reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Monaliza, joasia dzięki, też mam nadzieję, ze już się nie powtózy. to byl moj pierwszy raz w szpitalu (poza porodem oczywiscie) i mam nadzieje, ze ostatni.

Joasia - mi krew codziennie idzie z nosa. i z Hesią jak w ciązy chodziłam, to też mi szła codziennie... i lekarz mi tłumaczył, ze są rozszerzone naczynka i bardziej kruche, i tak się może dziać ;)))

reklama
Witam dziewczynki :-) u mnie poranek zaczał sie od płaczu z nerwów i bezsilnosci :baffled: wychodzi na to ze ja zadnego pieczywa nie moge jesc chyba m kupił mi inny ciemny zjadłam dwie kromki z pomidorem bez masła a cukier wywaliło mi na 160:wściekła/y: wczoraj po grachamce to samo ,na drogie sniadanie zjadłam pomidor ogórek + naturalny jogurt i cukier 98:szok::-D po obiedzie i zupce jarzynowej tez w normie .Odstawiam całkowicie pieczywo zobaczymy....co sie bedzie działo i co diabetyczka powie w srode na wizycie.

A tak pozatym to jakos dziwmie mnie kosc ogonowa -dupcia boli mała uciska czy jak......:confused:

Miłej soboty dziewczynki:-)

Hej ho:)

My po obiadku i spacerku festynowym zaraz mykam na kawulca:D

gorgusia wzajemnie udanego wypadu do znajomych i weekendu:*

martusia uwazaj na siebie i udanej zabawy:*

Pajka wzajemnie udanego Rodzinnego weeku:D

jasminum &&& zeby Twoje meczarnie zostaly wynagrodzone niskim wynikiem glukozy:*

malenstwo przyjemnej i bezstresowej pracy:D a do linka nie mam programu zeby otworzyc na tym gracie:(

lenka fajnie ze sie odezwalas:)ja w tych dolegliwosciach nie mam pojecia wiec nie wiem ale powiem Ci ze moja mala tez zmienia pozycje non stop wczoraj np tak chyba dupke wypiela ze mialam po jednej stronie wielllka banie hehe kosmicznie to wygladalo ale jak tylko chwycilam za fona wrocila na miejsce drazni sie ze mna moja Wredotka, po Tatusiu:-D

Lotka hello udanego weekendu:)

misia i jak wozek sie spodobal??

fasolka powodzenia w dietowaniu:*

Udanego weekendu ja juz sie zegnam buziole w brzuchole:***

Witam sie po Dniu Dziecka w naszej wiosce. Było rewelacyjnie, tylko ledwo doszłam do domu, bo już mnie zaczęło boleć i ciągnąć między nogami, teraz do konca dnia już odpoczywam heh. Fotki wkleje wiadomo gdzie :cool2:.
Aaa zalatwilam opiekunke za 4zl/godz sasiadke, a jednoczesnie wlascicielke mojego mieszkania z dolu :-D, jest tam chlopiec 4 m-ce mlodszy od Oliwki wiec w ogole super, mialam tez propozycje dziewczyny 17 letniej za 5zl/godz.
Ale napisze Wam jedna sytuacje apropo szukania niani, i tu ostrzezenie jak trzeba byc ostroznym, wczoraj dzwonila do mnie jedna babka, ze jej Corka by sie zajela Oliwka, dziwny taki telefon bo sobie mysle Mamusia dzowni w imieniu Corki? Na dzisiejszym festynie do mnie podeszli, i dziewczyna nie wydusila z siebie ani slowa, tylko potakiwala Mamusi, ktora ma 5 dzieci, a ktora twierdzi, ze jej Corka w zeszlym roku zajmowala sie przez lipiec i sierpien dwojka dzieci i dostawala 10z/godz przy pracy 10 godz dziennie co m-nie daje 2200zł :szok: w zyciu nie uwierze, ze ktos w naszej popeegerowskiej wsi by placil 16tce ponad dwa tysiace za opieke nad dziecmi. Mysle, ze Mamusia zobaczyla jak jestesmy firmowo pooubierani (w lumpach ;-)) i chciala zebym ja naiwna tyle placila, i Corke wypchnac do pracy, zeby ich w lato utrzymywala. Dodam, ze byli to ludzie raczej biedni, w podartych ciuchach...

jasminum no te bole u mnie to chyba skurcze, ja biore luteine i nospa forte, w poniedziałek idę do ginekologa zobaczyć co te moje skurcze nawyprawiały
lenkka chodzi Ci z ta drozdzyca o grzybice pochwy, ja sie z tym meczylam latami, dopki nie dostalam takich super drogich tabletek, kurcze tylko nie pamietam jak one sie nazywaly, ale mysle, ze jeszcze gdzies znajde, i potem zrobilam sobie kuracje calym opakowaniem lactovaginalu i w koncu po latach nie mam tego ustrojstwa :-D, jesli chodzi Ci o grzybice pochwy to napisz to poszukam jak te tabletki sie nazywaly

Witam sie po Dniu Dziecka w naszej wiosce. Było rewelacyjnie, tylko ledwo doszłam do domu, bo już mnie zaczęło boleć i ciągnąć między nogami, teraz do konca dnia już odpoczywam heh. Fotki wkleje wiadomo gdzie :cool2:.
Aaa zalatwilam opiekunke za 4zl/godz sasiadke, a jednoczesnie wlascicielke mojego mieszkania z dolu :-D, jest tam chlopiec 4 m-ce mlodszy od Oliwki wiec w ogole super, mialam tez propozycje dziewczyny 17 letniej za 5zl/godz.
Ale napisze Wam jedna sytuacje apropo szukania niani, i tu ostrzezenie jak trzeba byc ostroznym, wczoraj dzwonila do mnie jedna babka, ze jej Corka by sie zajela Oliwka, dziwny taki telefon bo sobie mysle Mamusia dzowni w imieniu Corki? Na dzisiejszym festynie do mnie podeszli, i dziewczyna nie wydusila z siebie ani slowa, tylko potakiwala Mamusi, ktora ma 5 dzieci, a ktora twierdzi, ze jej Corka w zeszlym roku zajmowala sie przez lipiec i sierpien dwojka dzieci i dostawala 10z/godz przy pracy 10 godz dziennie co m-nie daje 2200zł :szok: w zyciu nie uwierze, ze ktos w naszej popeegerowskiej wsi by placil 16tce ponad dwa tysiace za opieke nad dziecmi. Mysle, ze Mamusia zobaczyla jak jestesmy firmowo pooubierani (w lumpach ;-)) i chciala zebym ja naiwna tyle placila, i Corke wypchnac do pracy, zeby ich w lato utrzymywala. Dodam, ze byli to ludzie raczej biedni, w podartych ciuchach...

to ciekawa mamusia. i co jej powiedziałaś??
ja zajmowałam się trójka dzieci w wieku przedszkolnym w mówię Wam że 16tka nie dałaby rady z dwójką. dodam że mam sama młodszych braci dwójkę (diabełki) a te co się zajmowałam nimi to byli grzeczni ale ledwo przy nich nadążałam. a 16ka co innego ma w głowie i pewnie matce bała się sprzeciwić dlatego pokiwała tylko głową. a z tym że może miała dla mamy zarobić to bardzo możliwe. kto to wie.
ale dobrze że znalazłaś kogoś starszego i lepszego.

malenstwo napisalam jej mamusi sms jak tylko poszli z festynu ze decyduje sie na inna propozycje, nie wyobrazalabym sobie miec w domu takiej dziewczyny, ktora de fakto pracowac raczej nie chce tylko Mamusia jej kaze, i zal mi tej dziewczyny troszke, bo stala biedna jak taki slup soli, w miescie 8km od nas placa maks 800zl wiec szczerze watpie, ze ktos jej tyle kasy zaplacil, a jakby tyle zarobila to raczej na pewno nie mialaby na sobie podartych ciuchow, no chyba ze tak jak ja mowie utrzymywala rodzine, ale na pewno tyle kasy nie dostala,teraz juz za pozno, ale moglam poprosic ich o nr telefonu do tych ludzi co jej niby 2200zl placili i przy nich zadzwonic zeby nie zdazyly nikogo podstawic

reklama
malenstwo napisalam jej mamusi sms jak tylko poszli z festynu ze decyduje sie na inna propozycje, nie wyobrazalabym sobie miec w domu takiej dziewczyny, ktora de fakto pracowac raczej nie chce tylko Mamusia jej kaze, i zal mi tej dziewczyny troszke, bo stala biedna jak taki slup soli, w miescie 8km od nas placa maks 800zl wiec szczerze watpie, ze ktos jej tyle kasy zaplacil, a jakby tyle zarobila to raczej na pewno nie mialaby na sobie podartych ciuchow, no chyba ze tak jak ja mowie utrzymywala rodzine, ale na pewno tyle kasy nie dostala,teraz juz za pozno, ale moglam poprosic ich o nr telefonu do tych ludzi co jej niby 2200zl placili i przy nich zadzwonic zeby nie zdazyly nikogo podstawic

no ale takie mamy niektóre są. ja sama się na pracę decydowałam i prawie wszystko mamie dawałam. czasem żałuje że sobie nie odkładałam miałabym wiele rzeczy ale było minęło. teraz zarabiam na własną rodzinkę.
a tamta dziewczyna da radę wyniesie się pewnie z domu przy pierwszej możliwej okazji.

Do góry