reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Palemko- będzie ok. Leż,bierz leki i dacie radę do 37tc. Ale prędka ta Twoja córa! Trzymam mocno kciuki za Was.

Co do samopoczucia w ciąży- dla mnie oczywiście to nie choroba,ale jednak stan zupełnie odmienny. Przed ciążą mogłam stać w pracy 8h bez problemu,a teraz kręgosłup dokucza od początku ciąży i stanie w aptece odpadło. Do tego nigdy wcześniej nie mdlałam,a teraz zaslabnięcia zdażają się często. W kolejce w sklepie też. Korzystam z kas uprzywilejowanych i nikogo się o zdanie nie pytam. Wolę żeby nagadali niż żebym miała upaść i sobie czy dziecku zrobić krzywdę.

Pajkaa- serce mialam kontrolowane,więc mam nadzieję,że to nie to.

Mój Kacper chyba zaczyna mieć ciasno. Przewala się i wystawia różne fragmenty ciałka. Najczęściej chyba plecki albo główkę.

A termin- mój lekarz trzyma sie om to i ja się trzymam,więc mamy już 28tyg. :)

reklama
Dziewczyny, nie straszcie mnie, ja zawsze miałam ledwie widoczne A:szok: To co będę mieć po porodzie?:-pMojej mamie po urodzeniu dzieci skoczyły z A do C i tak zostały i cały czas się łudziłam, że chociaż małe B będzie...A Wy tak brutalnie się obchodzicie z moimi marzeniami:-D

Gorgusiu ale skontroluj jeszcze w ciazy teraz bo dzidzia uciska wiec jest inaczej...

Marudka nie jest to regułą tak samo jak chudnięcie po ciąży :-)mój M sie cieszył z tego A :-D

dzisiaj robie 3 rózne obiady :-D
dla siebie makaron w sosie spinakowo-smietanowym
dla M sos bolognese
dla synka pierś z kurczaka z ziemniakami :-D

Dziewczyny, nie straszcie mnie, ja zawsze miałam ledwie widoczne A:szok: To co będę mieć po porodzie?:-pMojej mamie po urodzeniu dzieci skoczyły z A do C i tak zostały i cały czas się łudziłam, że chociaż małe B będzie...A Wy tak brutalnie się obchodzicie z moimi marzeniami:-D
U mnie tak bo dzieci wycyckały cycusie :p po karmieniu Domisia miałam większe po Alanku zanikły :D ale nie żałuje i karmić teraz również będę ;))

Palemka - trzymam kciuki,dasz radę !

co do piersi...no ja mam teraz D (i taką miseczkę też miałam przed ciążą), obwód mi się zwiększył...i pewnie dalej urosną do E czy F...Wolałabym aby po porodzie wróciły do D ;-)

Witam przy kawce i śniadanku :)

2011-12-24_07-24-36_264.jpg
2012-03-20_07-19-17_574.jpg

Szysza
trzymam kciuki za piątkową wizytę i czekam na fotki :)

Gorgusia to do jakiegoś parku w cień i na ławeczkę :)

Pajka trzymaj się dzielnie u tego dentysty ;) Witaj w klubie małobiusciastych :)
Kto następny???
A Ty młoda nie miałaś się oszczędzać??? A wyskakujesz z 3 obiadami. Łobuzie!!!!

Asiu no to super. Możesz się teraz dużo nauczyć ;) Dobrze, że jesteście już w domku :)

Ansure to tak jakbyś opowiadała o moim mężusiu i remoncie, który stoi w miejscu ;)

Palemko no nie ciekawie u Ciebie sprawa wygląda. Ale jak mówisz dla dziecka wszystko więc nie podnoś tyłeczka i leżakuj grzecznie. I niestety masz rację te nie dbające o siebie patologiczne matki porzucająące dzieci... ech mają ich cczasem na pęczki, a my sie boraykamy dbając o siebie z kłopotami.
Co do lekarstw to moja ilość łykanych w ciągu dnia pigułek przepisanych przez lekarza też mnie straszy, a teraz jeszcze kardiolog...
Ale damy radę ;)
I jak zamówienie piżamki???

Witam sie :) ja po tym badaniu-obciążenie glukoza... mojaaaaaaaaaa rękaaaaaaaaaa!!! 3 razy w to samo miejsce ałać:-(a cały dzionek i to piekny przedemna. Kumpela mnie odwiedza i robimy grilla :) obym sie lepiej poczula bo normalnie spac mi sie chce, najpierw mialam mdłości potem spanie mnie wzielo.... jak ktos słodkiego nie lubi to wspolczuje ja lubie a łatwo nie bylo..gryzie w gardło haha. Polecam zimna wode i cytrynke jest naprawde lepsze:)

Jak ja lubie patrzec jak mi brzusio faluje:-D i czuc te ruchy i juz wiem,że po porodzie bedzie tego brakowac mimo tego,że teraz to poł nocy nie daje spac bo na kazdym boku mu chyba niewygodnie hehe.

Dzien doberek. Ja tez jestem zdania, ze w czasie ciazy nie jestesmy juz dluzej motylkami i nasze gabaryty nie pozwalaja nam dluzej na wiele rzeczy- wiec normalnym jest korzystanie z przywilejow. Zreszta ja to mam ciety jezyk wiec jak jakas staruszka rzucilaby teks o tym narobieniu dzieci i konsekwencjach to ja bym jej odpalila, ze trzeba bylo sie pozniej urodzic to nie bylaby taka stara i nie musialaby tyle gderac:wściekła/y::wściekła/y: a skoro juz ma tyle lat ile ma to tez niech placi konsekwencje, byle w ciszy
Nagapalmabardzo sie martwimy wszyscy o ciebie, nie czytaj juz wiecej internetowych bzdur, naprawde sie zrelaksuj i odpoczywaj ile sie da.
Co do piersi dziwczyny to ja przy Alusce przed ciaza c, w ciazy d, a przy karmieniu ee:szok::szok::szok:Bustonosze musialam miec na zamowienie-koszmar. Potem wszystko wrocilo do normy czyli male c tyle , ze ich ksztaltnosc....hmmm no juz nie ta. Sa teraz ksztaltne w dol :-D:-D Teraz znow mam d z Oliwka ale ja sie tym naprawde nie przejmuje-zdrowe dzieci sa najwazniejsze.
Dzis nasza 2 rocznica bycia razem. Zaskoczyl mnie moj B-pracowal na nocke ale nie zapomnial. Przywitaly mnie piekne kwiaty, kartka ze chce z nami spedzic cale swe zycie, ciokoladki:-) hahaha arbus ( a wczoraj mu wspomnialam ze mam takiego smaka na arbuza)iiiiiiiiii LODY CAFFE LATTE!!!!:tak::rofl2::tak::rofl2::tak::rofl2:No rozwalil mnie. Cala wczesniejsza zlosc ze mnie wyparowala:-)

reklama
Do góry