reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Wszystkiego najlepszego Mamuśki! :D

SZYSZA to u ciebie też pomyłka jak u ZANETKI??bo ja zrozumiałam ze w rodzinie czy znajomi wmawiali syna a tu córka...chyba coś pomieszałam??
Na przedostatniej wizycie (zwykłe usg - 11kwietnia więc dość wcześnie) lekarz mówił, że wg niego to chłopak ale "nie może nam tego udowodnić bo się wierci" tzn pokazać sisiaka. Wczoraj na usg 4d Bubek wypiął się centralnie jak do zdjęcia i lekarz stwierdził, że to na 99% dziewuszka, pokazał wargi sromowe i wytłumaczył, gdzie znajdował by się sisiak gdyby miał być :p a i że nie ma innej opcji wg niego a ten 1% będzie na ścięcie głowy w razie w ;)
Swoją drogą na pierwszej wizycie u ginki (do której wcześniej chodziłam) ta powiedziała mi, że skoro tak bardzo wychodzą mi włosy to może być znak, że zbiera się we mnie testosteron i będzie chłopak, przedostatnia wizyta u lekarza też zapowiadała chłopaka a i wszelakie głupie wróżby, rodzina, znajomi itd itp mówili "chłopak" więc tylko niepotrzebnie się tak nastawiłam :p

Ostatnia edycja:
reklama
No to super:))że tak sie córcia ładnie pokazała :))co do włosów to mi będą z Alankiem baaardzo wolno rosły hehe(jeśli chodzi o nogi etc.)takze wiesz hehe i ogólnie na to się nie am co patrzeć na te przepowiednie bo jakbym miała teraz tym się kierowac(nawet kalendarz Jonasa który ponoc sprawdza sie w 90% jak nie więcej)to u mnie wszystko na córcię a prosze synuś będzie:))takż ekierować się tylko i wyłącznie usg ;))

placek od Pajki pyszniutki (mogłam dać jeszcze więcej rabarbaru), wstyd się przyznać, ale już 1/3 zjadłam
poza tym podłogi wytarte (wszystkie! - co u mnie nie często się zdarza), rosołek pyrka na gazówce - normalnie jestem z siebie dumna i padnięta. Ale chwalipięta jestem. Ale odkryłam właśnie jeszcze niezbyt wielki stosik do prasowania, hm..... może dam radę? Starszak jeszcze baluje - aż mu zazdroszczę.
A mnie ząb raz mniej raz bardziej pobolewa. Mam stresa przez niego i raczej marnie to widzę, żebym tak wytrzymała do września. A ze mnie straszna panikara jeśli chodzi o dentystę.

Joasia cieszę się, że wszystko dobrze u Ciebie.
Szysza a u Ciebie to takie potwierdzone nie było - raczej "wmówione" ale skoro tak bardzo chciałaś, to super, że będzie cócia. Gratuluje jeszcze raz!

Patrysia*, Animka już wiem żeby następnym razem na nic się nie nastawiać... Tak to jest jak się człowiek nasłucha ciotek, koleżanek i innych :p Wszyscy mają dla mnie tyyyyyle dobrych rad bo przecież to moja pierwsza ciąża, yh. Po tych wszystkich wmówieniach nawet nie nastawiałam się na córę a tak bardzo mi się marzyła :) :-)

Anmika a nie mówiłam :ED ciasto pycha ja wcięłam 1,5 blachy :D musiałam piec drugie bo tak smakowało i znowu mam ochotę :D

Szysza tak naprawdę potwierdzenie plci da nam wszystkim poród:)

Wszystkiego naj z okazji Dnia Matki,

taki kwiatek kupilam dzis dla mojej mamy, ciekawe jak oni goz robili hmm

patrysia nwoy avatar sliczny
marudka zdrowka
monaliza pokaz laurke
anmika jak zabek
joasia super, ze juz ok

ja bez pierscionkow tez czuje sie naga, od lat nawet w nich spie, do cc zdjelam bo musialam ale dopiero przed samym cieciem i bardzo dziwnie sie z tym czulam

dzis rano m posprzatal, potem byly zakupy, wizyta u jednej mamy w domu i u drugiej na cmentarzu :(, potem m sprzatal podworko, a jutro u nas wielki rodzinny grill, wielki bo moj m ma 9 rodzenstwa plus ich rodziny rowna sie kuuuupa ludzi heh ale kazdy cos robi wiec nie tak zle a naczynia kazalam kazdemu przywiezc swoje heh

reklama
a mi sie lokiec zepsul :(.

a czy ktoras z Was wie co z cyniczna sie dzieje? bo bardzo dlugo jej nie ma, a ostatnio nam pisala ze stara sie o dofinansowanie i ze to nie jest latwe...

Do góry