reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Cześć Kobietki:)
Karolina krechy masz przepiękne!! moja to była duzo słabsza niz Twoje, ale grunt że ja widziałam:)
Cyniczna moje kondolencje... strasznie przykro:(

Ja dzisiaj po pracy zmeczona na maxa. Miałam nokomu nie mówic ale oczywiscie mnie podkusiło i musiałam się pochwalic kolezance, no i bracia musza wiedziec bo jestem u nich zatrudniona. Mama chyba się domysla ale jeszcze nic nie mowie. Zaczyna mnie dosc mocno wybijac i mam obawy ze za 2 tygodnie juz w nic się nie bede miescic. Przy Lence zaczeło widac w 12 tygodniu a w 17 miałam już ładną piłeczkę. Kurcze wszystkie swoje zeczy ciazowe dałam bratowej i glupio mi je teraz odbierac jak ona tez w ciąży... musze kupic jakies spodnie na allegro. A jak u Was?? Na dzien dzisiejszy waże 47 kg przy wzroscie 164cm wiec masakrycznie mało. W pierwszej ciazy przybrałam 22kg. Wszystko zeszło i sladu nie ma. Ciekawe jak bedzie tym razem. Chciałabym zostac po porodzie na wadze 53 kg ale zobaczymy czy sie uda.

reklama
Cyniczna przykro mi
[*]
dziewczyny ja to dopiero się stresuje jak WAs czytam!!! większość z Was widziała już choć pęcherzyki i ma piękne betki kilka dni temu któraś z Was (przepraszam że nie pamietam ale od kiedy zafasolkowałam straciłam pamięć i koncentracje:pPP) napisała że w 34dc miala ponad 1000 a ja w tym samym dniu tylko 174,4 to pomyślcie sobie co ja czuję :(((( stresior na maxa choć staram się nie denerwować dla Kropka ale cięęęzko bardzo!!! nastepną wizytę mamy w następny czwartek więc jeszcze 9dni czekania na ten największy CUD w postaci bijącego serduszka!!!
3mam za Was mega kciukasy i obyśmy dotrwały do końca w takim gronie:) :tak:

Cyniczna przykro mi
[*]
dziewczyny ja to dopiero się stresuje jak WAs czytam!!! większość z Was widziała już choć pęcherzyki i ma piękne betki kilka dni temu któraś z Was (przepraszam że nie pamietam ale od kiedy zafasolkowałam straciłam pamięć i koncentracje:pPP) napisała że w 34dc miala ponad 1000 a ja w tym samym dniu tylko 174,4 to pomyślcie sobie co ja czuję :(((( stresior na maxa choć staram się nie denerwować dla Kropka ale cięęęzko bardzo!!! nastepną wizytę mamy w następny czwartek więc jeszcze 9dni czekania na ten największy CUD w postaci bijącego serduszka!!!
3mam za Was mega kciukasy i obyśmy dotrwały do końca w takim gronie:) :tak:

Maja nie przejmuj sie tak, pomyśl że ja mam gorzej. Kreseczki na teście wyszły bardzooooo delikatne a wizyte u gina mam dopiero za 2 tygodnie jak dobrze pojdzie.

u nas tez delikatne były :( a na wizytę poszłam ze wzgledu na bóle brzucha ale juz zaczyna być oki :) trzymam za Was kciukasy MEGA takie!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

To przeciez oczywiste, ze wszystkie dotrwamy spokojnie w dwupakach do wrzesnia! :-) &&&&&&&&&&&&

U nas wiedza dopiero 2 osoby, nasz przyjaciel, ktoremu w sylwestra urodziła się córeczka i mój brat. Rodzicom powiemy za tydzien, jak bedzie ladne bijące serduszko... a inni to pewnie bedzie tak, ze po mojej stronie moja matka wygada sie wszystkim w 5 min, a po stronie meza pewnie poczekają, az sami się wszystkim pochwalimy... ;-)

To przeciez oczywiste, ze wszystkie dotrwamy spokojnie w dwupakach do wrzesnia! :-) &&&&&&&&&&&&

U nas wiedza dopiero 2 osoby, nasz przyjaciel, ktoremu w sylwestra urodziła się córeczka i mój brat. Rodzicom powiemy za tydzien, jak bedzie ladne bijące serduszko... a inni to pewnie bedzie tak, ze po mojej stronie moja matka wygada sie wszystkim w 5 min, a po stronie meza pewnie poczekają, az sami się wszystkim pochwalimy... ;-)
Ha ha ha no jak bym czytała o swojej rodzinie czyli matka w 5 minut,a teściowa poczeka,albo powie w domu w tajemnicy i będzie kazała udawac że nic nie wiedzą.
Czyli wiedza niby najbliższa rodzina a tak naprawde to pewnie juz z pół parafi moja matka poinformowała,choc dostała zakaz:-p
Majunia a ty się tak kochana nie stresuj napewno wszystko będzie dobrze.
Dobranoc laseczki

dziewczyny ja nie byłam na becie- z uwagi na pracę mam bardzo utrudniony dostęp do laboratorium i musiałabym brać dzień wolnego, a to z kolei nie bardzo mi sie uśmiecha :(((

ale jak tak mówicie to może pójdę?

do lekarza chciałam sie umówić dopiero za dwa tygodnie, czyli pod koniec 6 tygodnia.

a co do rodziców.... to chcemy powiedzieć za tydzień w weekend- będzie to dzień babci i dzień dizadka, więc okazja rewelacyjna ;) zamówiłam kartki z tej okazji i chcemy do tego dokupić malusienkie buciczki ;)
nikomu więcej na razie nie mówiłam poza koleżanka z pracy, z którą bylyśmy razem na etapie starania się ;) na wszystko przyjdzie czas ;)

witam się :)

MAJA nie stresuj sie ja nie robilam bety i nie bede robiła a do wizyty mam 2 tygodnie wiec muszę się uzbroić w cierpliwość.Nie martw się będzie dobrze musi być. A nie powtarzalaś testu?

Lotka
moja mamcia też wygadała a tesciowie tą informację po prostu zlali...

Pajka sikańców to ja zrobiłam 10:-) nawet dzis jeszcze elektroniczny zrobilam i pokazal wiecej niz 3tydzien ciazy ale to sikaniec a betka pokazuje powtorzona czy prawidlowo przyrasta ale powtorzyc nie moge no ale musi byc dobrze juz tylko tydzien i 1dzien:tak: Pajka z naszego wątku Alebur też zafasolkowala:) i tez wrzesniowka:)

A mysmy powiedzieli rodzica i rodzenstwu:))) aha no i w pracy wiedza bo na zwolnieniu jestem na to:)

reklama
Mi się z informowaniem kogokolwiek nie spieszy... zwłaszcza w zaistniałej sytuacji. Ogólnie i tak uwaga się skupiła wokół ciężarnej bratowej i nikt szczególnie nie zwraca jakoś uwagi, że nie jem rolady łososiowej czy nie piję wina. Mama moja wie, ciężarna bratowa, mąż i wystarczy jak na razie. Może powiem po wizycie 14ego lutego (fajna data na usg genetyczne:tak::-D)?

Do góry