reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

wrocilam od pediatry
dzwonię rano do przychodni do naszego pediatry na NFZ oczywiscie a pani mi mowi, ze pierwszy wolny termin na stronę chorą jest na wtorek!!porażka dobrze, ze wykupialm prywatne ubezpieczenie wiec pojechalismy od ręki do lekarki... bardzo fajna babeczka. Synek dostał leki ...mam nadzieje, ze będzie dobrze:)

ktoraś z Was pisała, ze mozemy w ciaży strepsils?? bo ja na tamtum verde mam uczulenie...

reklama
Dzis w Irlandii 21stopni!!!!!!!!!!!!!!!!NIE-WIA-RY-GOD-NE!!!!!!!Jest cudownie!!!!Zaraz basenik rozstawiam w ogrodku, Alicja na wycieczce, B jeszcze spiocha po nocce to sama tam wleze i sie porelaksuje z jakas ksiazeczka. O! "dialektyczna terapia behawioralna nastolatkow z tendencjami samobojczymi"- to je dobre :-):-):-)

Hej dziewczyny.
A ja na L4 do końca tygodnia, nie dałam rady iść do pracy. Zalegam w wyrku i jak na razie wcale mi nie lepiej. Co prawda gardło boli mniej (zawsze coś) ale teraz kicham i smarkam jak opętana.
Pajkaa ja dostałam w aptece na ból gardła tabletki homeopatyczne do ssania - homeogene 9 i na kaszel syrop Stodal. Poza tym do nosa krople Euphorbium - też homeopatyczne. I pije ciągle wodę z cytryną i miodem, syrop z cebuli i mleko z czosnkiem i miodem. Na razie średnio mi lepiej. Starszak w przedszkolu a ja leże padnięta.
Dziś mam wizytę u mojej gin. i zastanawiam się czy nie przełożyć na wtorek, bo nie wiem czy dam radę. Co prawda to dopiero pod wieczór - ok. 18 - 19. No nic zobaczę.
Pajkaa życzę zdrówka synusiowi i Tobie.

Edit: Najbardziej to mnie ten kaszel przeraża,bo ja mam taki mocny, "głęboki". Jak kaszlę to cała się napinam, zwłaszcza brzuch i zastanawiam się czy to nie zaszkodzi małemu?

Hej Wrzesnióweczki:)
Mało mnie ostatnio ale jakos czasu brakuje.Jak nie imprezujemy na komuniach to ktos do nas wpadnie,to my pójdziemy do moje siostry,i czas szybko leci.Alanek ostatnio skumplował sie z sasiadem w tym samym wieku i teraz albo Sebastianek u Nas albo my u Sebastianka.Syn mi złapał jakiegos wirusa ma rozwolnienie i wymiotuje.Dzis juz mu chyba lepiej bo troszke zjadł i nie wymiotował,tylko mycie tyłka w brodziku było,no ale za to z nosa mu cieknie,prycha kicha i sie zastanawiam czy gorsze choróbsko z tego nie bedzie.
A brzuszek i lokator chyba dobrze bo mały sie kreci,raz kopie na dole raz bardziej na górze wiec miejsca mu chyba nie brakuje jeszcze:tak:
Komunie nam sie pokonczyły wiec jak pogoda dopisze i syn bardziej nie pochoruje to w niedziele moze do zoo pojedziemy,bo boje sie ze w pózniejszym terminie moge nie dac rady porwac sie na taki spacer.
Pozdrawiam wszystkie wrzesnióweczki i mykam poczytac troszke co u was

anmika musisz sobie radzic z kaszlem. podtrzymywać brzuch, i kłaść się, lub siadać. ja mam kaszel przewlekły wicąż od astmy i taki sam głęboki, musimy sbie radzic.

a muszę się wam pochwailc moja gadułka dzisiaj, jak jej upadła szmatka ze stolika rozłożyła ręce i mowi NIE MA

ale się cieszę. zaczyna gadolić ;)

Anmika no wlasnie ja na gardło stosuje Hascosept dla dzieci jest pomaga...bo na mnie homeopatyczne w ogole nie działają...z tego co wiem na kaszel w niektorych sytuacjach lekarze zezwalaja pić Flegaminę ale tutaj poradziłabym się ginki... bo ginekolodzy pozwalają internisci w tym temacie są ostrożni... mozesz się zapytać też o syrop Sinecod na wieczór... ja mogłam go pić, ale też ginka mi zezwoliła...

z tego co wyczytalam Strepsils nie można w III trymestrze ciaży więc już ryzykowac nie będę ...

Future gratulacje dla malej :) a czy Ciebie nie przeraża mala rożnica wieku między dziećmi?? bo mnie bardzo :-D

Beacia oj zazdroszczę tego imprezowania :-)

Fasolka o to chodziło, aby się pyszczki nam trochę rozweseliły ;)
A kiedy masz wizytę u lekarza???
Skurcze nie dobrze :( trzymak się...

Mantezowa c&a dotarło :D

Gorgusia kciuki zaciśnięte &&&&

hej hej :)

u mnie na termometrze 20 stopni i wieje tak troche. z racji tego ze mieszkam niedaleko stadionu narodowego, mam zakaz wychodzenia samej w czasie euro. no tylu zakazow to ja w zyciu nie mialam co teraz w ciazy ;/.

Pajka ja pisalam o strepsilsie, bo bralam jak chora bylm, ale to byl I trymestr i lekarka powiedziala ze spokojnie moge, natomiast pozniej nie wiem jak jest, a nie chce zeby cos sie stalo ktorejs z Was przez moja rade.
Fasolka nie strasz nas!
Anmika jak Cie tak kaszel bardzo meczy to jak czujesz ze nadchodzi atak to usiadz albo podkul nogi lub trzymaj brzuch.
monaliza ale Ci fajnie :)
Beacia zazraszczam :(

w koncu sie lepiej czuje, taka temperatura w sam raz dla nas :).

reklama
pajka teraz juz mnie nie przeraza. już się nie mogę doczekać. sama chciałam miec większą różnicę czasu, miedzy dziecmi, ale teraz jak patrzę na dzieci, gdzie jest 3-4 lata rożnicy, to już bym nie chciała. a jak wdzę te rok po roku, to już się nie mogę doczekac.

Do góry