem sie w poniedzialek!! :)

Martusia1605 co tam u Was slychać? jak sie czujecie? odezwij sie :)

Ja tez chce porod rodzinny ale tak naprawde nie wiem jak wyjdzie. Smialam sie ostatnio,że co do czego to jeszcze sama pojade autem bo albo wszyscy beda w pracy albo po %%%.

Ja tez nie licze ile kasy poszlo na lekarzy, badania i leki 1300 juz napewno. Ostatnio zamowilam
na allegro swoje witaminki bo zaoszczedzilam 17zl wiec odrazu wzielam 2op czyli 34zl w kieszen i wysylka darwmowa a apteka jest ok i sprawdzona

Maluszek ale kto wie czy dla Ciebie jakieś inne stanowisko się nie znajdzie. może lepsze wyższe. lub asystentka kierowniczki.

Maleństwo No kochana ja pracuje w handlu, w sieciówce prezesa firmy nawet nie znam mam nad soba kierowniczke i zastepce (sa to siostry) wiec jak widzisz jak cos to tylko powrot na swoje stanowisko wchodzi w gre, no ale ja juz wiem,że tam u góry nie przedłuza mi umowy moze jakbym wrocila w grudniu i poprosila to mozeee ale malucha nie chce zostawiac po 2-3 miesiacach w złobku czy opiekunce ale wiesz co mysle,że to dobry moment,żeby zmienic prace na lepsza ale wiesz jak sie wie,że ma sie gdzie wrocic i "kiedy chce" to człowiek taki spokojniejszy bybył :)

Maleństwo No kochana ja pracuje w handlu, w sieciówce prezesa firmy nawet nie znam mam nad soba kierowniczke i zastepce (sa to siostry) wiec jak widzisz jak cos to tylko powrot na swoje stanowisko wchodzi w gre, no ale ja juz wiem,że tam u góry nie przedłuza mi umowy moze jakbym wrocila w grudniu i poprosila to mozeee ale malucha nie chce zostawiac po 2-3 miesiacach w złobku czy opiekunce ale wiesz co mysle,że to dobry moment,żeby zmienic prace na lepsza ale wiesz jak sie wie,że ma sie gdzie wrocic i "kiedy chce" to człowiek taki spokojniejszy bybył :)

ja jeszcze mam plus że mam elastyczny grafik.
3mam kciuki by z jakąś pracą Ci się udało jak będziesz wracać.

No to duzy plus, u mnie idzie sie nawet z drugiej zmiany na rano co jest niezgodne z prawem, jakbym chciala i moghla wrocic to nie byloby mozliwosci na mniejszy etat czy zeby pracowac na 1 zmiane chociaz na kilka miesiecy dlatego im taki pracownik nie potrzebny wiem jak to bylo z innymi mamusiami. Takze nie ma co gdybac zobaczymy po porodzie mam nadzieje,że praca sie znajdzie:-)

reklama
Do góry