demetrios
Fanka BB :)
Jejku Magda trzymaj się. Jestem z Tobą. Trzymam kciuki aby jednak to nie było to co myślisz.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pajkaa: ja też ma wzdęcia , dzisiaj strasznie
Chciałam się zapytać, ponieważ przeczytałam z kilku źródeł o Kwasie Omaga 3, że sprzyja w ciąży, dziecko lepiej się rozwija, a nawet jest bardziej inteligentniejsze i nie wiem co o tym sądzić. Zaczęłam go łykać już przed ciążą i zastanawiam się czy nie przestać, czy nie zaszkodzi ? Jem bardzo mało ryb a nawet wcale, podobno kwas omega 3 również są w orzechach włoskich, ich również też nie jem. Doczytałam się również, że kobiety w ciąży i dzieci do 6 lat nie powinny jeść ryb z niesprawdzonych źródeł, ponieważ mogą zawierać szkodliwy ołów. A jak sprawdzić skąd pochodzi ryba, te w sklepach chyba są badane. Co o tym sądzicie, czy łykacie jakieś suplementy? Podobno kobieta w ciąży może łykać 1 g kwasów omega 3. Może któraś z dziewczyn będzie u lekarza i może się zapytać co o tym sądzi gin. Słyszałam, że nie polecają suplementów witaminowych.
czesc kobietki,
U nas niestety nie jest dobrze, Chyba bede sie musiała z Wami pożegnac. Wczoraj wieczorem zaczelam mocniej plamic i bolał mnie dosc mocno krzyz. Obdzwonilam lekarzy i jeden ma termin na 6.02 drugi na maj a trzeci na poniedzialek ale dla mnie to bylo znacznie za dlugo. Dodzwonilam sie do gina na komorke. Powiedział ze mam sie nie denerwowoa, poczekac do jutra i w razie gdybym mocniej krwawiła podjechac do niego do bielska bo akurat ma dyzur tam a to 30 km w jedna strone... Koniec koncow rano obudzilam sie i patrze: krew. Ja wpłacz, maz nie wiedział co robic, ale coz. Musiał jechac do pracy a ja mala raz dwa do żłobka i znowu dzwonie do lekarza. Kazał zrobic beta hcg i przyjechac do siebie. Podłamana poszłam do pracy ale tam kolezanka zadzwonila do swojego gina i mam wizyte poza kolejka na godzine 15. Strasznie sie boje ale tej krwi jest coraz wiecej i jeszcze skrzepy sie pojawiły wiec trace nadzieje. Jedni mowia ze nie moglam poronic bo przy tym boli brzuch a mnie nie boli, mam metlik w glowie a z kazdym tekstem jaki czytam na necie jest mi jeszcze gorzej. Boze do 15 jeszcze tyle czasu. Wyniki beta tez bede miala dopiero najwczesniej o 14 ...
teraz jestem w domu i leze plackiem.
Dziewczyny wiecie jak strasznie sie boje??...
Cały czas łzycisna mi sie do oczu. Jeszcze szlam do samochodu pod gore i kiedy do niego doszlam z 200m to oczywiscie krew znowu poleciala. W tej chwili jest oki i krwi nie ma. Mysle ze juz po wszystkim i to koniec...