reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

jasminum82 jak ja nie cierpię takich tekstów od koleżanek i innych doradców .... wczoraj łaził po mnie robak i sie przestraszyłam i zlapałam za szyję bo tam siedział robak a teściówka na to "nie łap sie tak krzywdę dziecku robisz będzie całe w plamach" i seria opowieści jak to ktoś sie czegoś złapał dotkną i dziecko miło plamy
Kurna żyli w czasach gdzie nie mogli czegoś zbadać i wymyślali cudowne historie... więc odpowiedziałam że najważniejsze dla ciężarnej to nie słuchać takich głupot tylko święty spokój ..No nie cierpie a ciągle łazi i tak do mnie gada już powiedziałam dla męża żeby więcej do mnie sie tak nie odzywała bo jak na prawdę coś wykracze to będzie jej wina. Po za tym przypomniałam histoie jej czarnowidztwa jak powiedziała zebym nie chodziła boso po domu bo wdepnę w szkoło a nie było żadnego szkła ... kilka godzin później sprzątałam śmieci i wdepłam w szkło
I jeszcze jedno też siedze w domu i też zamawiam przez internet bo to teraz okno na świat zeby nie zwariować te które biegają po mieście do pracy itd nie zrozumieją jak ciezko jest leżeć jeszcze z humorami ciążowymi - i nie jest w tym nic złego że tak urozmaicamy sobie czas - najlepiej to chyba kurna nas przywiązać do łóżka zebyśmy sie gapiły w sufit ...grr

Ostatnia edycja:
reklama
pewnie, że myślałam, tylko nie mam kontaktu do żadnej i nie znam cen:( Kto jest Twoim lekarzem na Polnej?

Ja chodzę do dr Gurynowicza, prywatnie. Cen tez jeszcze nie znam jesli chodzi o połozną, ale kontakt do jakiejs mam. Myslę, że w tym miesiącu się do niej odezwe i dowiem co i jak, bo chyba juz powoli czas na to.

hop hop :)

zla jestem jak nie wiem, znowu po raz enty mnie obudzili sasiedzi trzaskajac ile wlezie drzwiami do windy, ide dzis do nich zwrocic uwage bo juz nie wytrzymuje :wściekła/y:. moj maly zmienil sobie pory aktywnosci na dobre, budzi mnie teraz rano :)

Palemko ale sie ciesze ze u Was wszystko ok :) ale bedziesz miala coreczke jak sie patrzy kawal kobitki :)
Fasolko ale ze w sensie makrosomia plodu? cos u Ciebie na to wskazuje? mysle ze lekarz juz cos by Ci mowil na ten temat...
Demetrios to uff ;) jeszcze polowa sprzatania przede mna ale musze najpierw odzyskac piwnice.

a my jedziemy w weekend do Wola Parku na te usg 4D, moze sie zalapiemy ;). tylko nie wiem czy jest sens, bo za 4dni mialabym na NFZ. jestem w kropce-z jednej strony chce zobaczyc malego, z drugiej skoro czekam od 19tc to juz doczekam do 28 czerwca. ale jak widzialam jak M sie zapalil do tego pomyslu to juz nie chcialam macic... i co tu zrobic, ech. poradzcie cos :)

MARTUSIA ja bym poczekała do NFZ usg no chyba ze to wcześniej inne lepsze jak piszesz 4D a macie fundusze:)

to znaczy w Wola Parku bezplatne usg organizowane przez fundacje 'szczesliwa mama, szczesliwe dziecko'. maja byc tez pokazy pielegnacji noworodka itp. no sama nie wiem naprawde. a jak poje na NFZ to nie zobacze malego bo jest tak sprzet ustawiony, 10 minut i po wszystkim a sam lekarz wykonujacy badania mowi tylko ile wazy, ile mierzy i czy wszystko w porzadku. opis i zdjecie malego zobacze 2 lipca.

Witam Was kochane :* ja powrocilam z chorobstwem, zle sie czuje katar leb mi peka i nawet ucho boli jak kicham czy smarkam:-( ehh wiec sie kłade i pozniej Was nadrobie co slychac u Was itd. Pozdrawiam!!!!

Hej Kochane. Te zmiany pogody nie działają na mnie dobrze... dziś znowu prawie fiknęłam w sklepie. Cała zlana potem, duszno, ciemno przed oczami. I znowu niziutkie ciśnienie 105/55. Ledwo samochodem dojechałam kawałek do domu.

My też planujemy poród rodzinny. Wiem,że przy M będzie mi dużo łatwiej. W naszym szpitalu jest jedna sala do porodów rodzinnych, ale jak jest potrzeba to ją dzielą parawanami, albo robią salę rodzinną z jakiejś innej. Poród rodzinny jest darmowy i znieczulenie też.
Zastanawiałyście się nad zzo? U nas położna w sumie poleca to rozwiązanie i na pewno biorę to pod uwagę w razie potrzeby.

Palemka- cieszę się,że u Ciebie w porządku. Ciekawe ile mój Malutki waży. Jutro się dowiem. Mamy to trzecie rozszerzone usg ze wszystkimi pomiarami, które robi się po 30tc. Stresuję się, ale liczę,że wszystko będzie ok. Jutro mam imieniny i chcę taki właśnie prezent- dobre wieści :)

reklama
to znaczy w Wola Parku bezplatne usg organizowane przez fundacje 'szczesliwa mama, szczesliwe dziecko'. maja byc tez pokazy pielegnacji noworodka itp. no sama nie wiem naprawde. a jak poje na NFZ to nie zobacze malego bo jest tak sprzet ustawiony, 10 minut i po wszystkim a sam lekarz wykonujacy badania mowi tylko ile wazy, ile mierzy i czy wszystko w porzadku. opis i zdjecie malego zobacze 2 lipca.
aa to faktycznie może szybciej lepiej?:)

Do góry