reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej dziewczyny za chwile będę was nadrabiać i pisać ale proszę was o poradę
mam straszne "ciągnięcie", napięcie i ból w okolicach pępka - brałam jak lekarz kazał nospę ... złapało mnie wczoraj wieczorem jak sie połorzyłam spać i boli do dziś sama nie wiem co robić

reklama
Merlin - chyba najlepiej udać się do szpitala/lekarza... nie czekać, skoro Ciebie boli i nie przechodzi -to niech wszystko sprawdzą a Ty będziesz spokojniejsza.

Jasminum - właśnie te komentarze! sama sobie obiecuję, że nie będę się przejmować...ale zawsze wracają w myślach...

Jeszcze niecałe 2 tygodnie do wizyty lekarskiej.... zleci!

hej dziewczyny
widzę, że to jakiś problemowy poniedziałek. mi natomiast od kilku dni brzuch się wpija tak w żebra, że ledwo oddycham albo czasami czuję taki ucisk na jelita właśnie tak pod żebrami i bolą wtedy jelita..Też nie wiem czy to normalne, czy nie:szok::-D

Co znaczy mały, każdy brzuszek jest inny i denerwują mnie takie komentarze osób wokół na temat wielkości brzucha, wpędzają nas tylko w takie właśnie zmartwienia niepotrzebne :no: A jesteś ogólnie szczupłą osobą?

Właśnie widziałam twoje zdjęcie na wątku zdjęciowym, twój brzuszek wcale nie taki malutki :tak:

Mnie irytowało to gadanie od samego początku ciąży, stare baby (przepraszam ale najbardziej one) komentowały że za ich czasów to ciężarna wyglądała jak w ciąży, a u mnie nic w ogóle nie widać - to się ich pytałam czy przez całe 9 miesięcy się chodziło za ich czasów z taaaakim wielgachnym brzuchem? bo to chyba niemożliwe... ja byłam w 16 tygodniu a one by chciały żebym wyglądała jak w 36 co najmniej, co za kretynki. W sumie to dopiero od jakiegoś miesiąca widać u mnie ciążę, a jestem w 7 miesiącu, więc teoretycznie też się martwiłam bo wszyscy tylko komentowali jaki to mam mały brzuszek. A teraz to już mam taki brzuszek, że mnie sami ludzie w kolejce puszczają, a na wczorajszych egzaminach byłam ulgowo potraktowana przez komisję :cool2: jak miło hehe :)

marudka, też mam kłopoty z oddychaniem bo mi już brzuch pod żebra wszedł i pewnie uciska płuca, a jelita mnie bolą jak leżę na plecach i dzieć na nie uciska, więc to chyba normalne :)

Palemko leć do lekarza !!! nei ma żartów i dawaj nam tu szybciutko znać co i jak!!! trzyamy kciukasy!
co do oddychania to myslalam ze tylko ja tak mam bo czytam i nie piszecie ,ale jednak nie tylko :( tez nie moge oddychac najgorzej jak siedze i brzuch mi tak uciska tutaj posrodku zeberek ,makabra jest wtedy i musze sie polozyc bo czuje ze jeszcze chwila i bym zemdlala:( co do bólu w pępku mialam kilka dni temu takie kłucie ,szarpanie i wogóle takie nie miłe uczucie i sie strachnełam a jeszcze doczytałam cudownego dr google i nie spalam 3dni ale w czwartek w szpitalu pytalam to powiedziala lekarka ze wsio jest oki , ze boli bo Mały wypycha go i juz nie dlugo nie bede miala pepka ,wiec sie troche uspokoilam ale w srode chyba pojdziemy do mojego lekarza prywatnie to wszystko wytlumaczy posprawdza i dopiero wtedy bede spokojna:)

Hej laseczki:-)
Ufff jak gorąco,własnie wrócilismy z synem z jagód,uzbieralismy z literek bo na wiecej to nie chciałam dzieci modrowac,tego biegajacego i tego w brzuszku,no i mysle co tu z nich zmajstrowac ,moze jagodziany ale zagubiłam gdzies mój przepis moze któras ma jakis sprawdzony i sie ze mna podzieli na kulinarnym to ja potem sie jagodziana podziele:tak:
Lece jedzonko alankowi zrobic i poczytam co tam u Was.
Widze ze u palemki nie dobrze sie dzieje:-(pędz kochana do lekarza albo izbe szybciochem.&&&&&& za Ciebie

Merlin do lekarza... nie bagatelizujemy jeżeli po nospie nie przechodzi...może nic sie nie dzieje, ale lepiej sprawdzic

Ansure nie zwracaj uwagi na komentarze mały brzuś nie rowna się maly dzidziuś tak samo odwrotnie... ja mialam w poprzedniej ciaży mega brzuch najpierw szedl brzuch potem dlugo długo nic a potem ja... synek urodził sie 3080 :tak:gdzie koleżanki z dużo mniejszym berzusiem rodziły dzieci kolo 4 kg:tak:

dziewczyny no ja jestemw szoku... pierwszy raz usłyszałam od pani - jak się mnie zapytala co będzie , a ja jej mówie, ze prawdopodobnie drugi synek ale czekamy na potwierdzenie to powiedziala "serdecznie gratuluję mój mąż oddałby wszystko, zeby mieć chociaż jednego ( a mają tylko corkę) i pierwszy raz nie uslyszałam głupiego gadania w stylu znowu chlopak... a godzinke wcześniej spotkkałam taką sąsiadkę też sie pytała jak powiedziałam, ze syn to glupią minę zrobiła... no coż są ludzie i ludziska:-D

O tak wiem o czym mówisz pajeczko troche mnie wnetrwiaja te miny i godne politowania komentarze o drugim synu.Jakby mnie niewiadomo jakie nieszczescie spotkało:dry:

reklama
Witajcie wróciłam z mężulkiem i mała z poczty masakra kawałek mam do poczty a z machałam się jak nie wiem co jest okropny skwar na dworzu zaraz uciekam robić obiadek ziemniaczki i kotlecik schabowy z suróweczką.
Też musiałam wysłuchiwać że druga dziewczynka to spytałam czy jak druga dziewczynka to co mam mniej kochać najważniejsze żeby zdrowe było,głównie krytyka i głupie docinki słyszymy od mojej starszej siostry i jej męża ale jednym uchem wpuszczamy drugim wypuszczamy chociaż mimo wszystko wkurza takie gadanie.

Do góry