reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

sprzątanie poremontowe czas zacząć - masakra ... dobrze że synek zszedł mi z tej nerki bo ja nie wiem co to by było a tak powoli bo powoli ale jestem w stanie coś umyć itp... jak umyłam lodówkę to z tej radości pobiegłam po zakupy że w końcu będę jadła ze swojej lodówki a nie teściowej :p no i nie mogłam sie oprzeć kupiłam truskawy :D na pociechę tego całego syfu jeszcze dwie maseczki na twarz i nie zawaham się ich użyć yhhh przetrwać, przetrwać już końcoweczka i będę mogła zająć się zakupami dla niniu
FutureMummy - nasza sunia uwielbia chorować w święta kiedy wszystkie lecznice są zamknięte i zawsze musimy w jakieś nieludzkie dni - pory jeździć do takiego 24h weta czasem bym ją zadusiła ale jak widzę jej radosną minę wybaczam wszystko ;) co do Twoich maleństw zazdroszczę że jedno po drugim - my będziemy musieli finansowo odsapnąć :/
martusia1605 -będziesz musiała wszystko opowiedzieć jak było :)
fasolka35 już tylko spokój nas uratuje - odpoczywaj może maleństwo coś kombinuje w środku ;)
*martusia* - co do zakazów w ciąży boszsz jak ja alergicznie na to reaguję no na początku ciąży to juz w ogóle od razu w płacz i tylko pisk że z tym wszystkim to jak człowiek sie nie czuje bo nic nie mogę a później wiele rzeczy zaczęłam robić po swojemu z umiarem bo wiadomo ale nie popadając w paranoję "dobrych rad ciotek" grrr

bo to chodzi o to zeby mnie jacys zbyt namolni rosyjscy goscie nie zaczepiali, ogolnie dla bezpieczenstwa. wychodzic moge ale z M - no nie wiem jak mam to wytlumaczyc, zebyscie nie myslaly ze jestem wiezniem we wlasnym domu :p a co do rad: od poczatku slysze - nie farbuj wlosow, nie nos lancuszkow, nie nos paskow, nie kupuj ubranek przed 3 miesiacem, nie siedz dlugo wieczorem, nie nos duzo czarnych rzeczy, nie przechodz pod drabina i tak w kolko a szczerze mowiac nie widze logicznego zwiazku miedzy tymi przesadami a rzeczywistoscia. swoja droga XXI w a jeszcze sie w to wierzy tak uparcie.

moj maly malo aktywny dzis, zaczynam sie denerwowac troche, te dziecko wykonczy mnie nerwowo. w sumie przed chwila dostalam kopa no ale porownujac do wczoraj to tak jakby chcial a nie mogl. naprawde sfisiuje przez niego.

reklama
Własnie nie słodyczy nie jadam praktycznie wcale a w poniedziałek dzien przed badaniem nie jadłam nic słodkiego ,owocow ani soku nie piłam.....rece opadaja ...:baffled:
Fasolka a może to właśnie dlatego, że nie jesz słodkiego i gdy organizm nagle dostał taką ilość glukozy zgłupiał. Jak byłam poprzednio w ciąży to kojarzę sobie taką dziewczynę. Powtarzała badanie nie ograniczając wcześniej cukru i wyszło ok.
Ja miałam cukrzycę w ciąży z Dominikiem ale na szczęście obyło się bez insuliny. Przy odpowiedniej diecie nie ma problemów i można obyć się bez insuliny. Co prawda ja na tej diecie schudłam ale nawet dobrze mi to zrobiło bo od razu po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą. Teraz za to mam już jak dziś policzyłam 6,5kg na plusie a cukrzyca na razie mnie ominęła więc nie wiem co to będzie dalej.

Nie odzywałam się ostatnio bo byliśmy trochę u rodziny na wsi. Teraz nie nadrobię na pewno tego co napisałyście przez ten czas. Mam nadzieję, że u każdej wszystko ok.
Mnie zaczęły wykańczać upały. Czasem nie mam dosłownie siły pchać wózka z Dominikiem a co dopiero biegać za nim.

Pajka hehe dokladnie a wiadomo ze dodatkowo w ciazy chcemy i wygladamy cudnie:-) zdrowka Synkowi i Tobie Kochana:*

Sysia witaj rozgosc sie u nas tu zawsze mozesz sie wyzalic:*wspolczuje Ci obecnej sytuacji oby Coreczki szybko wrocily do domku a Ty oszczedzaj sie o ile to mozliwe i trzymam kciuki za to aby Malenstwo nie spieszylo sie na swiat:*

martusia no prosze kolejne zdolne Dziecie przyszlej Wrzesnioweczki gratki dla Oliwki daj znac jak po wizycie:*

szysza oj widze Mamuski szaleja na calego ja tez musze sie za siebie wziasc ale to po 10-tym hehe powodzenia jutro na 4d:*

doti hehe od razu humor sie poprawia:-D

patrysia dokladnie Cie rozumiem bo dzis tez troszke przy grillku na dworze posiedzialam i juz cale plecki bola:/za to Malenka kopie jak szalona to chyba Jej zyczenia dla Mamusi -obchodze dzis imieninki tak sie nie chwalac zupelnie;P

Future oj to pewnie chuchacie i dmuchacie na Nia:)ciesze sie ze wszystko sie dobrze skonczylo:*a Corcia widac coraz bardziej rozgadana super ani sie obrocisz a zacznie Ci wierszyki recytowac na Dzien Mamy:)

gorgusia naturalnie &&&&&&&&&&&&&&&&

jasminum spokojnie Nasze Malenstwa czasem spia;)moze zmienily jej sie pory lub wiecej chodzilas i tym ja bujalas do spanka:)nie stresuj sie zjedz cos slodkiego i poloz sie na lewym boczku pewnie sie pobudzi:)jak mozna wyczuc ta czkawke bo ja nie mam pojecia hehe

monaliza moze cos spokojniejszego na lekturke wybierz:p

anmika zdroweczka i wypoczywaj:*

Beacia zdrowka dla Synka:*i fajnie ze Twoje Malenstwo sie wierci, moja Mala tez szaleje po calej macicy:-D

fasolcia &&&&&&&&& zeby szybko przegonic skurcze:*tulam...
co do wynikow glukozy sama sie martwie bo tez

Merlin no to super gratki przejscia na swoje:)

Ayni ja bym nie ryzykowala:/

*martusia nie przejmuj sie jeszcze Cie okopie:)

ratujcie pisalam tego posta i dostalam takich skurczy ze az musialam sie polozyc co to moze byc czy to te przepowiadajace tak by bolaly a moze to macica???moge wziasc nospe czy tylko po konsultacji z lekarzem??martwie sie o moja Lilunie:(pomozcie czekam na odpowiedz

witam sie

wczoraj plakalam z bezsilności :( tak mnie lapią skurcze, ze chozić nie umiem to samo ze spaniem :( na dodatek cos mi sie z ręką stalo i nie mogę nią ruszać :(

Joasiu
jak tam przeszło??

reklama
Pajka a magnez Ci nic nie pomaga?? kurde ja odkad biore to naprawde na skurcze nie mam co narzekac.... moze czesciej zarzucaj nogi wyzej jak leżysz to podłóż pod nozki poduszki i zawsze jak mialam skurcze w nozkach to stope napinalam do siebie paluszki w swoja strone i odrazu skurcz byl lzejszy nie wiem czy tez tak robisz jak nie to sprobuj zawsze to lzej:-) tulam:rofl:

Joasia jak tam? ja ostatnio mam czesto bol z prawej strony okolice jajnika i promieniuje wyzej:-( i boli doslownie jak kolka ale pomasuje poleze i przechdzi ale w pon zapytam gin co to

Fasolka jak u Ciebie? skurcze przeszły brzus nie boli? jak tam humorek mam nadzieje,że lepszy:-)

Do góry