ja mam nospe 3x1. lekarz dopiero jutro ma ocenic czy to postepuje czy nie(ostatnio bylam 1,5 tyg temu). z wynikow krwi mi sie wydaje ze da mi cos tez na anemie. na dzis dzien jest lepiej, tzn nie twardnieje mi brzuch tak jak przed braniem nospy, no ale jutro wlasnie sie dowiem co i jak :-)Lotka, nie wiedzialam przykro mi. Nie wiem dlaczego coraz wiecej kobiet ma z tym problemy....te szyjki(( Ciekawejak bylo z naszymi babciami, moja sie za glowe lapie jak jej mowie ze mam wizyty co miesiac( teraz co dwa tyg) bo ona miala dwie wizyty przez cala ciaze!
![]()
A masz jakies leki przepisane? Ja magnezin 500 3X1 , nospe 3x1 i zaraz sie dowiem czy i luteine. (Mam w domu wiec zaraz zadzwonie do cioci ktora pracuje z moim ginem). Dziewczyny podobno biora lutke na ta szyjke.
reklama
M
malenstwo20
Gość
patrysia to może od wysiłku?? nie wiem. jak bedzie tak coraz czesciej powiedz to swojemu gin. i daj znac.
maluszek2012
Fanka BB :)
Patrysia wychodzi na to,że nie powinnas duzo chodzic czy sie przemeczac... ale tak jak piszesz przy dwoch urwiskach sie nie da ale pewnie lekarz tez zaleci odpoczynek. Moze jednak idz na wizyte skoro czujesz,że cos sie dzieje tym bardziej,że juz z jednym synkiem tak mialas... dziewczyny kiedys pisały,że łyżeczkowanie moze miec wpływ na skracanie sie szyjki jak dobrze pamietam.. ale ja tez mialam tez zabieg i poki co u mnie jest dobrze, szyjka tez wiec mam nadzieje,że bedzie dobrze do konca:-)
amy22, brzuchatek ze skracającą się szyjką z nakazem leżenia jest tutaj kilka, więc nie jesteś sama. A co do naszych babć - ja się założę że kiedyś też kobiety miały problem z szyjkami, tylko nie było to diagnozowane jak i wiele innych chorób. Jak urodził się wcześniak to albo przeżył albo nie. Moja klientka (76 lat) mi opowiadała że trzecie dziecko straciła w 6 miesiącu, urodziło się i żyło 3 godziny, więc od czego to było? pewnie szyjka jej nie wytrzymała, tak jak dzieje się to w dzisiejszych czasach, tyle że teraz w porę można to zatrzymać a kiedyś po prostu traciło się dziecko.
Tak samo jak jest z łożyskiem przodującym - kiedyś jak nie było usg, o tym że łożysko jest przodujące dowiadywano się przy porodzie - i tu inna klientka mi opowiada jak jej siostra rodziła i okazało się że najpierw wyszło łożysko, pępowina, a dziecko na końcu, spowodowało to niedotlenienie dziecka i dziś to dziecko, a raczej ten (już) mężczyzna jest upośledzony. Na szczęście teraz mamy usg i w takiej sytuacji robi się cesarskie cięcie i dzieci są całe i zdrowe.
Naprawdę teraz mamy lepiej, kiedyś też były poronienia, przedwczesne porody, tylko że nic nie można było zrobić, a dziś można.
Większość moich koleżanek też bez problemów przechodziło ciążę, mało się przejmowały swoim stanem, równie dobrze mogły wcale u lekarza nie być bo ciąże przebiegały książkowo. Pewnie one są z tych co to w zamierzchłych czasach naszych babć, urodziły by po 8 dzieci i godzinę po porodzie dalej szły orać pole
))
No ale nic... ja tu gadu gadu, a muszę się uczyć na egzaminy...
Na dodatek mam dzisiaj wściekliznę, bez kija nie podchodź
nie mam w domu melisy i po nią nie pojadę bo NIE. Foch na całego i tupanie nogami. Obiadu też dzisiaj nie zrobię, o.
Tak samo jak jest z łożyskiem przodującym - kiedyś jak nie było usg, o tym że łożysko jest przodujące dowiadywano się przy porodzie - i tu inna klientka mi opowiada jak jej siostra rodziła i okazało się że najpierw wyszło łożysko, pępowina, a dziecko na końcu, spowodowało to niedotlenienie dziecka i dziś to dziecko, a raczej ten (już) mężczyzna jest upośledzony. Na szczęście teraz mamy usg i w takiej sytuacji robi się cesarskie cięcie i dzieci są całe i zdrowe.
Naprawdę teraz mamy lepiej, kiedyś też były poronienia, przedwczesne porody, tylko że nic nie można było zrobić, a dziś można.
Większość moich koleżanek też bez problemów przechodziło ciążę, mało się przejmowały swoim stanem, równie dobrze mogły wcale u lekarza nie być bo ciąże przebiegały książkowo. Pewnie one są z tych co to w zamierzchłych czasach naszych babć, urodziły by po 8 dzieci i godzinę po porodzie dalej szły orać pole
No ale nic... ja tu gadu gadu, a muszę się uczyć na egzaminy...
Na dodatek mam dzisiaj wściekliznę, bez kija nie podchodź

P
patrysia*
Gość
patrysia to może od wysiłku?? nie wiem. jak bedzie tak coraz czesciej powiedz to swojemu gin. i daj znac.
tak czytam sobie na necie i myśle ze u mnie to przygotowanie macicy(braxtona)
Teraz się tez tak czyta ż etutaj kobitki maja te bóle skracajace się szyjki ze człowiek zaczyna sie bac :/zebyśmy my wszystkie były na etapie 35-36 tc itd.to sie az tak byśmy nie martwiłya tutaj zaledwie 20 któryś tydzien :/
Tygrysek1985
joasia ja tez objadam sie truskawkami
patrysia mnie tez bole wczoraj meczyly strasznie, ale moj lekarz mowi, ze to zrosty po pierszym cc, ale ja bym poszla do lekarza gdyby sie powtorzyly
kasia pp ja bym wziela sprawy w swoje rece i sama powiedziala Tesciowej co proponuje, tylko na spokojnie
anmika jak tam, bylas u dentysty, &&& za gina
martusia Ty jeszcze przytulasz porcelanke??
ansure ja tez planuje zakup lezaczka, bujaczka, dla mnie to niezbedna rzecz, ja planuje zakup takiego, tylko raczej uzywanego, tym bardziej, ze mozna go wyprac
FISHER PRICE RÓŻOWY LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 +GRATIS (2351669234) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wlasnie taki dlatego ze ma blokade bujania i mozna np malenstwo w nim tez nakarmic
lotka ja bylam kiedys jakis dobry rok temu z mala w parku dinozaurow i strasznie sie bala, do dzis to pamieta heh
malenstwo wspolczuje porannych halasow
amy witaj ponownie, tulam
patrysia mnie tez bole wczoraj meczyly strasznie, ale moj lekarz mowi, ze to zrosty po pierszym cc, ale ja bym poszla do lekarza gdyby sie powtorzyly
kasia pp ja bym wziela sprawy w swoje rece i sama powiedziala Tesciowej co proponuje, tylko na spokojnie
ansure ja tez planuje zakup lezaczka, bujaczka, dla mnie to niezbedna rzecz, ja planuje zakup takiego, tylko raczej uzywanego, tym bardziej, ze mozna go wyprac
FISHER PRICE RÓŻOWY LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 +GRATIS (2351669234) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wlasnie taki dlatego ze ma blokade bujania i mozna np malenstwo w nim tez nakarmic
lotka ja bylam kiedys jakis dobry rok temu z mala w parku dinozaurow i strasznie sie bala, do dzis to pamieta heh
P
patrysia*
Gość
joasia ja tez objadam sie truskawkami
No i pobawiłam się z dziecmi pochodizłam ziemniackzi obrałam do obiadu i znowu coś zaczęło mnie pobolewać...nie mocno ale czuc...teraz usiadłam i lepiej...u mnie to nie zrosty bo ogólnie u mnie wsio ok z ty
*martusia*
witam sie.
nie mam na nic sily, znowu mnie wszystko drazni i wszyscy tez a najbardziej malz. ciagle bym spala tylko a bylo juz lepiej. dzisiaj denerwuje mnie nawet to ze maly sie odzywa. boze co za dzien!
martusia tak czasem mi sie zdarzy jeszcze przytulic porcelanke ale cos z jedzeniem jest nie tak, albo za ciezkie albo malemu nie trafie w gust
Kasia oj wspolczuje Ci...
amy fajnie ze wrocilas
patrysia powinnas zglosic to lekarzowi on by Ci poradzil co to moze byc i dobral jakies leki. ja nie mam czegos takiego i nie wiem co to jest... ale niepokojace jest to.
i jeszcze wyobrazcie sobie dzwonia do mnie jacys ludzie z play, proponuja gruszki na wierzbie i nie rozumieja jak sie mowi im 'nie dziekuje'. az trzeba byc niemilym i powiedziec dobitnie. nie no chyba sobie meliski zaparze, chociaz srednio na mnie dziala, bo samo nie minie i moge komus krzywde zrobic i obawiam sie to bedzie malz. ech dzisiaj nastroj mam nieprzysiadalny i bez kija niech nikt nie podchodzi
nie mam na nic sily, znowu mnie wszystko drazni i wszyscy tez a najbardziej malz. ciagle bym spala tylko a bylo juz lepiej. dzisiaj denerwuje mnie nawet to ze maly sie odzywa. boze co za dzien!

martusia tak czasem mi sie zdarzy jeszcze przytulic porcelanke ale cos z jedzeniem jest nie tak, albo za ciezkie albo malemu nie trafie w gust
Kasia oj wspolczuje Ci...
amy fajnie ze wrocilas
patrysia powinnas zglosic to lekarzowi on by Ci poradzil co to moze byc i dobral jakies leki. ja nie mam czegos takiego i nie wiem co to jest... ale niepokojace jest to.
i jeszcze wyobrazcie sobie dzwonia do mnie jacys ludzie z play, proponuja gruszki na wierzbie i nie rozumieja jak sie mowi im 'nie dziekuje'. az trzeba byc niemilym i powiedziec dobitnie. nie no chyba sobie meliski zaparze, chociaz srednio na mnie dziala, bo samo nie minie i moge komus krzywde zrobic i obawiam sie to bedzie malz. ech dzisiaj nastroj mam nieprzysiadalny i bez kija niech nikt nie podchodzi

P
patrysia*
Gość
Do nas z Orange dzwonia i dzwonia i jak piszesz nie rozumieją słowa NIE i gledza także ja już mam sposób hehe odłaczam sie i tyle
Wcześniej tez miałam jakieś bóle i gin mówi ze wszystko jest dobrze(tam wcześniej gdzies tak 15 tc to było jakoś tak)i teraz na ostatniej wizycie tez że wsio zamkniete itd.takż enie bede na razie siała paniki bo ogólnie bóle będa w ciązy bo i to tez normalne(tez to moja 3 i róznie sie to może mieć)ale jak będzie się nasilać i ogólnie będzie czesto się powtarzac to pewnie wybiore się na wizyte(gin mówił ze jakby co mam się złosić)...
Wcześniej tez miałam jakieś bóle i gin mówi ze wszystko jest dobrze(tam wcześniej gdzies tak 15 tc to było jakoś tak)i teraz na ostatniej wizycie tez że wsio zamkniete itd.takż enie bede na razie siała paniki bo ogólnie bóle będa w ciązy bo i to tez normalne(tez to moja 3 i róznie sie to może mieć)ale jak będzie się nasilać i ogólnie będzie czesto się powtarzac to pewnie wybiore się na wizyte(gin mówił ze jakby co mam się złosić)...
reklama
R
RiSiA
Gość
czesc dziewczynki
ja ogolnie jestem padnięta wiozytą u mamy...ledwo żyje...
dzisiaj byłam na tej glukozie... czuję się fatalnie jest mi mega niedobrze... ale nie wiem czy to tak do konca jest wina glukozy bo źle spałam w nocy i bylo mi mega niedobrze wlasnie w nocy myslałam, ze będę wymiotowala...
przepraszam, ale Was nie nadrobię.... nie mam sił...
ja ogolnie jestem padnięta wiozytą u mamy...ledwo żyje...
dzisiaj byłam na tej glukozie... czuję się fatalnie jest mi mega niedobrze... ale nie wiem czy to tak do konca jest wina glukozy bo źle spałam w nocy i bylo mi mega niedobrze wlasnie w nocy myslałam, ze będę wymiotowala...
przepraszam, ale Was nie nadrobię.... nie mam sił...